Augusztus 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Már nagyon unalmas ez az igénytelen, ócska maszatolás, de erre van igény

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 766,116 forint, még hiányzik 2,233,884 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Békességet, pálinkát, de legalább jó reggelt mindenkinek! Zakatol a nemzetpolitikai izé Tusványoson, ahol mindenki örül a közös sikereknek (hát hiszen csak sikerek vannak, meg tej, méz, kolbászból kerítés, igaz, hogy a vaj például kurvára megdrágul karácsonyra, állítólag el is tűnik, de nem baj, mert a jó öreg, baromi egészséges margarin is megteszi). Mióta Orbán a trónra lépett, és nem sikerült onnan lemásznia, a franc eszi meg ezt a lángoktól ölelelt országot. A sikerektől, nyilván. Ezek mindenben sikeresek: a nemzetegyesítésben pláne, de minden másban is. Például Németh Szilárd gasztrotárbornok a pásztortarhonyát is pont akkora hozzáértéssel tudja elkészíteni, mint a pincepörköltet. Akárhol. Remélem, mindenkinek ízlett Szilus főztje és már jól el is fogyott, mert ha szombaton ezzel etetik majd a főnököt, annak beláthatatlan következményei lesznek. Szóval Szilárd főzött, mindenki más meg arról lamentált, amihez ért amit a szájába adtak Budapesten, a pártközpontban.

Egy létező, vagy nem létező medvetámadás árnyékában Kósa Lajos például az ügyvédjével, Fiák Istvánnal és Novák Katalin Emmi-államtitkárral ücsörgött egy asztalnál és a szövetkezetekről meséltek. Kósa, minden idők egyik legnagyobb trollja a sertéságazatot hozta szóba a szövetkezetek jogi szabályozásának visszásságai kapcsán. Mondom, a sertéságazatot, miközben Kósa anyja Fiák ügyvédi irodájában ütötte nyélbe azt az üzletet, aminek nyomán egy sertéstelep résztulajdonjoga hullott az ölébe. Szerintem Tusványoson ezekről a dolgokról fingja nem volt a hallgatóságnak, úgyhogy akármiről is beszélhetett volna, senkinek nem tűnik fel.

Egy másik asztalhoz Bakondi Györgyöt, Orbán belbiztonsági főtanácsadóját ültették, aki szerintem a nap hőse lehetett annak ellenére is, hogy csak egyszer sorosozott és a lincselésre berendezkedett migránsterroristákkal való hergelést is visszafogottan művelte. Ellenben a nyugati integrációval kapcsolatos borzalmak ecsetelése okán kirángatta a lábszagból a foci vébét, és mondott egy kurva nagyot:

Franciaországban nem azt ünneplik, hogy nyert a válogatott, hanem, hogy a válogatott többsége nem is Franciaországban született.

Nem tudom, hogy az elhülyülés, vagy a semmihez nem értés szólt ki a gödörből, de Bakondit azért felvilágosíthatták volna (ha lett volna ki), hogy a valóság ezzel szemben az, hogy a francia válogatottnak csak két olyan tagja van, aki NEM Franciaországban született. Már nagyon unalmas ez az igénytelen, ócska maszatolás, de erre van igény.

Mivel az egész NER nem lehet ott egyidőben a világ közepén, sokan itthon maradtak. Pedig menő lett volna Mészáros Lőrincet beültetni egy panelbeszélgetésbe, magyarázza már el újra, tanítsa meg másoknak is, hogy kell ilyen nagyon sikeresnek lenni, mint ő. A beszélgetést moderálhatta volna nyugodtan Schmidt Mária vagy Bayer Zsolt. Sajnos, erre nem fog sor kerülni, úgyhogy érjük be kevesebbel. A közpénzmédia – amit nem sikerült tokkal vonóval kitolni Tusványosra, itthon lapátolja a szart bele az arcunkba. Odáig fajult a közmédia, hogy miután a Puskás Akadémia mezbemutatóját élőben közvetítették az M4 Facebook-oldalán, majd a Góóól!2 című műsor vezetőjét 2rule-logós kitűzővel díszített zakóba öltöztették, immár az M4 Sport – gyerekekről, gyerekeknek szóló – Kisbajnok című műsorában is Mészáros Lőrincék sportmárkáját tolták. Na, és akkor mi van? Hát semmi. Jön a prémium troll és ezredszer is elmagyarázza, hogy mi csak gyűlölködni tudunk. Fasza.

