Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ma éjféltől még rosszabb lesz magyarnak lenni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A holnapi nappal életbe lép az Orbán-kormány történetének egyik legembertelenebb jogszabálya, mely kegyetlenül megbünteti mindazokat, akik az utcán merészelnek élni. Vagyis ma éjféltől megkezdődhet Magyarország hajléktalanjainak, erőszakszervezetek hatóságok általi megbüntetése. Nem elég annak a – becslések szerint – legalább 30 000 embernek, hogy az utcán kénytelenek élni, a kormány ahelyett, hogy valós segítséget nyújtana számukra, inkább még egyet beléjük rúg. Megteszik ezt sokan másik is, amikor tüskéket helyeznek ki, csak azért, hogy ezzel lehetetlenné tegyék a szerencsétlenebb sorsú társaik életét.

A kormány feladata azonban nem az lenne, hogy erővel próbálja meg eltüntetni az aluljárók és parkok lakóit, hanem az, hogy lehetőségeket kínáljanak nekik. Ma éjféltől azonban a rendőrség előbb figyelmeztetni fog minden az utcán alvó hajléktalant, majd idővel akár elzárással is sújthatja őket csak azért, mert az utcán kénytelenek élni, hiszen sem munkahelyük, sem otthonuk nincsen. Magyarországon nincs elég férőhely a fedél nélküliek számára, még akkor sem, ha a kormány ezt hazudja. Még ha a 19 ezres szám – ennyi férőhelyről beszélnek – igaz is, ez akkor sem elég a körülbelül 30 000 magyarországi hajléktalan számára.

Azonban nem elég, hogy akár elzárással is sújthatják a háromszori figyelmeztetés ellenére is az utcán alvókat, de minden személyes tárgyukat – ezzel pedig vagyonukat és nagy valószínűséggel minden emléküket – is megsemmisíthetik. Az embertelenség ezzel olyan szintre lépett, amelyet már tényleg nehéz lenne mivel magyarázni. Arról ugyanis, ahogy a kormány a saját állampolgáraival bánik, nem a migránsok, de még csak nem is Brüsszel, hanem Orbán, Rogán, Kásler és a többiek tehetnek. Mindazok, akik ezt az embertelen törvényt megszavazták.

Az pedig, hogy ezt mennyire lehetne másképpen is csinálni, a hanyatló Nyugat egyik főrvárosának, Párizsnak a polgármestere mutatta meg. Az MTI szerint Anne Hidalgo, a Journal du Dimanche hetilapnak adott interjújában bejelentette, hogy ezen a télen megnyitja a városháza, a kerületi polgármesteri hivatalok, valamint nagyobb középületek dísztermeit hajléktalanok elszállásolására.

Mintegy háromezer sürgősségi szálláshely hiányzik a fővárosban. Megígértem, hogy a város megteremti a felét. Több mint nyolcszázat már létrehoztunk február óta, további hétszázat átadunk 2019 elejéig. A többi 1500-at az államnak kell létrehoznia.

Több kerületi polgármesteri hivatallal, bal- és jobboldalival egyaránt, megegyeztünk, hogy megnyitjuk az épületeinket átmeneti szálláshelyek kialakítására. Ennek keretében létrehozok egy kizárólag női hálóhelyet a Párizsi Városházán, amely novemberben nyílik meg.

Azt pedig, hogy miért pont paloták és dísztermek fognak a hajléktalanok ideiglenes otthonaiként szolgálni, Párizs polgármestere szintén kifejtette:

A párizsi városházának példát kell mutatnia, be kell bizonyítania, hogy hajléktalanokat mindenhol lehetséges elszállásolni, beleértve az állami palotákat is.

Ez jelenti tehát a hanyatló Nyugatot. Párizs lakosai egy olyan embert választottak meg polgármesterüknek, aki az emberek érdekeit képviseli és aki még képes emberségesen hozzáállni a saját polgáraihoz. Ezzel szemben Budapest nagy valószínűséggel egy olyan polgármestert fog újraválasztani, aki szinte minden korábbi döntésével a hajléktalanok életét nehezítette meg. Bárcsak olyan városvezetése lehetne Budapestnek is, amely az emberek érdekeit szem előtt tartva hozza meg a döntéseit, nem pedig egy olyan, ahol a mozgássérülteket nem veszik emberszámba, ők ugyanis jelentéktelenek Budapest büdöstahó elöljárója számára.

