Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ilyenkor mégis mi a fenét gondol a migránsozó salakmédián pallérozott intellektusával az egyszeri fideszes polgártárs?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egyre gyakrabban foglalkoztat mostanában – valami perverzitás lehet ez nálam -, hogyan érezheti magát a fülkék harmadik felrobbanása óta a babérkoszorús, lovagkeresztes, vagy bármilyen típusú elköteleződési oklevéllel rendelkező fideszes szavazó? Aztán mindig megnyugtatom magam (mert attól köztudottan megnyugszom), hogy felesleges ezzel a kérdéssel foglalkozni. Remekül érzi magát.

Aztán hiába nyugszom meg, jön a következő saller, ami az okleveles fideszes szavazót egyáltalán nem zavarja. Vagy azért, mert a propagandába – amit ő egyéb híján kétpofára kénytelen fogyasztani – nem fér bele a határtalan migránsozás közé, vagy azért, mert végre nem a szocialisták-kommunisták-tudjukkik tékozolják a közvagyont, hanem a nemzeti kormány kezéről lecsorgó enyv simogatja az ő lelkét.

Tudom, hogy reménytelenül felesleges bármit írni már jó ideje (lehet, hogy hamarosan fel is hagyok vele), de azért úgy mégis érdekelne, mit gondol a migránsozó salakmédián pallérozott intellektusával az egyszeri fideszes jóember, aki azt hallja, hogy a nemzet felcsúti mangalicatrágyában gyökerező tehetsége – miközben ő a 13 éves Suzukiján és a 2 szobás, összkomfortos panellakásán kívül nem sok mindennel verdesheti a mellét egy tisztességesen ledolgozott élet teljében – immár a pártállami MSZMP-üdülő utódjaként működő Club Aligára is rárakta a mancsát, és hamarosan a balatoni Kádár-villában meresztheti a seggét, amikor éppen nincs kedve kifeküdni a luxusjachtjára pocakot süttetni a nappal.

Sejtem: a migránsok elől fedezékbe bújt elvakult ökölbeszorulás szerint kicsit zavaró, hogy egy ilyen nagy multú hely miért nem a nemzet plebejusának tulajdonába került hivatalosan is (kommunista pártüdülőt minden megélhetési antikommunistának), de az elvakult ökölbeszorulásnak így is jó. Legalább nem a bukott másik oldalhoz kerül, ami a miénk. Faszt a miénk, de ez már majdnem olyan, mintha a miénk lenne. Most tényleg ezt a kurva villát sajnáljuk az Orbán-Mészáros korlátolt felelősségű maffiavállalattól?

Tudom: majd legközelebb akkor csapdossam a seggemet a földhöz, amikor úgy telik el nap, hogy a bőröndös szemű emberi ostobaság eme élő szobra nem tudott megvenni valamit, amit nagyon akart, mert a magyar jogállam keresztbe tett neki. Külön vicces, hogy az ilyen nagybevásárlásokról ugyan lihegve hírt ad a közpénzszolgálat, de Lölö nevét valahogy mindig elfelejtik leírni. Márpedig a most szóban forgó Appeninn Vagyonkezelő Holding, ami összeharácsolta az egykori Kádár-villát, történetesen a gázszerelőből lett vállalkozózseni ingatlanportfólióját kezeli, az összes többi mellett a felcsúti üstökös-helyettes Balaton körül megszerzett területeit is. Azokból márpedig annyi van, mint a kurvaélet: az utóbbi hónapokban Mészáros sorra vásárolta fel az értékes ingatlanokat, úgyhogy lassan már nem marad semmi a Balatonból, ami ne lenne valahogyan hozzá köthető.

