Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán kottájából büfögő szánalmas alakok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

V-A-K-Á-C-I-Ó ide vagy oda (Netanjahuval olyannyira működött a kémia, hogy megkésve bár, de helyére került az A betű is; ma este meg Montenegróban munkavacsorál a fénylő csillag, úgyhogy hátha pont kerül ennek a fészbukosok szórakoztatását célzó gagyi-debil feladványnak a végére), azért azt senki nem gondolhatta komolyan, hogy megpihen a propaganda. Pedig az Országgyűlés Hivatala által kinyomott közérdekűen parasztvakító médiaanyag szerint ötvennégy törvényjavaslatot és tizenkét parlamenti határozatot fogadott el az Országgyűlés május 8-i megalakulása óta, szóval lenne ok a hirtelen megpihenésre. Emberfeletti vergődés volt ez, lássuk be.

De nem. A propaganda nem pihen. Azon kívül, hogy az egyik főállású propagandanéni leleplező cikket írt arról, hogy az ENSZ nem/sem független (hogy mik nem vannak!) és lerántotta a leplet a háttérből irányító nemzetközi elitisták igazi céljairól (édesanyám, borogass!), odatolták a lopott pénzből működő Magyar Idők mikrofonállványa elé a Miniszterelnöki Kabinetiroda (szevasz, Rogán!) parlamenti államtitkárát, bizonyos Dömötör Csabát, hogy adja elő az obligát agymosó műsort, ami konkrétan semmit nem változott április 8-a óta. Nehogy az uborkafa árnyékában a rajongói klub kiessen a ritmusból és elfelejtse a miheztartást.

Mi tagadás, az interjú minden morzsája – kérdésestül, válaszostul – a kötelező olvasmányok közé sorolandó, de nincs nekem annyi életem, hogy soronként szedjem szét Csabika egydimenziós eszméinek futását arról, hogy hiába győztünk, egy percre nem lehet hátradőlni, fenekednek ránk a sorosok. Az alákérdezősdi fénypontját azért kiemelném, mert ehhez viszont van némi hozzáfűznivalóm.

Magyar Idők: Az ellenzék katasztrofális állapota nem rombolja vészesen a parlamentáris demokráciát, a politikába vetett közbizalmat?

Dömötör Rogánalattvaló Csaba: Ami a parlamenti munkát illeti, szerintem nincs nagyobb megtiszteltetés, mint Európa legszebb középüle­tében, a magyar törvényhozásban dolgozni. Én igyekszem ennek megfele­lően állni a parlamenti munkámhoz. Bármit is gondoljak róluk, tisztelettel végighallgatom az ellenzéki felszólalásokat, ami róluk nem mondható el. Mintha harsányságban, trollkodásban egymással versenyeznének. Ennek fő oka szerintem a gondolattalanság, a cselekvésképtelenség és a hiteles vezető hiánya. Ezt akarják ellensúlyozni a viselkedésükkel, és nem jó ezt nézni.

Nincs is annál szebb és hitelesebb, mint amikor ugyanabból a közpénzből jól élő, ugyanazt a szekeret toló, kilencedik éve megszakítás nélkül a hatalomban pöffeszkedő politikus és a szervilis médiamunkás egymást túllicitálva szakérti megfele az egyébként valóban siralmas helyzetben lévő ellenzék állapotát.

Nincs is annál megejtőbb, mint amikor a Fidesz éppen  szolgálatban lévő papagája, a nyilvánosság elől rendre megfutamodó, a hozzá intézett kérdéseket a parlamentben boldogkarácsonyozással, csicskapártozással, szemöldökcsipeszezéssel, ócska személyeskedéssel, vagy éppen átmeneti süketségre hivatkozással elintéző gazda önkritikátlan szolgája tiszteletről beszél.

Gondoltam, hogy ha már ilyen impertinenciával hazudik a szemünk közé az ügyeletes Dömötör, és a trollkodást hányja a Fidesz által szaros madzagon rángatott (!) ellenzék szemére – tisztelet a nagyon kevés kivételnek -, akkor rakjuk már ide az illetékes jóember mindent felülmúló tiszteletének bizonyítékát:

1. 2017. októberében Demeter Márta LMP-s képviselő a letelepedési kötvényekről tett fel 7 darab kérdést írásban a kormányzatnak, kérdéseit minden minisztériumnak. A képviselő arra volt kíváncsi, a címzettek helyesnek tartják-e azt, hogy

  • a kötvényprogram után az offshore cégek nem fizetnek adót,
  • a programmal 20 ezer ember előtt nyitották meg Magyarország egyébként hermetikusan lezárt kapuit,
  • elítélt külföldiek is beszivároghattak Európába,
  • ellenérdekelt szolgálatok is csempészhettek be embert,
  • a magyar embereket erről nem kérdezték,
  • 13 milliárdos veszteséget okoztak az adófizetőknek
  • Rogán köre gazdagodott.

