December 7,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még több díszdoktori címet ezeknek a kiváló embereknek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 440,437 forint, még hiányzik 2,559,563 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Röpül az idő, alighogy kihevertük a hétfőt, nyakunkon a csütörtök. Igaz, a kolléga és egyik-másik kedves olvasó elmélete szerint ma is hétfő van, csak nem az a hétfő, hanem. Mielőtt belezavarodnék ebbe a sajátos eszmefuttatásba, bele is csapok a… bulváriszapba. Nem azért, mert ez az ország, vagy Európa legégetőbb kérdése, hanem mert a szekundér szégyenérzet csiklandozza a torkomat, és ezt szóvá kell tennem.

Az elmúlt hónapokban számos okfejtést olvastam arról (például ezt ITT), hogy Vajna Andrást, a nemzet parókakészítőjét, Hollywood fénylő csillagát, és bizonyos Palácsik Tímea hites urát miként fogja kiforgatni a médiabirodalmából Mészáros Lőrinc, felcsúti disznószerelőbe oltott őszseni. Ehhez képest Andrew G. Vajna szennycsatornája kegyetlenül teper a szervilizmus fertőjében, hátha a fővezér elégedetlensége csillapodik a silány nézettségi adatok miatt, és hátha marad minden a helyén. Következésképpen nagyot húztak a Mokka minapi adásában: a válasz mindenre Rogán Cecília. Aki – párhuzamosan azzal, hogy a drága férje kötvény-biznisze okozta milliárdos károktól hangos a még létező sajtó – gyermekei társaságában kedélyesen mesélgetett a két minden kritikán aluli mikrofonállványnak (nem muszáj megjegyezni a nevüket: Mádai Vivien és Istenes László) a futás iránti szenvedélyéről. Hát igen. Vannak ilyen médiatörténeti pillanatok, amikor az ember beveri a fejét az elhajlított valóságba, és nem hiszi el, hogy amit lát, az tényleg van. Pedig belegondolni is borzasztó, hány magyar ember munkálkodik nap mint nap azért, hogy a kormány által működtetett párhuzamos univerzumban minden kerek legyen.

Aztán itt van a Mészáros nevére íratott Echo Tv nagyszerű szakmunkása, a Velkovics Imre nevű, akinek az volt a feladata, hogy a párt körül kialakult, Volner János nevével fémjelzett botrányokra felkapaszkodva, a besúgók, leszámolások, párton belüli sorosizmus, Simicska sokszögben rúgjon még néhányat az egyébként valóban súlyos válságban lévő párton. Jakab Péter szóvivőbe azonban enyhén beletört az újságírónak aligha nevezhető, papagáj-üzemmódba helyezett riporter bicskája. Érdemes ebbe belenézni az alábbi, a maga nemében szórakoztató produkcióba. (Igen, olykor már ezzel az alacsony színvonalú szórakoztatással is beérjük.) Nem azért, mert a Jobbik valaha is szívünk csücske lesz, hanem azért, mert szépen megmutatja, hogyan fordulnak ki magukból ezek a minden erkölcsi és szakmai minimumot naponta leköpő pártkatonák, amint valaki nem megy bele a mocskos kis játékukba:

És ha már a nemsajtónál tartunk, ide kívánkozik az a nagyszerű hír is, hogy ma délelőtt 10 órakor Orbán Viktor felavatóművész Pécsen avatja a mintegy 2-2,5 milliárd forint adófizetői pénzből felépített Nemzeti Kosárlabda Akadémiát. Annak dacára, hogy – még egyszer mondom – adófizetői pénzekről beszélünk, az ünnepélyes miniszterelnöki igehirdetésre és szalagátvágásra a független sajtót nem, csak a szócsöveket hívták meg. A tényállásról beszámoló Szabad Pécs megkereste a Miniszterelnökséget, hogy megtudják, miként lehetséges az, hogy egy közpénzből épült létesítmény felavatására nem küldenek meghívót minden egyes helyi sajtóorgánumnak, de ahogy az lenni szokott, választ nem kaptak. Bármilyen vakhittel és csőlátással legyen is felvértezve valaki az Orbán-rezsim ügyködéseit illetően, kíváncsi lennék, mi lenne az az érv, amivel megmagyaráznák ennek (meg az összes többi hasonló) lépésnek az indokoltságát. Jó, inkább nem vagyok rá kíváncsi: ilyen érv ugyanis nem létezik.