És ha véletlenül el is felejtettem volna, hogy ez a tátott szájú, bárgyú stróman a választás óta eltelt hetvenvalahány munkanap mindegyikén 1,2 milliárd forintnyi állami közbeszerzést kaszált, akkor is felmerülne bennem a kérdés: vajon tényleg meg lehet ezt is, mint minden mást is magyarázni tekintélyes politológusi okoskodással? Tényleg fel lehet menteni egy országot, egy népet, egy nemzetet azzal, hogy nem birkák ezek, csak megvezetett emberek? Baromira nem vagyok a birkázás híve, jó ideje nagy ívben kerülöm, hogy dehonásztáló, bántó jelzőkkel illessem azokat, akik a 888-ról idehurcolkodnak és odaokádják minden egyes cikk alá az egyenpropagandát.

Csakhogy ami történik, és az okos emberek okos hozzáállása ahhoz, ami történik, teljesen kétségbeejtő számomra. Érvényes ez a politikailag korrekt okos elemzőktől a Magyar Tudományos Akadémia tagjain keresztül az egyszerű, kéményen bambuló kisemberig. Ebben az országban állandóan felmentéseket keresünk arra, amire nincsen felmentés. Moralizálunk, elhatárolódunk, mérlegelünk, megválogatjuk a szavainkat, miközben mindaz, ami történik apránként zabálja fel a létezésünket. Egyszerűen nem tud nekem senki semmilyen elfogadható magyarázattal előállni már, ami indokolná, hogy egy ország leszarja, hogy egyetlen ember kezére kerül itt minden. Egyszerűen nincs ilyen magyarázat.

Nem lehet azt mondani, hogy kurvára nem volt kire szavazni április 8-án, hogy mindenkinek van egy tyúkszaros, sarokba szorított, kiszolgáltatott élete, amit védeni kell és nem baj, ha a széket rúgják is ki a seggünk alól, csak közmunka legyen, csak állás legyen, csak biztonság legyen. Milyen kibaszott biztonság van ott, ahol egy agyatlan szolga nevére íratnak egy országot, megmagyarázzák, hogy ez miért van rendben és semmi nem történik?

A retkes nagy igazság az, hogy 2010 után ez lehetett volna egy normális, élhető, békés ország. Lehetett volna faszábbul csinálni, tisztességesebben csinálni, és még lopni is lehetett volna mellette. De nem, itt egy sérült lelkű egyén birodalmat épít, és olyan kártékony a maga szintjén, mint Hitler, azzal a különbséggel, hogy legalább nincs fegyvere és hadserege. Az a kibaszott helyzet, hogy az összes ilyen morális hulladék megtalálja a további sikertelen, hajlott gerincű szarembereket, akik azt remélik, majd ő sikeressé teszi őket. Mészárostól az utolsó felcsúti polgárral bezárólag ez mindenkire érvényes. Minden megkeseredett, nyomorult, frusztrált, élősködő gecit maga köré vonz. És ez még mindig nem a döbbenetre okot adó legfőbb tényállás, mert az effajta elvetemültségnek mindig voltak és lesznek rajongói. A döbbet az, hogy az emberiség normálisabb fele most sem ismeri fel, mi történik. Ugyanolyan bambán bámulunk, mint bármikor régen, amikor tudni lehetett, hogy baj lesz.

Abból pedig kurva nagy baj lesz, ami itt folyik, és annak a kurva nagy bajnak csak egy része az, hogy Lölö is már valószínűleg egyre ritkábban értesül arról, hogy mit harácsolt aznap a nevére a gazdája. Ez ami itt folyik, Kádár-villástul és négyzetcentiméterenként ellopott emberi szabadságostul és méltóságostul annyira beteg, hogy már annak is örülnék, ha az intelligensebbje nem keresné az állandó felmentést azoknak, akiknek minden felmentésük saját ostoba örökzöld igénytelenségükre az, hogy Gyurcsány is lopott. Meg az, hogy lehet, hogy Stockholmban nem fillérekért karpigálnak az árokparton az emberek, de mi leszarjuk, mert itt legalább nincsenek migránsok. Riasztóan tragikus.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.