Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mert vétkesek közt cinkos aki néma

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Lázár János a nemdohányzók védelméért felelős miniszteri biztos nagy bejelentést tett a mai napon. Olyan ötlettel állt elő, amivel szinte biztosan nem találkozhatunk máshol Európában. Ebben a piciny, teljes Európát megvédő keresztény országban, ahol minden probléma megoldása annak betiltásában rejlik. Nincs ez másképp a dohányzás esetében sem, amit Lázár olyan szinten kíván megreformálni, ami talán még Rogán feltaláló Antalnak sem jutott volna eszébe.

Azt fogom javasolni a miniszterelnöknek, hogy akik 2020 után születnek, Magyarországon ne vásárolhassanak dohányterméket

Szerinte ha máshogy nem lehet elérni a tiltást, akkor alaptörvénybe kell azt iktatni. Lázár János megoldja. A dohányzás persze valós probléma, ezzel vitatkozni értelmetlen lenne, azonban az, hogy a problémát ilyen formán próbálja megoldani valaki, minden bizonnyal unortodox. Hogy a jó fenébe lehetne megtiltani egy bizonyos embercsoportnak, hogy ne vásárolhassanak dohányterméket? Milyen jogon? Lázár Jánosnak úgy tűnik megtetszett az, hogy sikerült a hajléktalanságot betiltani, így gondolt egyet és a dohányzás betiltásával állt elő. Eredeti ötlet, az egyszer biztos.

Orbán Viktor átadja Orbán Viktornak a birodalmát. Akarom mondani, Mészáros Lőrinc átveszi Andy Vajna birodalmát. Nem elég azonban, hogy ezentúl a TV2 is Mészáros Lőrinc kezébe kerül, de még az eddig Vajna által birtokolt lapok – Bors, Kisalföld, Délmagyar – is a felcsúti gázszerelőhöz kerülnek. Ezzel a döntéssel még nagyobbra hízik a Mészáros-féle óriásgömböc, mely lassan bekebelez mindent. Változások azonban nem csak itt, de Mészáros cégeiben is várhatóak.

Összeolvad ugyanis a gázszerelő két tőzsdei óriása, az Opus Global Nyrt. és a Konzum Befektetési és Vagyonkezelő Nyrt. Ezzel a Mészáros által birtokolt társaság a magyar tőzsde negyedik legnagyobbjává válhat. Orbán Viktor legjobb barátjának szárnyalása a mai napig nem fogható senki máséhoz. Mark Zuckerberg és Bill Gates is elbújhat, ugyanis a felcsúti gázszerelő mindkettejüket kenterbe veri. Hogy ennek a vagyonnak vajon mekkora része Orbán Viktoré, azt csak találgatni lehet, azonban nem mernék nagyban fogadni arra, hogy Mészáros Lőrinc rendelkezik bármiféle saját résszel is. Andy Vajna persze cáfolja, hogy elvennék tőle eddigi birodalmát. Azonban amit egy fideszes cáfol ugye…

A budapesti Farkasréti Általános Iskola, 2013-ban a Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett igazgatója, Fazekas László a mai nappal beadta lemondását. Tette ezt azért, mert szerinte a teljes rendszer csődöt mondott, ezért képtelen volt ezt tovább tétlenül nézni. Nem azért mondott fel, mert feladta volna a küzdelmet, hanem azért, hogy más is tisztában legyen azzal, hogy a mostani oktatási rendszer egyszerűen fenntarthatatlan. Ezt jól bizonyítja az a Babits Mihály-féle mottó is, melyet lemondásához csatolt:

mert vétkesek közt cinkos aki néma

Majd folytatta:

Lemondó levelem egy segélykiáltás a többi állami fenntartású iskoláért, pedagógusaiért és vezetőikért, de leginkább a jelenlegi és jövőbeli diákokért!

Fazekas László, köszönjük. Megtette azt az első lépést, mely sokak számára oly nehéz. Ahelyett, hogy továbbra is a hátát tartotta volna és elfogadta volna azt, hogy önt és diákjait nap-nap után hülyének nézik, inkább kihúzta magát és nemet mondott. Nemet a kiszolgáltatottságra és nemet a meghunyászkodásra. Fazekas László megtette azt, amit idehaza sokan nem mernek megtenni, mert féltik saját jövőjüket. Nem kell félni, már nincs mitől. Egy ilyen oktatási rendszerben ugyanis sem tanárnak, sem pedig diáknak nincs jövője. Ezt az életképtelen rendszert porig kell rombolni és egy újat felépíteni. Ennek első lépése pont az, amit Fazekas László megtett, mégpedig az, hogy mert nemet mondani.

Ezzel pedig szerencsére nem volt egyedül. A Budapest IX. kerületi Weöres Sándor Általános Iskola és Gimnáziumban 15-en – ebből 12-en tanárok – mondtak fel még a nyáron, ugyanis annak ellenére is újra kinevezték igazgatónak Kormos Lászlót, hogy azt a gimnázium tantestülete nem támogatta. A felháborodás pedig akkora volt, hogy még a portás is felmondott az iskolában.  Az igazgató és a tantestület között konfliktus alakult ki év közben, melyet a férfi kinevezése csak tovább rontott. Az egyik volt oktató szerint Kormos László megpróbálta kideríteni, hogy kik szavaztak ellene a zárt szavazáson, és a tantárgyfelosztást egyfajta retorzióként alkalmazta. Ezek után nem hiszem, hogy nagyon magyarázni kellene, mi is lehetett a konfliktus forrása.

Úgy tűnik az egészségügyi, valamint az oktatási rendszer is recseg-ropog, melyet egyre kevesebben képesek szó nélkül eltűrni. Egyelőre nem látszik, hogy ez lázba hozná a kormányt, azonban ha a dolgok továbbra is így haladnak, úgy elég komoly gondba kerülhetnek Orbánék.

Lássuk mai cikkeinket:

Kegyetlenül szórakoztató

Csodaország csodacsatára

Amiből talán egy fideszes is ért, avagy adtunk a szarnak egy pofont

Hályog

Segítség!

Petri penzum

Minden egyes napon ez történik, mióta a NER ráhelyezte a lúdtalpát az alattvalók nyakára

A nap kommentje pedig Virágé:

Nem tudom, az én libsibolsisorosista hazaáruló agyammal felfogni: hogy lehet a hajléktalanságot, a mai körülmények között, törvényileg, betiltani? Azt még megérteném, hogy törvény tiltja, hogy a Parlament épülete körül 100 méteren belül tilos hajléktalannak lenni, vagy az Operaház előcsarnokában, de máshol? Ki az, aki hobbiból hajléktalan? Törvényileg legfeljebb a hajléktalanság okát lehetne megszümtetni, de hát az túlságosan bonyolult feladat lenne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.