Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Hacsaknem Blog


Megszállottság, csörgősipka és a klotyón lehúzott magyar jövő

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sokat vitatkoztak Magyarhonban arról, hogy ki a magyar. Van, aki szerint az, akinek a nagyszülője magyar volt. Tetszetős válasz, de a korszellem, amelyet kialakítottunk, a fejlődés, amit megindítottunk, az országépítés és nemzetegyesítés, amelybe belevágtunk, a lelkület, amely magával ragadott bennünket, egy új választ is ad arra a régi kérdésre: ki a magyar? Barátaim, az a magyar, akinek az unokája is magyar lesz. 

Orbán Viktor pontosan egy héttel ezelőtt ezzel a mangalicatrágya illatára szagára emlékeztető definícióval (mert mi más lehetne egy miniszterelnök feladata, mint kinyilatkoztatni, hogy ki kicsoda és ki miért nem az?) tette világossá, hogy márpedig magyar az, akit ő annak tart az éppen aktuális megélhetési rögeszméi által kísérve (hogy ezzel Ady Endrétől Puskás Ferencig ki mindenkit zárt ki a magyarságból, az mindegy is). Ennek fényében számomra teljességgel érthetetlen Kásler doktor és teremtésügyi emberi erőforrás bejelentése, miszerint elkészült a Magyarságkutató Intézetről szóló javaslat, amely a napokban kerül a kormány elé.

Őszintén kérdezem: minek? Mi a fenének? Ha egyszer a magyar nemzeti identitás ismérvei akár átmenetileg is, de kőbe véshetőek egy sima miniszterelnöki ömlengésben (majd legközelebb más lesz a magyar, ha olyan szelek fújnak), akkor a magyarság eredetére vonatkozó tételeket miért nem lehet ugyanilyen alapon elintézettnek tekinteni? Annak dacára, hogy engem például már számtalanszor lebüdösbocskorosrománoztak, szívesen segítek ebben a kérdésben (is), ahogy tudok. Szerintem nem kellene ekkora feneket kerekíteni annak, hogy a magyar kormányban – amelynek magyarságához az én magyarságommal szemben kétség nem fér – lassan már csak okleveles elmeroggyantak és csörgősipkás futóbolondok zabálják a közpénzt.

Azt az evidenciát természetesen érteni vélem, hogy miután az egészségügyet és az oktatást egyaránt példásan rendbe tette (milyen várólisták, milyen elvándorlás, milyen sürgősségi ellátás, milyen kórházi fertőzések, milyen funkcionális analfabetizmus, milyen életveszélyes oktatási körülmények?), ideje volt találni Kásler doktornak valami igazán testhezálló feladatot, és ezért kapták elő a dilettáns ötletek naftalinszagú sorából a Magyarságkutató Intézet nagyszerű tervét. De tényleg nem kellene ezzel tökölni. Holnap a miniszterelnök úr beül a Kossuth Rádióba, ahogy szokott, amikor éppen nem a barikádokon suhogtatja a fakardot, és szépen helyre rakja ezeket a röhejes türk-finnugor hipotetikus eredet- és nyelveredetvitákat. A felcsúti tudományosság nagyobb dicsőségére három bikkfanyelven fogant tőmondatban kinyilatkoztatja és azzal a lendülettel meg is alapozza a kizárólagos fideszkeresztény valóságot.

Hogy tudniillik (tényleg csak segíteni akarok, teljesen önzetlenül azzal, hogy a kollégákkal való nemzeti konzultáció tanulságait közkinccsé teszem) meglelték azt a bizonyos frigyládát, meg a végzet lándzsáját, meg azt a köcs… kelyhet is, amiből Jézus utoljára ivott mielőtt belevérzett ő, úgyhogy semmilyen kétség nem férhet ahhoz, hogy hagyni kell a dagadt ruhát és ezt az ostoba finnugor izét a fenébe. Nincsen nekünk semmiféle rokonságunk, se ilyen, se amolyan, mi Isten egyenesági, homogén, fajtatiszta leszármazottai vagyunk. Ugye hogy ugye? Hát ezért tényleg fölösleges egy egész intézetet felállítani az ócska látszat kedvéért. Azt magasról le kell szarni. Cselekedjenek így, és járulékos haszonként nem kell kerülőutakon ellopni azt a pénzt, amit erre elkülönítettek, hanem egyenesen megy, ahova kell. Nem hiszem el, hogy ennyit nem bírtak saját kútfőből kieszelni.

