Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A nem igaz, az nem hazugság jogi értelemben sem, csak ha a szóvivő megerősíti

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Chip

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Most aztán tényleg maradjon, ahol van, mert itt nagy a fogalomzavar a nagyi szerint és bele tetszik szaladni a rossz lábaival szemből az egyirányú utcába. Vagy kendet is elüti egy tőmondattal a fánkozót finanszírozó napszemüveges amerikai magyar mikulás, esetleg a babája, akit a minap állítólag lejárattak, meg megsértettek azzal, hogy levelet írtak neki, mikor nem is tud olvasni.

Bár most itt minálunk magyarba’ az úgy van, hogy a nem igaz, az nem hazugság jogi értelemben sem, csak ha a szóvivő megerősíti, de visszamenőlegesen ezt még a felsőbbség bármikor átértékelheti a luxusrepülőn értesülve, ha kikapott a csapat. (Mivel általában kikap, elég sok idő megy el az átértékelésekkel és ezért sokat tartózkodik a légtérben, vagy légüres térben, majd eldönti kend melyik passzol.)

Azt akarnám mondani kendnek jó szívvel, hogy itt folyik egy csomó kamu szöveg, mint a lábmosó víz, amit ambróziaként itatnak a néppel. Hogy így, meg úgy!  Na, most ez olyan sűrű a mocsoktól, igazándiból inni már nem lehet, a fogatlan nép rágni se bírja, hát elcsócsálgatják naphosszat. Ezzel is telik az idő, közmunka programként elmegy egy kis ideig, akár kétszer is megemelhetik ez alatt a nyugdíjkorhatárt és felszámolhatják az egész szociális ellátórendszert, a kutya se veszi észre.

De kend már megszokhatta, hogy én nem ilyesmikről akarok írni, mert ezt még az okosok se bírják felfogni ésszel, mert ha igen, akkor nem tűrnék. Én meg ugye… papírom van róla, hogy nem vagyok okos, de anyu az szegény jónéhányszor ráfázott már, hogy piszok jó a memóriám. Egyedül a tata örül annak, hogy semmit nem felejtek el, mert a „Kinek rövid az esze, legyen annak notesze!” bölcsesség szemüveg és íróeszköz nélkül semmit se ér, ennyi mindenhez meg táska kell. Igaz a tata csak – ahogy ő mondja – félanalfabéta, mert írni tud, csak olvasni nem. Szemüveg nélkül.  Tehát a tatának ennyi cucc felesleges, ha én ott vagyok, sőt görbebot se, mert rám nyugodtan támaszkodhat, badizás és tápszer nélkül is kemény vagyok, mint a beton.

De ideje volna rátérni a mondandómra. Csak az hibázik, hogy kettőnél is több mondandóm van, ami kendnek fontos lehet. Vagy nem. Ráadásul amint nekikezdek az elsőnek, előjön még kettő, mint a kend leveleiben. Igen ám. Kendnek eltűrik, mert kend öreg, meg menő fej, mindent bekajálnak kendtől, és firnyákosan ráfogják kendre, hogy „sajátos a stílusa”, engem meg leszólnak, hogy nem tudok fogalmazni, szószátyár vagyok, meg csapnivaló a szövegértésem. Arról nem is beszélve, hogy esetenként olyan szavakat használok, amik nincsenek. Viszont nekem kellene finanszírozni a kend nyugdíját majd, ha mégis hazaszédül.

Akkor mondom. Én le vagyok írva. Ezt jobb, ha tőlem tudja meg kend. A hivatalból kitervelt életpályám szerint én a most épülő BMW gyár összeszerelő üzemében 92 éves koromig a bal külső visszapillantó tükör foncsorozott oldaláról fogom letörölni az olajos ujjlenyomatokat. Erre leszek programozva. Mert olcsóbb az üzemben tartásom, mint a roboté és a fizetésem után én is adózok, meg a gazdám is, a robottól meg nincs mit lenyúlni. (Azért a balt, mert én tanultam hittant és az kezem dörzsölésétől a baloldal kopik majd). Érti kend?

Most itt nálunk a kereszténydemokrácia üldözi a keresztényeket, mert nem tudják megkülönböztetni őket a kommunistáktól. Az egyházi személyek az OKJ-s tanfolyamon megtanulják, hogyan kell szolgálni a kalácsot, templomot és stadiont adó gazdát, mert az Isten messze van, és a mindennapi „zsíros fogért” elég a földi helytartónak engedelmeskedni. A nagyi szerint a mérlegelés műveltség kérdése is, a gőg, meg a gyűlölet kevés a különbségtevéshez. A Rákosi terrorelhárító szakembere a Révai József volt. Nagy műveltségű szerzetes tanárember. Nem kellett neki helikopter ahhoz, hogy felülemelkedjen az ideológiai korlátokon. Az akkori nyakkendősök tanultak, megdolgoztak a diplomáért, ezek „szerzik” és „kapják”. Ki így, ki úgy, de akkora az arcuk, hogy nem takarja még a phd se. „Minél butább valaki, annál gőgösebb.” Ilyeneket mondanak a sarkon, a kútnál, mert már csak ez az egy kút működik, mióta a többi nemzeti lett és lezárták, mert a szegények pofátlanul odajártak ingyen vízért.

Majdcsak kinyögöm már. Szóval a tata egy osztályba járt a Janival az elemibe. A Jani az cigány lett az elnyomórendszerváltástól. Többet tud a lovakról, mint a legújabb ménesgazda. Az arab már kétszer volt itt a pej kancáért, de Jani nem adta, pedig kéne a pénz, beázik a tető és tüzelő sincs. A Petrus azt mondja, hogy ha az utolsó lovat is kiviszik a portáról, abba a Jani belehal. Tüdőbajos a Jani (ez demokratikus vívmány, az előző diktatúra ezt is elvette a néptől, mint a kastélyokat). Na és a cigány Jani azt mondta a tatámnak a kútnál a ma hajnali sorbaállásnál, hogy „Komám! Rajtam látszik, hogy csóró cigány vagyok, de meglásd beléd, csóró magyarba chipet ültetnek az urak, mert olyan sokan lettetek, hogy nem tudnak benneteket megszámolni a térfigyelő kamerákkal leltározáskor.”

Mi itthon már megszoktuk, hogy folyton nyúznak bennünket, de nem tudom, a kend finom nemesi burkolata miként viselné a chip beültetést. Jobb lesz várni a hazajövetellel. A Jani bácsi cigány. Nem fajzott még el úgy a természettől. Több félnivalója volt még nálunknál is. Bízzon a szavában; megérzi a bajt.

Bütyökfalva, 2018. október 2.

Mirtill

P:S: Kend mindig a neten lóg, biztos emlékszik. Azt kéri a tata, hogy írja már meg a Szalonna szerkesztőinek – mert akkor én tán még meg se voltam, ő meg nem emlékszik – hogyan is volt, amikor direkt kicsinálták a jó rendőrt, mert valami piti ajándékot adott neki az arab.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.