Május 5,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor miniszterelnök urat nem szabad felzaklatni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 196,183 forint, még hiányzik 2,803,817 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Az MTA vezetése ismét megmutatta, mennyire képtelenek ellentmondani a kormány kérésének. Beszari módon, tartva az esetleges következményektől inkább betiltottak két tervezett előadást, ahelyett, hogy megtartották volna azokat. Barnabás Beáta Mária, az Akadémia főtitkárhelyettese szerint ugyanis a két tervezett előadásnak politikai áthallása lehetett volna, ezért azokat azonnal le kellett tiltani. Orbán Viktor miniszterelnök urat nem szabad felzaklatni. Arra különös tekintette, hogy a pár nappal ezelőtti magángépes támadásokat a mai napig nem sikerült kihevernie. Orbán idegállapotban van, ugyanis a liberálkomcsik mind őt támadják kivétel nélkül, miközben ő tesz arról, hogy mindenkinek jó legyen ebben az országban.

Ezért sem engedhette meg azt Barnabás Beáta, hogy holmi gender előadások – a Nők és a férfiak szerepe és sikeressége a számítástechnikában nagy adatok alapján, valamint a közösségi média jogi oldala – megborítsák a miniszterelnök úr lelkének állapotát. Az MTA határozottan, hangosan és érthetően fejezte ki a véleményét az üggyel kapcsolatban.  Ha eddig nem lett volna világos: az MTA ezzel elesett.

Az MTA után jó példa a behódolásra a Magyar Orvosi Kamara is, amely azt tesz, amit a hatalom megkövetel, méghozzá gond nélkül. Történt ugyanis, hogy egy orvos igen alpári stílusban nyilatkozott meg Orbán Sajátláb Ráhellel, Kásler Miklóssal és még sokan másokkal kapcsolatban, véleményét pedig a Facebookon posztolta. Noha tényleg gusztustalan volt a megnyilatkozások többsége, mégis magánvéleménynek számít az, amit az ajkai altatóorvos leírt, ő ugyanis nem Orbán Viktor, de még csak nem is Kásler Miklós. Bayer Zsolt – aki egyébként nyelvezetében nem áll távol attól, amit az ajkai férfi képvisel – kipécézte magának, majd a blogja után a Magyar Időkben is véleménycikket írt róla. Az ügyből napok alatt belső vizsgálat lett, amelyet követően a férfit (mellékállásban orvos) egy időre eltiltották a munkája gyarkolásától.

Igen, ugyanaz az Orvosi Kamara, amely a hálapénz meglétét sem képes elismerni, valamint számukra azzal sincs semmi baj, ha egy orvos megvesztegeti a betegét, esetleg pénzt követel egy rákos életmentő műtétjéért. A példákat naphosszat lehetne sorolni, a lényeg – úgy hiszem – egyértelmű. A Magyar Orvosi Kamara csak akkor képes funkcióját betölteni, ha arra utasítást kap. A betegek és orvosok érdekeiért szinte soha ki nem állva, funkcióját már régen elveszítve vált az orvosok szégyenévé. Nem először és valószínűleg nem is utoljára bizonyítja ezt.

Közben a MÁV ismét megmutatta, hogy sajnos a Nyugatot, de talán még a Balkánt sem igazán sikerült beérni, ha a fizető utasok kiszolgálásáról van szó. A hazai vasúthálózat botrányosan lassú, kiszámíthatatlan és amellett, hogy elavult, még drága is. Ez persze nem érdekel senkit, hisz az utasok azok, akiknek a legkisebb beleszólásuk van bármibe is ez ügyben. Történt ugyanis, hogy október elsejétől csak bérlettel, vagy előre megváltott jeggyel lehet utazni a Szentendréről induló HÉV-en. Korábban a szerelvényen is meg lehetett venni a jegyeket a kalauztól, ez a tegnapi naptól megváltozott. Ez annyit tesz, hogy az emlékeim szerint 2db jegyautomata kénytelen kiszolgálni napi több ezer utast. Ez persze lehetetlenség, amivel a BKK szerepét átvevő MÁV is pontosan tisztában lehetett volna, ha érdekli bármennyire is az, hogy fizető utasait kiszolgálja.