Az ellenzéki képviselő összes levelére egyetlen, nyomorúságosan undorító választ adott Csabika és ezzel új szintre emelte a hatalom geci pofátlanságát (fideszül ezt hívják tiszteletnek):

Egy olyan reménytelen helyzetben lévő párt, mint az LMP kétségbeesett politikai akciójával nem foglalkozunk. 

2. 2017. áprilisában Hadházy Ákos arról kérdezte Dömötör gazdáját, hogy tapasztalt-e a nyolcvanas évek végén a Soros Alapítvány által finanszírozott tanulmányai során olyan külföldi – leginkább Soros Györgynek tulajdonítható – törekvéseket, melyek alapvetően igyekeztek megváltoztatni világnézetét, értékválasztásait befolyásolni, olyan módon, amit nem tartott elfogadhatónak, mert szemben állt akkori politikai hitvallásával? És ha így tapasztalta, mit tett ellene, jelentette-e esetleg a drága jó miniszterelnök úr.

Orbán helyett Dömötör Csaba mindenes válaszolt, az összes tehetségéből ennyire futotta:

… az Oxfordi Egyetemet nem Soros György alapította. (…) az illegális bevándorlás súlyos biztonsági ,
kulturális és gazdasági kockázatot jelent, ezért a kormány minden eszközzel fellép ellene .

3. 2017. júniusában az MSZP 18 darab kérdést tett fel Rogánéknak, miután kiderült, hogy a kormány hivatalos nemzeti konzultációs weboldalán az orosz Yandex nevű cég mérőkódja fut, ami a konzultációt kitöltő állampolgárok adatait orosz szerverekre továbbította. Dömötör Csaba akkor is a helyzet magaslatán állt, és az ellenzékkel szembeni parttalan tisztelet és az Európa legszebb középülete iránt érzett megtiszteltetés jegyében mindent elsöprő érvként ezt préselte ki magából:

Az LMP úgy toborozhatott tagokat az interneten, hogy a regisztráló állampolgárok adatai külföldi szerverekre kerülhettek.

4. Amikor idén februárban Vadai Ágnes 10 kérdést intézett Dömötör gazdájához, szintén a letelepedési gazemberséggel kapcsolatban, Dömötör mester arra hivatkozva nem válaszolt semmi érdemit két bősz gyurcsányozás között, hogy

a betelepítési (sic!) kötvényprogram ügyében a Miniszterelnöki Kabinetirodának nincs hatásköre, arról az Országgyűlés Gazdasági bizottsága döntött.

Vagyis Dömötör Csaba szerint a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogánnak azért nincs hatásköre ebben az ügyben, mert erről az a gazdasági bizottság döntött, amelyiknek 2014-2015-ben Rogán volt az elnöke. Nem, tényleg nincs nekem annyi életem, hogy ennek a sunyi, aljas ifjú titánnak az elmúlt években kifejtett, tisztelettől túlcsorduló tevékenységét az egyik végétől a másikig idecitáljam. Ez is bőven több volt, mint szükséges.

Ha van Rétvári- és Hollik-díjas, lábszagú troll, aki Európa legszebb középületében hétről-hétre beleokád a balfasz ellenzék, és rajtuk keresztül a magyar választók jelentős részének sápadt orcájába, az minden bizonnyal Rogán méltó beosztottja a legmagasabb hőfokon üzemeltetett kormányzati pofátlanságban. És ez még akkor is így van, ha nincs egyetlen ellenérvem, amivel az ellenzéket fel tudnám menteni a dömötöri diagnózis alól.

Igen, ezek a mindenre is méltatlan alakok ássák alá közös erővel a parlamenti demokráciát, a politikába vetett közbizalmat. Az ellenzék bárgyú asszisztálásával. Ezek a szánalmas, Orbán kottájából büfögő, hazug, cinikus, a kollektív amnézia hátán magasra kapaszkodott alakok, akik miatt az Országgyűlés egy vidéki kocsma színvonala alá süllyedt, mechanikus gombnyomogatásra berendezkedett, méltatlanul lecsúszott intézménnyé züllött.

Valóban rossz ezt nézni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.