Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Végre valami emberi?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 388,704 forint, még hiányzik 2,611,296 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Kezdjük el valahol. A közepén, mondjuk. Hegedűs Zoltán, a Fidesz hódmezővásárhelyi bukott bábja nem tartja jó ötletnek a közgyűlés feloszlatását és ezzel egyidőben az időközi választás kiírását. Szerinte Márki-Zay Péternek a munkára kellene koncentrálnia és nem arra, hogy a politikai karrierjét egyengesse. Csodálatos ez a reakció, különösen annak fényében, hogy pont Hegedűs Zoltán, vagyis a Fidesz az, aki ellehetetleníti Márki-Zay Pétert abban, hogy valóban a munkájára koncentráljon. A város költségvetését a kormánypárt sikeresen szétlopta – ez nagyban köszönhető Lázár Jánosnak, Hegedűs gazdájának -, amit megpróbál a jelenlegi polgármester nyakába varrni.

A taktika minden bizonnyal az lehet, hogy a független polgármesternek egyszer csak elege lesz és lemond. Azonban úgy tűnik, az emberek Vásárhelyen nem hülyék és nem hisznek el mindent, amit Lázár János a Facebook-videóiban hablatyol. Hogy végül mi lesz a megoldás a helyzet javítására, azt nem tudni. Egy biztos, a Fidesz nem fogja feladni az agyatlan, mindenkit hülyének néző taktikáját, ez ugyanis a párt kampányprogramja is egyben.

Tarlós István mellé Puzsér Róbert is beszállt a mai nappal a főpolgármestersegért folytatott harcba. Az országosan ismert megmondóember mellé esetleg még Tibi Atya is beszállhatna, akkor lehetne csak igazán versenyről beszélni. Na de viccet félretéve: Tarlós István indulása többeket is boldogsággal töltött el, ilyenek például a kéményseprők. Az MTI jóvoltából ma megismerhettük például a Kéményseprők Országos Szakszervezetének idevágó közleményét, melynek minden betűje arany (beleértve a nagybetűk indokolatlan használatát):

KOSZ: Tarlós István személye garancia

… örömmel értesültünk róla, miszerint Tarlós István főpolgármester a Miniszterelnökkel folytatott egyeztetést követően, hivatalosan is bejelentette, hogy vállalva a Kormány és a Fidesz felkérését, újra elindul a főpolgármesteri tisztségért a jövő évi önkormányzati választáson. Azonban még mielőtt bárki politikai elfogultsággal vádolná meg közösségünket, szeretnénk leszögezni, hogy erről szó sincs.

Egész egyszerűen az örömünk oka, hogy megítélésünk szerint, Tarlós István személye garanciát jelent mind a budapesti polgárok élet-és vagyonbiztonságára, mind a budapesti kéményseprők biztos megélhetésére, akiknek Budapest nemcsak hogy az otthonuk, de a munkahelyük is. 

Biztosan sokan emlékeznek még arra a rendőrre, aki kutyáját bepofozta a kocsija csomagtartójába. Az eset önmagában nem lenne egyedi – sajnos -, azonban ezúttal videó is készült az esetről, amely ilyen módon meglehetősen nagy felháborodást keltett. Az ember akkor még azt hihette, hogy állatkínzást lát a videón, azonban a mai nappal kiderült, nem erről van szó. A Központi Nyomozó Főügyészség ugyanis megszüntette a nyomozást a férfival szemben, ugyanis:

a bántalmazási cselekmény megbotránkoztatásra és fájdalom előidézésére alkalmas, de az ebnek maradandó egészségkárosodását, pusztulását nem okozhatta.

Az állatok továbbra is csak tárgyaknak minősülnek a magyar törvények szerint, akiket a gazdái gond nélkül ütlegelhetnek és rúgdoshatnak, amennyiben ezzel nem ölik meg az állatot. Éljen a magyar jogrend és éljenek a hős állatkínzók!

Legnagyobb örömünkre érkezett egy olyan hír is ma, amely szerint január elsejével egységesen havi 100 ezer forintra nő az ápolásra szoruló gyermekek után járó díj összege. Ezt maga Novák Katalin jelentette be, ami ha valóban így van/lesz, egy igazán jó hír. A kérdés már csak az, hogy ez ténylegesen bekövetkezik, vagy pedig a mentősök fizetéséhez hasonlóan ebben az esetben is átverik az érintetteket. Mert igen, ott tartunk, hogy egy béremelésre vonatkozó bejelentést addig nem lehet tényként kezelni, vagy legalább komolyan venni, ameddig az a fizetési papírokon meg nem jelenik. Azonban amennyiben tényleg 100 ezer forintra nő az ápolásra szoruló gyermekek után járó díj összege, úgy megszületett a harmadik kétharmados Fidesz-kormány történetének talán első normális, emberi döntése.

Lássuk mai cikkeinket:

Még több díszdoktori címet ezeknek a kiváló embereknek

TV2, a szennycsatorna

Nem a munkások bunkóságáról beszélek, hanem bunkó bunkóságáról

A Brexit mai állása

Orbanescu

Megszállottság, csörgősipka és a klotyón lehúzott magyar jövő

Hajnali dal

A nap kommentje pedig Jánosé:

Vajna produceri cége a 90-es években sok sci-fi filmet készített. Lehet, akkor már tudatosan készült a tv2 fantasy híradóra.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.