Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


TV2, a szennycsatorna

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Tények nevű hazugsággyár három hírolvasójának, két további munkatársának, valamint a TV2 hírigazgatójának Kökény-Szalai Viviennek is bíróság elé kellett állnia a héten, ugyanis Czeglédy Csaba rágalmazási pert kezdeményezett velük szemben. A bíróságon csak Kökény-Szalai Vivien nem jelent meg, ennek okai nem tisztázottak. Ott volt viszont Gönczi Gábor, Marsi Anikó és Andor Éva is, akik feljelentettekből vádlottakká váltak. Czeglédy azért perelte be a kormány szennycsatornájának hírolvasóival, valamint hírigazgatójával szemben, mert azok a választások hajrájában lejárató anyagok tucatjait gyártották az egykori MSZP-s politikusról.

Czeglédy Csaba ezzel ismét bebizonyította, a hatalomnak továbbra is van mitől tartania, ugyanis az egy éves előzetes letartóztatás – amely idő alatt képtelenek voltak előállni bármiféle vádirattal – nem törte meg az egykori ellenzéki politikus ügyvédet. Az, hogy a TV2 által készített Tények nem nevezhető híradónak, mindenki számára tiszta. A naponta fél órára jelentkező adásban szinte minden elmondott szó hazugság, kitaláció, eszetlen baromság, esetleg ezek valamely kombinációja. Mióta Andy Vajna – ezzel pedig a kormány – irányítása alá került a TV2, azóta az álhírgyártás fellegvárává vált. Körülbelül a szintén a Fidesz kezébe került Origóval vált egyenértékűvé, melyet a hatalom az emberek agymosására használ, immár évek óta.

Bármi, amihez kormányszinten nyúltak hozzá, szarrá vált. Nézők, olvasók milliói, valamint riporterek és szakemberek tucatjai hagyták el ezeket a médiumokat, mivel pontosan tisztában voltak vele, mi következik. Az ő lelkiismeretük tiszta lehet, ugyanis a becsület számukra fontosabb volt mint a fizetés. Ezzel azonban nincs mindenki így. Erre jó példa Marsi Anikó, Andor Éva és Gönczi Gábor is, akik boldogan váltak egy szennycsatorna kirakatembereivé. Büszkén vállalták el az állást, amivel egy időben váltak meg a saját gerincüktől.

Lássuk, mekkora örömmel töltötte el Marsi Anikót a TV2 megkeresése évekkel ezelőtt:

Nagyon nagy megtiszteltetésnek éltem meg azt, hogy megkerestek és nagyon izgatott lettem. …. Ez volt az az ajánlat, amire én azt gondolom, hogy nem lehet nemet mondani. Ennek az ember örül… Amikor kapsz egy ajánlatot és tudod, hogy az az ajánlat egy olyan TV-ről szól, ami egy világhíres producer tulajdona, akkor az kvázi olyan, mintha Hollywoodból kapnál egy felkérést, nem? … Megérkezett Vivien az életünkbe és elősegítette a gondolkodásunkat erőteljes mértékben.

Marsi Anikó tehát boldogan érkezett a szennycsatornához és a mai napig boldogan olvas fel hazugságokat napi szinten főműsoridőben. Erre ő büszke, szerinte ezzel semmi gond nincs. Ezzel pedig nincs egyedül, ugyanis Andor Éva és Gönczi Gábor is ugyanezt gondolja, aminek nagyszerű bizonyítéka a következő videó:

Erre nincs mentség és egy esetleges kormányváltást követően sem lesz mentség. Ez a videó a bizonyítéka annak, hogy a TV2 munkatársai pénzért szinte bármilyen parancsot gond nélkül teljesítenek. Az sem probléma számukra, ha törvénytelenül – az NVB 3,45 millió forintra büntette őket ezért a videóért – kell a kormánypárt mellett kampányolniuk. Amilyen rezzenéstelen arccal olvassák fel azt, hogy Soros György az anyját is megölte volna, ahhoz is gondolkodás nélkül asszisztálnak, hogy Hadházy Ákos kertjébe betörve tudósítsanak az esti híradóban. Becsület és normák már nem léteznek, csakis a pénz. Bármi áron.

Na de emlékezzünk meg egy kicsit arról a Kökény-Szalai Vivienről is, aki meg sem jelent a bíróságon. Szalai 8 éven keresztül a Borsnál dolgozott, majd onnan a Story magazinhoz igazolt. Kiadott hat könyvet, melyből három luxusprostituáltakról szólt. Ez azonban valószínűsíthetően nem lett volna elég ahhoz, hogy bármiféle szakmai múlt nélkül nevezzék ki egy kereskedelmi televízió hírigazgatójának. Az már annál inkább, hogy jóban van Rogán Cecíliával és Kaminsky Fannival (ő Habony Árpád volt felesége) is. Így hát a több éves bulvár múlttal rendelkező, luxusprostituáltakról előszeretettel könyveket író, azonban semmiféle valós szakmai tudással nem rendelkező Kökény-Szalai Vivien élete lehetőségével élt és pont azt tette a TV2-vel, amit sokan elvártak tőle: tönkretette.

Rogán Cecília, Kaminsky Fanni, Kökény-Szalai Vivien/Facebook

Őt, de még a hatalmat sem érdekli ez, hiszen minden parancsot kérdés nélkül végrehajt. Úgy fest, nem rendelkezik sem gerinccel, sem becsülettel, így Orbánék számára tökéletes munkaerőt jelent.

A Tények karakteres, bevállalós műsor, megvan a saját véleménye a világról, az, hogy ez egyeseknek nem tetszik, azzal semmi baj. A szólásszabadság és a sajtószabadság azonban minden szereplőt megillet, nem csak a média egy részét.

Ha ezt Kökény-Szalai Vivien valóban elhiszi – márpedig nagyon úgy néz ki – akkor nyugodtan felkészülhet arra, hogy hamarosan bíróság elé kell állnia, Czeglédy Csaba ugyanis megelégelte azt, hogy a párt katonái – ezek közé nyugodtan sorolhatjuk a TV2 összes, a mai napig is ott dolgozó munkatársát – megpróbálják hülyének nézni. Nagy csodára persze nem kell számítani, azonban jelzésértéke mindenképpen van a dolognak.

Addig is egyre izgatottabban várjuk mindannyian, hogy a hatalom képes lesz-e valamivel előállni Czeglédy ügyében – a cellájában felhalmozott könyveken túl – vagy továbbra is csak a levegőbe beszélnek az ő ügyét illetően. Hol vannak a bizonyítékok, hol van egy a saját lábán megállni képes vád, kedves Viktor? Mert a kedves vejeddel szemben mindezek már megvannak, ő mégsem várja immár egy éve a bíróság ítéletét.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.