A tegnapi naptól tehát kígyózó sorok álltak a jegyautomaták előtt, sokan lekésték a vonatjukat, vagy ha nem is késték le, a jegy hiányában – mivel nem volt idejük kivárni a fél órás sorokat – büntetést kaptak. A MÁV persze reagált a helyzetre:

A megváltozott szabályokról szeptember eleje óta folyamatosan tájékoztatjuk utasainkat, mind a MÁV-HÉV, mind a BKK utasinformációs felületein. Az esetlegesen kialakuló sorok enyhítésére a BKK-val együttműködésben az automaták mellett diákmunkások segítik az utasokat a gördülékeny jegyvásárlásban. 

A rendszeres utazásokhoz ajánljuk az elővételi jegyvásárlást, illetve a bérletet. Jegyeket és bérleteket több mint 300 darab BKK automatából, illetve a BKK Ügyfélközpontjaiban is meg lehet vásárolni. Azokon az állomásokon, ahol nincs automata, továbbra is lehetőség van a HÉV-en a pótdíj nélküli jegyváltásra. Az automaták forgalmát napi szinten figyeljük, és szükség esetén a BKK-val közösen kidolgozzuk az értékesítési lehetőségek bővítését.

A bevezetési időszak tapasztalatai alapján mérlegeljük az új jegytípusok bevezetésének lehetőségét is, indokolt esetben erre vonatkozó javaslatot készíthetünk elő a szolgáltatások megrendelője felé.

Magyarra lefordítva, bla bla bla, bla bla bla. Pontosan ennyit mondott ezzel a MÁV. Azért köszönjük a tájékoztatást.

Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös polgármestere bejelentkezett az év fideszes polgármestere címért, midőn szolgalelkűségéről bizonyosságot téve, elítélte a kommunista hangvételű Sargentini-jelentést:

Nagykőrös Város Önkormányzata, ahogy eddig is, ezután is határozottan támogatja Magyarország érdekeit, és elítéli, megalapozatlan, kommunista hangvételű aljamunkának tartja a Sargentini-jelentést” – olvasható a Czira Szabolcs polgármester jegyezte előterjesztésben. A határozat szerint a jelentés „a migránspárti politikusok alattomos bosszúja Magyarország, a demokratikusan megválasztott polgári-keresztény értékrendű magyar kormány és a magyar nép, a magyar emberek ellen”, és célja, „hogy Soros György és a hozzá hű, balliberális képviselők megbüntessék Magyarországot.

Hogy ez miért is vicces? Dr. Czira Szabolcs 1987 végén belépett a kommunista MSZMP-be. Gratulálunk ezúton is az állatorvos úrnak, így kell ezt csinálni!

A nap végére pedig lássunk egy drón videót arról, hogy milyen szép lett Rogán Antal ügyvédjének, Kertész Balázsnak a Gellért hegyen található villája, amely a Magyar Narancs becslése szerint minimum több száz milliót, de akár 1 milliárd forintot is érhet. Így épül-szépül a NER.

Lássuk mai cikkeinket:

Bármit csinálok, ti be fogjátok nyelni

És már indulnál is vissza

A nem igaz, az nem hazugság jogi értelemben sem, csak ha a szóvivő megerősíti

Akit tisztelek, annak nem hazudok az arcába

Mivel dübörög a magyar jólét, mint az angolai elefántcsorda, Zsuzsa asszony már nem etet, hanem oktat

A pitiánerségével, a milliárdokat rabló mohóságával alulmúlja a magyar történelem eddigi összes gusztustalan figuráját

John Andreson, szívem, John

A nap kommentje pedig Edináé:

Kár azt hazudni magunknak, hogy Európához tartozunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.