Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha egy polgármester, vagy politikus valamit letagad, az bizony igaz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét és boldog Vidéki Nők Nemzetközi Napját mindenkinek! Igen jól olvasták, ma épp ilyet tartunk, hogy mégis milyen megfontolásból, azt nem tudom. Mivel nem látom, hogy mi különbség van egy vidéken élő nő és egy nem vidéken élő nő között, már azon kívül, hogy épp hol élnek. De biztosan én vagyok itt az értetlen, amiért fel nem fogom ezt a fajta megkülönböztetést. Az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára Budapesten beszédet is mondott-e nemzetközi nap alkalmából, ahol a következőket osztotta meg a nagyérdeművel:

A vidékfejlesztés elképzelhetetlen a nők részvétele nélkül, hiszen odaadásukra és gondoskodó munkájukra szükség van a vidék sérülékeny egyensúlyának megőrzésében

Én eddig azt hittem a nőkkel kapcsolatban elsősorban Novák Katalin – és persze Kövér László, na meg Orbán Viktor – képes bődületes marhaságokat nyilatkozni, de tévedtem. A családok éve tovább robog, ezért aztán a kormány döntése alapján megszűnik a lakástakarékpénztári konstrukciók állami támogatása is. Noha ez a konstrukció 20 éve van jelen a piacon, az indoklás szerint mégsincs értelme ezt tovább fenntartani, hiszen ezekből a támogatásokból alig épülnek lakások.

nem szolgálja eredményesen az otthonteremtési célokat, miközben a szolgáltatók az állami támogatás egy részén is extraprofitot realizálnak

A kormány magyarázata szerint a CSOK jobban szolgálja az otthonteremtési célokat, így ezt követően arra fognak koncentrálni ahelyett, hogy tovább támogatnák a lakástakarékpénztári konstrukciókat. Igen ám, csak az LTP egészen eddig a Rogán-féle állami lakáslottó legnagyobb vetélytársa volt, ami ezzel a kormánydöntéssel nyerő helyzetbe hozza a nemzeti otthonteremtési közösségeket (NOK) szervező céget. Vagyis megszüntették Rogánék egyetlen vetélytársát, így aki állami segítséget szeretne igénybe venni, az ezentúl az egyetlen ilyen céghez, a Central NOK Szervező Zrt.-hez fordulhat. Hát nem nagyszerű? Rogán Antal haverjai – a kormány – eltakarítja az egyetlen vetélytársat, mely ezzel letarolhatja a piacot.

Rogán és haverjai a letelepedési kötvényekkel is több milliárd forintra tettek szert, nincs kizárva, hogy ez a mostani húzás is több százmilliót jelenthet a fideszes érdekkörök számára. Hogy aztán ezeket a pénzeket, hogy sikerül igazságosan elosztani egymás között, az már legyen az ő dolguk. Egy biztos, a Fidesz ismét helyzetbe hozta egyik saját politikusát, amit a kétharmados felhatalmazásnak hála úgy tűnik törvényileg meg is tehet. Ez ma az Orbán által hangoztatott illiberális demokrácia, ahol az ország egyre gazdagabb oligarcháinak újabb és újabb lehetőségeket biztosítanak arra, hogy meglophassák saját állampolgáraikat.

Érd fideszes polgármestere vagy nem tudja mi történik a saját városában, vagy pedig párttársaihoz hasonlóan képtelen arra, hogy ne legyen minden szava hazugság. Történt ugyanis, hogy még a választások előtt az Átlátszó megszellőztette a hírt, miszerint Érden stadion épül. Ez azért is meglepő, mivel a város focicsapata mindössze NB III-as szintű – miközben az NB I sem jelent semmiféle színvonalat. Nos, mint az kiderült a Mészáros família 4,2 milliárd forintért stadiont épít a városban, tehát a korábbi információ helyénvaló volt, ellentétben a polgármester szavával. Ez pedig csak erősíti azt az előítéletet, miszerint ha egy polgármester, vagy politikus valamit letagad, az bizony igaz.

A világszínvonalú magyar egészségügy továbbra is bizonyítja nívóját. Ezúttal a budapesti Péterfy Kórház-Rendelőintézet és Országos Traumatológiai Intézet tett arról tanúbizonyságot, hogy a magyar egészségügyben minden a legnagyobb rendben van. Az épület főbejárata mellé egy hatalmas táblát helyeztek ki, amelyen a következő munkakörökbe keresnek embereket:

  • műtős segéd
  • szakápoló
  • segédápoló
  • szakács
  • udvaros
  • festő
  • karbantartó

A 168 óra egyik olvasója által küldött információból az is kiderül, hogy orvosokkal sem áll sokkal jobban a kórház. A bőrgyógyászati osztályon többször előfordult, hogy rendelési időben nem volt orvos, a tüdőgyógyász pedig, akinek havi rendszerességgel kellene például asztmásoknak gyógyszert felírnia, három hónapra előre be van táblázva. Aki tehát épp ráér és orvos, esetleg szakápoló, az jelentkezzen a budapesti intézményben, biztosan nagy örömmel fogadják. Ha betegként érkezik az intézménybe, úgy sok sikert kívánunk önnek!

Az ország házmestere, Kövér László ismét kitiltott egy sor politikust a tisztelt házból, azok ugyanis megsértették a házszabályokat. Ami azt jelenti, hogy egykori Orbán Viktor idézeteket tartottak a magasba, amire nem kértek engedélyt – amit egyébként meg sem kaptak volna -, így meg kellett lakolniuk érte. Szabó Szabolcs, Demeter Márta, Keresztes László Lóránt és Horn Krisztina a mai ülésen nem szólalhattak fel és tiszteletdíjukat sem kapják meg. A házmester házszabálya szigorú, mely ugyan a komcsizást, az ellenzéki politikusok lehordását és a hazudozást nem tiltja meg, ellenben keményen bünteti azokat, akik papírlapokra írt Orbán idézetekkel hergelik a népet.

Lássuk mai cikkeinket:

A NER-ben az a jó, hogy mindig összeér a hasznos a kellemessel

Mossuk kezeinket

Sargentini pulóvere

Köszönöm, azt mégsem

Hétfőn feldobják, kedden becsapódik

Vagy Isten csak munkaidőben dolgozik?

A vég után

Ezek nem sima trollok, akiket barátilag nyakon csapkodnak és majd holnapra jobb belátásra térnek

A nap kommentje pedig Istváné:

Na most aztán jaj volna Mátyás királynak. Próbálna csak meg mindenféle szakadt gúnyában álruhában elvegyülni, hogy megtudja mi zajlik az országában.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.