Miközben még mindig nem sikerült megnyugtató válaszokat adni (egy ember elkerülhető halála esetén mindent lehet, csak megnyugtató magyarázatokkal előállni nem) a kirúgott szívsebész elhunyt betegével kapcsolatban – Kálmán Olga Facebook-oldalán közzétett, a férfi családjával készített interjú is erről tanúskodik -, Kásler Miklós ezotériában utazó emberi erőforrás a Magyar Időknek mesél, mintha mi sem történt volna. Bár az általa irányított területeken eddig elért sikerei gyakorlatilag a nullával egyenlőek, és bár állítása szerint az Emmi kidolgozta a magán- és az állami ellátás szétválasztását célzó első javaslatokat (jó munkához idő kell), azért van fajsúlyosan és igazán jó híre is a miniszter úrnak, amiből kiderül, pontosan érti és érzékeli a prioritásokat, a húsba mélyen belevágó problémákat:

… a Magyarságkutató Intézet (…) létrehozásáról szóló javaslat hamarosan a kormány elé kerül. A történészek, régészek, nyelvészek, néprajzkutatók, antropológusok és más tudományágak képviselői ma elbeszélnek egymás mellett. Amit az egyik tudományág bizonyít, azt a másik nem veszi figyelembe. Egy intézményben, meghatározott célok mentén kellene folytatni a kutatásokat, és a legmagasabb szintű tudományos igényességgel szintetizálni az eredményeket. Ezzel véget vethetnénk a régi türk-finnugor hipotetikus eredet- vagy nyelveredetvitának, és fény derülhet a tudományosan megalapozott valóságra.

Senki nem mondhatja, hogy nem kell ez úgy, mint egy falat kenyér. Az országnak nem hogy egészségügyi minisztériuma, de perpillanat még egészségügyi államtitkára sincs, ehhez képest kezüket-lábukat törik egy eredetkutatással foglalkozó pénznyelő létrehozásáért. Szerintem ha valaki előre megfontoltan akarna kicseszni a saját népével (ilyet én nem feltételezek róluk), akkor sem sikerülhetne ilyen jól. Ennyi dilettáns, idióta húzást kitalálni is nehéznek tűnik, hát még megvalósítani.

Példának okáért ott a másik agytröszt, akivel elhitették, hogy a napi szintű visítás a diplomáciai nagyság és hozzáértés fokmérője. Természetesen Szijjártó Díszdoktor Péterről van szó, aki hosszú hónapok óta megszállottan gyepálja az ENSZ nevű magyarok ellenségét. Leginkább a migráció kezelésével kapcsolatos elképzeléseit interpretálja sajátos, fideszes, egydimenziós bikkfanyelven és hadonászik is mellé. Nos, miután volt szíves közölni, hogy a bajor autóiparral karöltve a magyar kormány mindent megtesz azért, hogy – a klímakutatók figyelmeztetései ellenére (!) – az EU ne fogja vissza a kontinens széndioxid-kibocsájtását, a globális felmelegedés egyik legfőbb okozóját, néhány sorral lejjebb azt hányta az ENSZ szemére (via MTI), hogy

ahelyett, hogy a migrációs hullámokat inspirálja, arra kellene koncentrálnia, hogy megszüntesse azokat az okokat, amelyek az elkövetkező időben az újabb migrációs hullámok megindulásához vezethetnek. Ezek közül az egyik legjelentősebb az a vízválság, amelynek a küszöbén áll a világ. Szerinte a világ számos pontján krónikus vízhiány alakul ki, más pontjain viszont túl sok a víz, és a klímaváltozás miatt szigetek és alacsonyan fekvő területek tűnhetnek el a jövőben.

Tehát leszarjuk a klímaváltozást, mert a bajor összeszerlőüzem érdekei mindenek fölött, majd azért kárhoztatjuk az ENSZ-t, mert nem küzd eléggé a klímaváltozás ellen. Még több díszdoktori címet ennek a kiváló embernek! Meg az összes többinek is.

Emlékeznek még, amikor Bayer Zsolt demens vénembernek és migránssimogató migránsnak titulálta Ferenc pápát a Fidesz-KDNP legnagyobb gyönyörűségére? Felejtsék el, igaz sem volt. Változtak az évszakok, Ferenc pápa azóta már a salakmédia kedvencévé avanzsált, most azzal döngetik a mellüket, hogy a katolikus egyház feje Magyarországot méltatta. Pardon, nem Magyarországot, hanem a magyar kormánynak a világban üldözött keresztények megsegítését célzó programját. Gondolom, ezek után majd tömött sorokban, kéztördelve kérnek elnézést, amiért korábban minősíthetetlen módon mocskolták. (Ja, nem.)

Ha valakit megnyugtat Puzsér Róbert is bejelentkezett a főpolgármesteri székért, az MTA pedig nem gyávaságból, hanem racionalitásból halasztja el a Marx-konferenciát. Mi kérünk elnézést, hogy félreértettük az akadémikus urak óvatosságát. Amennyiben valakit érdekel, hogy David Cornstein nagykövet úr CEU-n tartott előadásában mit üzent Orbánéknak, ezt a cikket ajánlom elolvasásra. Remélem, nem unatkoztak, köszönöm a figyelmet, később is itt leszünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!