Február 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Sajnálom, asszonyom…

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 898,378 forint, még hiányzik 2,101,622 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hol az a rohadt mentő? A férjem eszméletlen. Szívrohama van, vagy agyvérzése, nem tudom. Orvos nincs a faluban, mentő kell, de hol van? Másfél órája hívtam.

Sajnálom asszonyom, várni kell a mentőre. Az egyik járművünk balesetnél van, a másiknak kiszakadt a futóműve egy kátyúban. A harmadik most hoz be egy beteget, aztán tudjuk indítani önökhöz. 

Hol a többi mentő? Hol vannak az új mentők?

Nincs több. Nincs új.

De mondták a tévében, hogy kapnak új mentőket. Hallottam!

Nem kaptunk. De épül egy szép új stadion és van két szökőkút a téren, 56-os emlékművet is kapott a város és lerakták díszkővel a főteret.

Nem érdekel! Mentőt akarok! Meghal a férjem!

Sajnálom, asszonyom…

Mi ez? Mi az úristen ez? Csupa mocsok az ágynemű! Az anyám szarban fekszik!

Nyugodjon meg, uram! A néni már amúgy is idős. Kevés a nővér, nem tudjuk óránként tisztába tenni. Pelenka sincs annyi. Ágynemű sincs.

De ő az anyám! Hiszen nincs megmosdatva sem. Büdös! Egyáltalán, mi a baja?

Sajnálom, nem mondhatok semmit. Majd a doktor úr…

Hol az orvos? Beszélek vele.

Éppen szemműtétet végez, nem tudom, meddig tart.

Szemműtétet?! Egy belgyógyász-traumatológus?

Nem. A doktor úr szemész. Ő ügyel a héten a traumatológián.

De az anyám elesett! Lehet hogy eltört valamije. Sír és nyöszörög, a saját vizeletében, székletében fekszik! Férfiakkal egy kórteremben! Mit mutatott a röntgen? Megröntgenezték egyáltalán?!

Nem, még nem. Nem működik a röntgenkészülék, de amúgy sincs szakemberünk, aki kezelni tudná. Majd átvisszük a kedves mamát a másik kórházba, ott meg fogják röntgenezni. Három nap múlva már meg is lesz a vizsgálat, akkorra kapott időpontot a néni. Addig is tessék neki hozni evőeszközöket, vizet, hálóinget, pelenkát és a gyógyszereket, amiket szed, mosdószivacsot, szappant törölközőt. És tessék is megfürdetni, bepelenkázni, és ha tud enni, meg is etetheti.

De a rohadt életbe! Hol az a rengeteg pénz, amit a kormány a kórházakra költött? Minden héten átadtak valamit. Kórtermeket, készülékeket. Pótolták, amit az előző kormányok elloptak! Tudom, mondták a tévében!

Uram, akkor a tévébe kell bevinni a mamát, mert mi is csak ott láttuk a felújításokat, új gépeket. Itt még az van, ami Kádár alatt is volt, csak akkor még új volt, ma meg már ócska.

A feleségem rosszul van! Hány, jajgat, alig van magánál! Hol az orvos?

Üljön vissza uram, majd önökre is sor kerül. 

De már tíz órája itt vagyunk! Az asszony egyre rosszabbul van!

Sajnálom, a sürgősségi nem azt jelenti, hogy be lehet rohanni a doktor úrhoz. Mindenkinek ki kell várnai a sorát, a súlyosabb eseteket vesszük előbbre. Addig tessék lemenni ide, a kis boltba. Ott lehet venni vécépapírt, szappant. Ha esetleg szükség lenne rá.

Az én feleségem esete is súlyos! Már elkékült a szája, fáj a háta, a karja, a mellkasa, megállás nélkül hány és már csak nyöszörögni tud!

Vannak súlyosabb esetek. Csodát tenni mi sem tudunk. Amint önökre kerül a sor, szólítani fogjuk. Kérem, ne követelőzzön, mert csak feltart a munkámban. Akkor szóljon, ha a felesége elveszítette az eszméletét.

Akkor bejutunk az orvoshoz?

Nem, de éppen felszabadult egy hordágy, le tudjuk fektetni.

Meghalt a férjem! Mire kiért a mentő, már késő volt. Pedig minden tüntetésen ott volt, elment szavazni is, hogy leváltsuk ezeket. Rohadt Fidesz!

Meghalt az anyám. Szarban, húgyban, a fájdalomtól üvöltve halt meg. Pedig minden békemeneten ott volt, hogy ezek vissza ne jöhessenek! Rohadt kommunisták! Rohadt liberálisok!

Meghalt a feleségem. És még csak nem is látta orvos. Pedig soha nem érdekelte a politika. Templomba járt. Ő csak élni akarta az életét. Rohadt ország!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!