Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszes kultúrharc felsőfokon

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A mai napon megtudhattuk, hogy Orbán Viktor bizony nem állami pénzen, hanem saját költségen – bár ezt is mi dobjuk össze, de ez már mellékes – utazott el Oroszországba, hogy ott találkozzon régi jó barátjával, Vlagyimir Putyinnal.

Magánprogram volt, és mind a szállás, mind az utazás költségeit a miniszterelnök fizette.

– ezt közölte Dömötör Csaba államtitkár Pintér Tamás, jobbikos képviselő kérdésére. Nos, ez az út bizony több százezer forintba került, melyet a miniszterek elnöke elég nehezen engedhetett volna meg magának, amennyiben az adóbevallása szerinti vagyona megegyezne a valósággal. Az ott leírtak szerint tudniillik Orbánnak mindössze 993 ezer forint megtakarítása van, ami könnyen lehet, hogy ezzel az orosz kiruccanással el is párolgott. Már ha egyáltalán elég volt az összeg. Azért reméljük, sikerült egy kis rubelt kölcsönkérnie szintén régi jó barátjától Mészáros Lőrinctől, akinek ez az összeg meg sem kottyan, hiszen percek alatt többet keres anélkül, hogy dolgoznia kellene érte.

A tusványosi dzsembori továbbra is lehetőséget ad a Fidesz prominenseinek arra, hogy egymás között beszéljék ki párton belüli problémáikat. Arra pedig, hogy ilyen problémák márpedig vannak, a mai nap szolgáltatott példát. Bármilyen meglepő, L. Simon László többször is vitába szállt a mellette ülő Orbán János Dénessel. L. Simon ugyanis elég sok kérdésben nem értett egyet a Magyar Idők költő-rovatvezetőjével. Ezek közül szemzgetnénk néhányat:

OJD: HA EGYSZER MINKET MEGSZAVAZTAK, A KULTÚRPOLITIKÁNKAT IS MEGSZAVAZTÁK

 L. Simon: A POLITIKUSOKAT, BENNÜNKET VÁLASZTOTTAK MEG, NEM AZ ÍRÓKAT!

A PÁRTKÖZPONTBÓL KELLENE ODASZÓLNI? ÉN NEM TUDOM, MIBEN SZOCIALIZÁLÓDTATOK ITT ERDÉLYBEN, DE NE MENJÜNK EL EBBE AZ IRÁNYBA! (…) NEM A PÁRTKÖZPONTBÓL BETILTOTT LAPOK, VAGY A TÁMOGATÁSOK MEGVONÁSA A MEGOLDÁS 

Ilyen és ehhez hasonló sziporkák hangzottak el ma Tusnádfürdőn. Érdemes megnézni a vita teljes leiratát is.

Az elmúlt napokban a hazai sajtó nagyrésze foglalkozott azzal a felháborító ténnyel, hogy a sokszor napi 24 órás ellátásra szorulók szülei, rokonai, akik folyamatos ellátásukról gondoskodnak, az államtól a mai napig nem kapnak teljes fizetést, mert szerintük az otthonápolás nem minősül munkának. Nos, hogy ez mekkora pofátlanság, azt nem hiszem, hogy bárkinek is el kellene magyarázni. Az otthonápolás bizony egy minden erőt és energiát igénybevevő, kegyetlen munka. Magyarországon maximálisan 58.200 forintot kaphat egy hozzátartozóját otthon ápoló rokon. Csak összehasonlításképpen, szinte minden környező országban magasabb ez az összeg. Romániában 85 ezer, míg mondjuk Csehországban 180 ezer forintot kap az, aki otthon ápolja valamely rokonát.

Többször tüntettek már a Parlament előtt azok, akik nem értenek egyet ezzel az egyébként felháborító döntéssel, miközben a képviselők több százezres fizetésemelést szavaztak meg maguknak, az otthonápolás támogatására mégsem volt pénz. A 24.hu által megszólaltatott, születéskor agykárosodást szenvedett gyermekét otthon ápoló Andrea azonban a tiltakozás helyett más módszert válaszott arra, hogy változást érjen el. Andrea elindította a KAGYEMO – Kacifántos Gyerekeink Mosolyáért Alapítványt -, amelynek célja egy olyan nappali intézmény létrehozása, amely ellátja a Maglód és környékén élő halmozottan fogyatékos gyerekeket.

