Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hősök továbbra is köztünk élnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Úgy döntöttem, hogy a ma esti beszámoló csupa jó hírből fog állni, hiszen ez nagyon is elkél ezekben a vészterhes időkben. Noha az egészségügy továbbra is borzasztó állapotban van, a mai napon jöttek jó hírek az egyik intézménnyel kapcsolatban. Ez pedig nem más, mint a budapesti János Kórház, ahol tovább folytatódtak a felújítási műveletek. Na nem a kormányterv részeként, hanem civil akciók folyományaként. Hogy ezt mégis hogyan kell elképzelni?

Pár nappal ezelőtt körbejárta a hazai sajtót egy fotó, amely az említett kórház egyik teraszán készült, amely olyan szinten volt retkes, hogy az embernek az lehetett az érzése, még Kádárék idejében takarították le utoljára. De gond egy szál se, ha már az intézmény képtelen volt azt az elmúlt években legalább felsöpörni, akkor biztosan szívesen igénybe vesznek egy kis segítséget – ezt gondolta legalábbis a képet posztoló illető, aki a következő kéréssel fordult az internet népéhez:

Van esetleg olyan ismerősöm, aki szívesen csatlakozna is hozzánk, és/vagy esetleg be tudna minket protezsálni a kórházi vezetésnél? Nagyon nagyon szeretnénk társadalmi munkában hasznosak lenni, és örömet okozni.

Noha a posztot megíró polgár felkereste a kórházat is, hogy mikor mehetnének be egy takaítás erejéig, választ mégsem kaptak. Egészen a mai napig, amikor is telefonon értesítették, hogy köszönik a megkeresést, de már sikerült letakarítani a teraszt, egyéb munkát pedig nem tudnak adni. Azt is hozzátették, hogy át fogják gondolni a helyzetet.

Tehát a civil kezdeményezésnek valós eredménye volt! De itt még nem volt vége a János Kórházat ért felújítási munkálatoknak, ugyanis az MKKP ismét akcióba lendült. Biztosan sokan emlékeznek még arra a falrészre, melyen egyik nap megjelent a Kétfarkúak egyik Orbánt ábrázoló graffitije. Az akciót követő órákban azonnal sikerült lemeszelni, az évtizedek óta omladozó falat, így hát adta magát az ötlet, mi lenne ha egy újabb graffiti jelenne meg ott, azt is lemeszelnék? A kérdésre megkaptuk a választ a mai napon, amikor is az MKKP ismét graffitit fújt a János Kórház egyik falára.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10156581721038293.1073741905.14792493292&type=1&l=9bcf4dc649

Nos, az eredmény magáért beszél!

Közben egy budapesti dugóban ácsorgó 60 év körüli sofőr szívinfarktust kapott. Ez így önmagában nem jó hír, sőt. Azonban hatalmas szerencséjére többen is észlelték, hogy a férfi bajba került, és azonnal a segítségére siettek. A sorban araszoló autósok egy csoportja, valamint egy az utcában lévő iroda alkalmazottai azonnal odarohantak a bajba jutott autóshoz, akit kiemeltek kocsijából és egy pokrócra fektettek. Amint rájöttek, hogy a férfinek infarktusa van, azonnal megkezdték az újraélesztést, amit váltásban folytattak egészen addig, ameddig meg nem érkezett egy mentőmotor. A laikusok által elvégzett profi szívmasszázs valószínűsíthetően megmentette a férfi életét, akit már stabil állapotban szállítottak kórházba. Ezúton is gratulálunk az utcai hősöknek!

Kiderült az is a mai napon, hogy bizony hatalmas versenyben, de a gólyatöcs lesz a 2019-es év madara! Tudom, biztosan sokan izgultak, hogy a gulipán, esetleg a nagy póling megszoríthatja-e a gólyatöcsöt, de nem sikerült. 3617 szavazattal győzedelmeskedett ez a nagyszerű állat.

Maradt még egy csodás hír így a nap végére. A női vízilabda válogatott – Olaszországot legyőzve – bejutott a barcelonai Európa-bajnokság elődöntőjébe, ahol nagy valószínűség szerint a hollandokkal fognak találkozni. Ezúton is gratulálunk a csapatnak!

Lássuk mai cikkeinket:

Szent nyomorék, riadj!

Orbán kottájából büfögő szánalmas alakok

Mióta szabadok vagyunk, azóta uraink egyfolytában szűkítik a ketrecünket és növelik a kifutójukat

A román értelmiség nem jár Tusványosra

Még egy dicsőséges szabadságharcról

Sajnálom, asszonyom

Soros-adó, csirkeháló, nemzeti elhülyülés

A nap kommentje Jánostól:

Orbán 1989-ben lebontotta a vasfüggönyt, de lehet hogy ellopta és most vette elő.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.