Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


„Egy ország, egy nép, egy vallás”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Egy

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Kend megint félreértett valamit. Mi az, hogy „Három szoba, három gyerek, négy kerék”? Számháború? Nem. Nincs oktatás leépítés se. Egyszerűen csak szükségtelen az idejétmúlt népoktatás. A népnek már nem kell tudni háromig, négyig, de még kettőig se számolni. Eddig is rosszul tudta kend. Addig jó, hogy „egy a vezér, egy a zászló”, de a folytatásról lemaradt. Pedig lényeges.

Az ugye megvan kendnek, hogy a szocialista tábor legvidámabb barakkjából miként csináltak vállvetve és horribilis költséggel Magyarországból proszektúrát az Európa Ház alagsorában? Akkor nem ragozom.

A zivatar által összeterelt bütyökfalvi nyárikonyhai kis népi gyűlés (ez a Kötcsei igehirdetés pórnépi változata, tehát itt nem csupán más is beszél, hanem az ellenkezőt is lehet mondani) első fokon a tolmácsokat hibáztatta a kialakult helyzetért. Demokráciának fordították a kapitalizmust. Szándékosan. Most már szívják a fogukat, mert a kapitalizmus őket is utolérte, és már ők se látnak tőle semmit a demokráciából.

A német nagytőke magyar lakájai terepszínű hacukában előadják a „Keresztes lovagok pávatánca” musicalt sámándob kísérettel, az Európai Néppárt szájtátva nézi a produkciót.

Ilyesféle bölcsességek röpködtek, persze alacsonyan, mert a plafon gátat szabott a magasröptű gondolatoknak, az újrahasznosított mozaiklap meg a mélyebb elemzéseknek. Úgy nézett ki, hogy a felhőszakadásból ürgeöntés lesz, mert az ajtó alatt, kezdett beszivárogni a víz. Végül csak az utca végén vendégeskedő pesti rokon robbant be egy szem ázott ürgeként. De a vízhűtés nála nem jött be, viszont a pipától nem látott és nagyon, de nagyon csúnyán káromkodott. Mert az előző diktatúrában nem a kapuk, hanem a házak ajtaja is tárva nyitva volt egész nap, most meg minden zárva és nem tudott hová behúzódni az eső elől, csak mihozzánk, az utca kétharmadát végig rohanva (mondjuk ez sima mószerolás, a nagyi a lepkevadász tekintetével jelezte is rögvest, hogy tudja, én felejtettem kulcsra zárni az utcai kaput.)   

Node nem én vagyok még napirenden. Hanem a mi hogy van, pontosabban mi nincs, és miért. A pesti ember hallgatott egy darabig, bólogatott, hümmögött, csóválta a fejét, aztán mikor a törzsgárda kifogyott a szuszból előadta nekünk, miként csinál a nagypolitika fekete lyukat az országból. Ez egy geopolitikai kísérlet, mi, magyarok vagyunk a nyulak.

Na, most kend tudja, hogy a mi nyári konyhánk mindig heterogén humánerőforrásokat tartalmaz. (Mit szól? Néha spontán beszélek fideszül: humánerőforrás! Pepec!) Kicsi, szűkös, de sokféle igazság elfér benne, sőt még a régi, fából készült konyhaszekrény is, pedig az anyu nagyon szabadult volna tőle, de a nagyi szerint még engem is kiszolgál. A tatámék feszelegtek egy cseppet a fekete lyuk miatt, mert ez olyan Szíriuszról jöttünk, meg Jézus magyar volt tézisként hangzott, de a pesti embert ez egyáltalán nem zavarta.

Nagyon magabiztos volt. Meg sejtelmes. A szomszédunkon láttam, hogy azt várja, hogy most a pesti ember igazolni fogja, amit ő már rég tud a zsidók rózsadombi összeesküvésről, de nem.

Geopolitikai megközelítésre fókuszált. (teccik látni, ez a fókuszált nagyon menő ám most, és én máris vágom). Szóval szerinte a liberális Európa urai, Európán belül létrehoztak egy kontroll csoportot, ezek lennénk mi. Egy gátlástalan, kaméleon helytartót kerestek a kísérlet levezénylésére, ami eltartott egy ideig, de megtalálták a roggyantnadrágos személyében. A Sargentini-jelentés végül is az elsötétítés időarányos végrehajtásáról szól, és az unió által pénzelt főinkvizítor teljesítményét méri a humánerőforrás értékelési szempontjai szerint, európai mércével és borítékolni lehet; dicsérettel zár, mert a nemzeti vagyon helyén már fekete lyuk van, az erőforrásként más módon nem hasznosítható alattvalók a kórház/kilakoltatás/börtön útvonalon tömegesen extraprofitként hasznosulnak az állammal szövetséges egyházi temetőkben, a teljes elsötétítésre az iskolák felkészítve.

A Torquemada (1481- 1498) főinkvizítor által kimunkált európai technológia innovációja siker, sőt Magyarország jobban teljesít a nagy előd halálának 520.-dik évfordulójára (1498.09.16) mert a világon először megvalósul a nagy előd álma „Egy ország, egy nép, egy vallás”.

Szíves engedelmével nem foglalkoznék többet ezzel a témával, mert napi 8 óránk van a nulladik nélkül és töménytelen házi feladat. Ha valami nem világos ebben a fekete lyuk témában, írjon kend. Majd a nagyiék, tudja, ahogy szokták, jó?

Tata kérdi milyen ott most a szőlő, a nagyit meg a tojás ára érdekli, én viszont kezitcsókolom.  

Bütyökfalva, 2018.09.08.  

Mirtill

P.s.: Tájékoztatom kendet, hogy pillanatnyilag türkök vagyunk, hun mintával. Ez a hun minta, hun van, hun nincs. Hús nincs, a nyereg alatt mi puhulunk, de a nyíllövészetben érmeket nyertünk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.