Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tehetséges vagy? Kár

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Úgy tűnik, végre túl vagyunk a kötcsei polgári pikniken és koncentrálhatunk arra, ami a legfontosabb ebben az országban. Vagyis a bevándorlásra. Orbán Viktor és kormánya visszatérhet a határok védelmezéséhez, ahol továbbra is, akár heti 5-10 menekült is megpróbál bejutni az országba. Ez természetesen azt jelenti – már ez a brutális szám -, hogy bevándorlás okozta válsághelyzet van. A szerdán esedékes EP szavazáson pedig Orbánék biztosan megvédik nem csak a magyar népet, hanem egész Európát. Na de addig is, ameddig ez be nem következik, lássuk mi történt a mai napon.

A gyerekek negyede úgy indul el otthonról, hogy nem reggelizett, pedig a napindító „energialöket” kell ahhoz, hogy tudjon gondolkodni, jól teljesíteni az iskolában – mondta Antal Emese dietetikus az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában. 

Itt még azonban nem ért véget a hír, ugyanis Antal Emese tanácsot is adott, a tudatlan, lusta szülőknek, miszerint :

A táplálkozási szakember azt javasolja a szülőknek, hogy ha indulás előtt nincs idő a reggelizésre, akkor csomagoljanak a gyerekeknek uzsonnát, amit akár az iskolában, még az órák előtt meg tudnak enni.

Ideális reggeli lehet a teljes kiőrlésű gabonából készült szendvics, melyben hús, húskrém, sonka, tojás, zöldség van, ezek mellé pedig gyümölcsöt, vagy joghurtot lehet tenni. 

Köszönjük kedves Emese, hogy elmondta mit is kéne tennie minden hazai szülőnek, biztosan pont erre volt szükségük, hisz eddig azért nem adtak enni a gyermekeknek, mert nem tudták mit is adjanak. Még véletlenül sem azért, mert nem volt mit. A gyermekéhezést a kormány ugyanis megszüntette, aki pedig nem reggelizne, esetleg nem enne egész nap, az csak is önmagát hibáztathatja. Reméljük most, hogy egy szakértő végre elmondta, hogy mit kell enni adni a gyermekeknek, nem marad olyan iskolás, aki ne reggelizne otthon.

Kit érdekel, hogy nem telik rá, vegyen mindenki teljes kiőrlésű gabonából készült kenyeret, amit sonkával, hússal és húskrémmel kell megtömni, hisz a szakértő ezt mondta. Egyébként lehet az is segítene a dolgon – bár én ugyan nem vagyok a köztévé szakértője – ha a gyermekeknek nem hajnal 6-kor kellene felkelniük, hogy reggel 7-re már meg is kezdjék a tanítási napot. Sem a felnőttek, sem a gyermekek számára nem egészséges ilyen korán felkelni, de legfőképpen nem szükséges. Ezt sokan, sok helyen bebizonyították már, de ezt miért is venné figyelembe bármely hazai szakértő is? Keljen a gyerek hajnal 6-kor, tanuljon egészen este 5-ig, hogy aztán az iskolából hazaérkezve elkészíthesse a házi feladatát, hogy aztán ne maradjon szinte egy perce sem arra, hogy mondjuk a barátaival legyen, esetleg pihenjen egy kicsit.

A Fidesz által indított kultúrkampf újabb áldozatát szedte, ezúttal Gyula városában. A Magyar Időkben megjelent Kinek a kulturális diktatúrája? sokadig részében Szakács Árpád szóba hozta, hogy neki bizony nem tetszik ami a gyulai EDÜ fesztiválon történik:

Van még egy további jó hírünk: a már említett 30Y együttes segíti az Erkel Diákünnepek Alapítvány kulturális kampányát Gyulán. Ennek jegyében 850 kelet-magyarországi iskolával és háromszáz céggel veszik fel a kapcsolatot – nyilatkozta a megyei lapnak június 4-én Kiss János, a szervezőbizottság vezetője, az alapítvány kuratóriumának elnöke. Megtudtuk: kulturális versenyt is szerveznek, „a megmérettetés zsűrijében hazánk legmagasabban jegyzett szakemberei, művészei értékelnek majd.” Olyan nevekben gondolkodnak, mint például Jordán Tamás, Grecsó Krisztián, Karafiáth Orsolya. Természetesen mindezt állami és önkormányzati pénzen. Hiszen biztosan a diákok is epekedve várják a balliberális világ felkent papjainak igehirdetését.

Azt gondolná az ember, hogy ennek nem lesz következménye, hisz egy Magyar Időkös firkász véleménye úgysem nyom ennyit a latban. De tévedne, ugyanis pont az történt, amit Szakács Árpád szeretett volna. Gyula polgármestere, a fideszes Görgényi Ernő két héttel a cikk megjelenését követően leváltotta a főszervező Kiss Jánost. Teljesen mindegy, hogy a rendezvény évekig sikeres volt, Kiss János pedig többek elmondása szerint is nagyszerű szakember. Ez a hatalom számára nem fontos, már rég nem az. A párthűségtől ugyanis nem létezik fontosabb erény. Szakács Árpád tehát ismét elintézte, hogy egy újabb szakembert menesszenek, csak azért, mert az valami olyat képviselt, ami a hatalom számára nem elfogadható. Újra, vagy még mindig itt tartunk. Sajnos.

Lássuk mai cikkeinket:

Győzött a lánctalpas NER

Ma jobb menekültnek lenni a liberális terror sújtotta Svédországban, mint magyarnak lenni Magyarországon

„Egy ország, egy nép, egy vallás”

Matolcsy György rálépett a selyemútra

Magyarországi újtán Brüsszelt sokan megállították

Az alattvalóságról

A sötétség verse

A nap kommentje pedig Virágé:

Matolcsynak kéne egy új szemüveg, amivel látni is lehet. A selyem út helyett időnként ráléphetne egy 3-4- rendű magyar útra is. Esetleg végihajthatna kerékpárral /jót tenne a kondijának is/ a Fertőd – Keszthely vadi új kerékpárúton – lehetőleg megállás nélkül. Nem sok, mindössze 126km. Látná, mi a magyar valóság.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.