Szóljanak Káslernek, hogy nem kell ez a nyakatekert okoskodás, a hívek úgysem értik. Nem kell ilyenekkel zsibbasztani őket, hogy

egy intézményben, meghatározott célok mentén kellene folytatni a kutatásokat, és a legmagasabb szintű tudományos igényességgel szintetizálni az eredményeket.

Nem kell semmiféle intézmény. Ahogy eddig is, a Fidesz, különös tekintettel Orbán Viktor miniszterelnök úr – a Nemzeti Sport olvasása közben reggel a klotyón ülve – meghatározza a célokat, és utána a propaganda úgy hajlítja a valóságot derékszögbe, hogy az tökéletesen megfeleljen a pillanatnyi büdöslábú politikai elvárásoknak. Ennél magasabb szintű tudományos igényesség nem létezik. Higgyék el, nem kell azért egy egész intézetet létrehozni, hogy a magyar nép és a magyar nyelv úgynevezett tudományos valóságát (ami tudomásom szerint már eldőlt kérdés, és meglehetősen tudományos tényeken nyugszik, de kit érdekel) közös nevezőre hozzák a fideszes államvallás pillanatnyi alternatív valóságával. Erre a célra tökéletesen megfelelnek azok az állampárt központjából távirányított orgánumok, amelyek eddig is, most is napi 24 órában azon fáradoznak, hogy a fideszes valóság szintjére züllesszék a közgondolkodást. Sőt, hogy lehetőleg a gondolkodástól és mindenfajta szellemi tevékenységtől is megkíméljék az alattvalókat.

Nos, ne csűrjük, ne csavarjuk! Kásler doktor félelmetes csőlátása, valóságot és tudományosságot egyaránt tagadó vakbuzgó megszállottsága önmagában felér tucatnyi fideszes kutatóintézettel. Használják ki a benne rejlő potenciált! Az más kérdés, hogy akinek még maradt működő agysejtje ebben az ütemben előbb-utóbb eljut a dermedt csodálkozás ama szintjére, midőn a szolgalelkű, ájtatosan semmihez nem értő Balog Zoltánt is visszasírja a vízfejű mammutminisztérium élére. Addig is éppen ideje volt, hogy mindenféle jöttment történészek, régészek, nyelvészek, néprajzkutatók, antropológusok és egyéb haszontalan tudományágak képviselői helyett egy szimbolikus alufóliasisakkal közlekedő Fidesz-barát onkológus mondja meg, hogy mi a tehetség, mi a tudományosság, és melyek a célok, amelyeket összeszorított foggal és fenékkel követni kell.

Azért sem fogom idecitálni ezeknek az elmehábordott, pihent agyú ölteteknek az ordas hitleri eszmékre kísértetiesen hasonlító jellegét, arról viszont meg vagyok győződve, hogy ahol a tudományellenes/tudománytalan miszticizmust hivatalos állami szinten propagálják, miközben a tudományosság fellegvárában állítólag jól felfogott óvatosságból sunyul a szürkeállomány, ahol sötét koroknak emelnek dicstelen szobrokat és naponta az állampárt aktuális elmebajához igazítják a múltat, ott a jelent és a jövőt is le lehet húzni a vécén. Már most. Nem kell megvárni ameddig a biológia tankönyvet is Kásler zavaros, dohos, pusztító teóriái alapján írják. A fideszes szélsőjobbos nemzetikeresztény elmebaj megkoronázásaként.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.