A Blaha Lujza tér ma ismét megtelt éhes emberek százaival, a Krisna-hívők ugyanis az Élelmezés Világnapja alkalmából ételt osztottak a rászorulók számára. Nem a milliárdokkal kitömött keresztény egyházak valamelyike, hanem ismét a Krisna-hívők adtak meleg ételt több mint ezer ember számára, idén már nem először. Mondhat az Emmi, Novák Katalin, vagy bárki más a kormány részéről amit csak akar, de szegénység és éhezés továbbra is van Magyarországon, sőt. Ugyan lehet a statisztikákkal babrálni és a Fidesz hívőkkel elhitetni, hogy márpedig Magyarországon éhező ember nincs, de akinek van szeme, az látja mi a valóság.

Ha már embertelenségről volt szó, beszéljünk egy kicsit a kórházi parkolók díjszabásáról, amely több magyarországi településen meghaladja több nyugati ország nagyvárosának parkolási díjait is. A Vasárnapi Hírek utánajárt mennyit kérnek el azért a hazai kórházak, hogy a betegek és hozzátartozóik ott parkolhassanak. Aki azt gondolná, hogy pár száz, esetleg pár ezer forintos költségről van szó, az nagyot tévedne. A győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház parkolójában állni, akár kétszer annyiba is kerülhet, mintha Ferihegyen hagynánk az autónkat, ugyanis 5 óra 8500! forintba kerül.

Az ingyenes első fél óra után – ennyi idő alatt képtelenség bármit is elintézni – a második fél óra már 500 forint, majd minden megkezdett 30 perc 1000 forintba kerül. Győr nem az egyedüli város, ahol irgalmatlanul sokba kerülhet valakinek, ha autóval szeretne a helyi kórházhoz eljutni. Alacsonyabb, de hasonló árakkal kalkulálhatunk Debrecenben, Kaposváron és Szegeden is. Egyes helyeken van lehetőség az ingyenes parkolásra is, már ha tudjuk, hogy ezek a parkolók pontosan hol találhatóak, valamint ha meg is találjuk a parkolót, még helyet is találunk. Ha ez nem jön össze, akkor akár több mint 10 000 forintba is kerülhet az, ha autóval érkezünk meg egy helyi kórház fizetős parkolójába.

A nap végére pedig jöjjön egy vidám hír:

Hatóságomnál tulajdon elleni szabálysértés elkövetése miatt előkészítő eljárás indult ismeretlen személy ellen, aki 2018.06.30. napon a Budapest, I. kerület Hattyú utca – Erőd utca kereszteződésében kb 25 nm területen az útfelületre egy zebrát ábrázoló mintát festett az aszfaltra.

Az internetes adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a Magyar Kétfarkú Kutyapárt oldalán szerepel a kép, melyen aláírsáképpen a „BASKY” valamint a megjegyzésben is látható: „Magyar Kétfarkú Kutyapárt Basky volt!” Kérném, hogy a „basky” nevű természetes személy adatait, elérhetőségeit hatóságom rendelkezésére bocsátani szíveskedjen.

Az MKKP természetesen azonnal reagált a rendőrség felhívására:

Basky kb .170 cm magas, sovány testalkatú, különös ismertetőjegye: nem ismerjük. Vagy lehet hogy ő az a csávó, akit múltkor hátulról láttunk, épp elmenni sörért, aztán nem jött vissza?

Sok sikert a rend éber őreinek!

Lássuk mai cikkeinket:

Mennyire unalmas és hamis ez a hörgés

Az urak húsosfazeka alatt lángolnak a pénzkötegek

Szívesen megkérdezném a tudósktól, hogy addig mit csináltak a mi magyarjaink

Felcsúti rongyrázás

Mi a francot akarunk mi a kivivel?

Nagyanyám

Ameddig a rajongótábor sötét ösztöneinek kiszolgálása egyik kétharmadot hozza a másik után

A nap kommentje Pétertől:

Na ezért nincs nekem már rájuk egy percem, egy forintom sem. Felélik a jövőt, az enyémet, a gyerekeim, sőt, az unokáim jövőjét is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.