Andrea a maglódi önkormányzattól kapott egy épületet – egy használaton kívüli kocsmát – aminek átalakítását egy évvel ezelőtt meg is kezdték. A tankerület azonnal közölte is, hogy mivel ez nem egy oktatási intézmény lesz, így ők bizony nem biztosítanak a speciális igényű gyerekek ellátásához szükséges szakembereket. A tervek szerint az összes ott dolgozó szakember bérét az alapítvány fogja finanszírozni, az állam ugyanis nem kíván segíteni ebben sem. Aki esetleg tudna és szeretne is segíteni az alapítványnak, az ITT veheti fel velük a kapcsolatot.

Voltak ma is kis színes hírek az ország minden tájáról, lássuk hát ezeket is röviden.

Az LMP-ben tovább folytatódik a móka, ezúttal az etikai bizottság elnökét is sikerült eltiltani. Nehéz követni, ki maradt még egyáltalán a Lehet Más a Politika pártjában. Egy biztos, sokan már biztosan nem.

Az Index megírta, hogy az olimpiai bajnok Szilágyi Áront milyen módon verték át, hogy a Mészáros féle 2rule-t népszerűsítse, noha ezt ő nem szerette volna.

Vidnyánszky Attila visszautasította a Színházi Kritikusok Céhe jelölését, mely az előző évad legkiemelkedőbb színházi teljesítményei közé emelte az általa rendezett Bánk Bánt. Vidnyánszky szerint a Céh részrehajló, így annak jelöléséből ő bizony nem kér.

Zágráb közben elvárja, hogy Magyarország kiadja a Mol vezérét, Hernádi Zsoltot, aki a korrupció és szervezett bűnözés elleni horvát ügyészség vádja szerint 2008 és 2009 között tízmillió euró kenőpénzt adott át Ivo Sanader akkori horvát kormányfőnek azért, hogy a Mol megszerezhesse az INA horvát olajipari vállalat irányítási jogait.

2018-ra a MÁV megcsinálta azt, amit jobb helyeken már évekkel ezelőtt megtettek, vagyis azt, hogy ezentúl okostelefonnal is lehet jegyet vásárolni a MÁV vonataira. Fejlődés kérem szépen, fejlődés.

A tegnapi napon jó magaviselete miatt, kedvezménnyel, feltételesen szabadon engedték Sztojka Ivánt, a Cozma-gyilkosság tizenhárom évre ítélt harmadrendű vádlottját. A meglepő döntést követően a 24.hu megkereste az egykori veszprémi kézilabdázó édesapját, Petre Cozmát, akinek soraival zárnánk a ma esti posztot:

Tudom, hogy Sztojka Iván kijött a börtönből. Nagyon keveset kapott. Akinek pénze van, az ki jöhet a börtönből, kilenc évvel a gyilkosság után. Azt kívánom Sztojkának, hogy ugyanazt kapja vissza a sorstól, amit tett velünk. Szenvedjen ugyanúgy, mint ahogy mi szenvedünk.

Lássuk mai cikkeinket:

Már nagyon unalmas ez az igénytelen, ócska maszatolás, de erre van igény

Orbán Viktor, a nyílt és szervezett politikai hazugságok áldozata

Fideszes vaslogika

Ugye senkinek eszébe sem jut, hogy azt is a mi adónkból fizesse a Fidesz?

Ilyenkor mégis mi a fenét gondol a migránsozó salakmédián pallérozott intellektusával az egyszeri fideszes polgártárs?

Ne fogadják egyetértőleg a hiénák nyivákolását

Vidéki városok vendége

A nap kommentje pedig Istvántól:

Csak szólok, az újmagyar helyesírás szerint úgy kell írni hogy 2sványos

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.