De legalább megvannak az idei felsőoktatási ponthatárok, sokan örülhetnek, biztosan sokan csalódottak, nekem meg az jut eszembe erről (megint), hogy bár ezekből a fiatalokból nem lesz mind akadémikus, sőt, de azért milyen ocsmány, megalázó ez az egész, ami az MTA körül történik. Mennyire gáz már, hogy a kétharmad már régen átnyomta a droidgépezeten a forrásaik egy részének államosításáról szóló nagyszerű javaslatot, de még mindig tárgyalni próbálnak. Még mindig reménykednek, még mindig kergetik az illúziókat. Most éppen abba kapaszkodnak, hogy ha már a pénzeket a kormány felügyeli, személyi kérdésekben legalább hadd döntsenek ők. És így, lépésről lépésre adja fel ez az egész ország a szabadságát. Változatlanul azt hiszem, hogy itt még mindig nem világos azoknak sem, akiktől elvárható, hogy mindennél világosabb legyen, hogy mi történik és mekkora kurva nagy a baj.

Nem baj, mert a sikerekből ki sem látszunk: nemzetközi összehasonlításban szart sem ér a magyarok munkája. Fillérekért dolgoznak, ha úgy tetszik. A most terítéken lévő statisztikát egészen biztosan nem a pártközpontban kozmetikázták, így kiderül belőle, hogy az OECD-tagállamok közül a magyarországi átlagkeresett a második legalacsonyabb. Tavaly 22 576 dollár volt az átlagos kereset Magyarországon. Ez ugyan 8 százalékkal több az előző évinél, mégis röhejesen kevés. Szemlélteséképpen: a ledolgozott munkaórák alapján annyit dolgozott tavaly egy magyar alkalmazott, mint egy új-zélandi (1753 óra) vagy egy ír (1738 óra). Ők viszont a hazainál jóval több fizetést kapnak: Új-Zélandon 40 042, Írországban pedig 47 652 dollár volt az átlagos fizetés szemben a Magyarország esetében rögzített 22 576 dollárral. Nos, ez azt jelenti, hogy az elvégzett munka mennyisége alapján teljesen indokolt lehetne a jelenleginél kétszer nagyobb bérezés is. És most megint én leszek a demagóg gyűlölködő, ha bátorkodom megemlíteni, hogy mindenközben a felcsúti mangalicaszerelő naponta 1,2 milliárdot hasít. Erről jut eszembe, hogy éppen tegnap olvastam egy győzelmi jelentés valamelyik szennyoldalon arról, hogy 1,2 milliárd forint jut idén tanyafejlesztésre. És leírják, és döngetik a mellüket:

Az idén is folytatódik az elmúlt években nagy sikerrel futó Tanyafejlesztési program. A 2011 és 2017 között megítélt közel kilencmilliárd forint után újabb 1,2 milliárd forint fordítható a tanyavilág megújítására. Az idén kiemelt figyelmet kapnak az induló tanyagazdaságok, a cél ugyanis az, hogy minél több fiatal helyben találja meg a boldogulását.

Tehát a nagy sikerre való tekintettel újabb 1,2  milliárd. Egy egész évre és ez kibaszott nagyon jó hír. Miközben a fogalmatlan disznószerelő egy nap alatt teszi rá a mellső végtagját ennyi pénzre. És nem szégyellik, reklámozzák. Ilyen ország nincs még egy, az is biztos.

Ha valakit érdekel az ellenzék állapota, szívesen közlöm, hogy újabb három LMP-s kapott elég súlyos büntetést, bár a neveik annyira nem ismertek, röviden mindhármuk bűne az volt, hogy visszaléptek esélyesebbnek vélt jelöltek javára. Azt hiszem, kétfarkúékat lassan letaszajtja a viccpártok trónjáról ez az alakulat. Mielőtt megsértődnének: nem azért mondom, mert öncélúan le akarom járatni őket, hanem mert ez több a sok(k)nál.

A végére pedig a NER csapatmozgásairól még egy szót: Fonyó Károly, a Hír TV elnöke tegnap elbúcsúzott a csatorna munkatársaitól, persze dehogyis azért, mert megszűnik a televízió (vagy mert Lölö kezébe kerül), miközben Nyerges Zsolt, a Simicska-érdekeltségek tulajdonosa tisztogatásba kezdett a többi cég (Közgép, Mezort) élén is. Ha valaki engem kérdez, a Hír TV-nek harangoztak, Vida Ildikó távozását meg valahogy kiheverem. Az teljesen világos, hogy Nyerges kolléga belátta: ha nem akar mindent elveszíteni, akkor beáll és tolja a NER szekerét. Ennyire egyszerű, ennyire földhözragadt és lesújtó.

Mindenkinek szép napokat, jövünk vissza, ha tudunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!