Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A szélsőjobboldali populista Orbán megállítja a szélsőjobboldali populistákat

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Még tegnap este sikerült elfogni a fél országot lázban tartó medvét. Altatólövedékkel elkábították, hogy aztán egy nyomkövetővel felszerelve figyelhessék későbbi mozgását. A korábban Szlovákia területéről érkező fiatal medve a fél országot áttúrázta, hogy Szeged környékén, a déli határhoz közel aztán elkapják. Szabadon engedéséről – reményeink szerint annak helyéről – a hétfői napon fognak dönteni. Ezennel tehát véget ért a medve-drámamindenki megnyugodhat.

Miközben a Jobbik csendesen darabjaira hullik, addig az MSZP épp tisztújítás előtt áll. A Medián által ebben a témában elvégezett felmérése elvileg megmutatja, a szocialista szavazók kit tartanának legmegfelelőbbnek a párt vezetésére. A felmérések azt mutatják, hogy Kunhalmi Ágnes és Mesterházy Attila fej fej mellett haladnak a pártelnöki szék felé, így az MSZP új vezetőjének megválasztása láthatóan nem lejátszott meccs. Az, hogy bármelyikük megválasztása változtatna-e érdemben a párt megítélésén, még egyelőre kérdéses. A tisztújító szavazás után talán többet fogunk tudni a párt lehetséges irányváltásairól. Talán.

Szintén tegnap éjszaka hatalmas vihar söpört át fél Európán – így Magyarországon is -, melynek hazánkban 4 halálos áldozata volt. A viharban ugyanis egy autóra dőlt fa miatt négyen életüket vesztették, egy ember pedig könnyebb sérülésekkel megúszta az esetet. Az autóban egy család tagjai ültek, akik épp a dombóvári kórházból indultak el hazafelé, amikor a hatalmas, 40 méteres fa az autójukra dőlt. Sajnálatos módon esélyük sem volt elkerülni a balesetet.

A Le Monde francia napilap szerint a Fidesz és vele Orbán Viktor kizárása az Európai Néppártból szinte teljes mértékben kizárt. A Néppártnak ugyanis szüksége van Orbánékra, amennyiben az EP pillanatnyilag legnagyobb pártcsaládja tőlük reméli a populisták feltartóztatását, akiknek pedig modellként szolgál. A cikk szerzője szerint az EP legnagyobb pártja törékennyé és megosztottá vált a szélsőjobboldali populista erők kelet-európai és olaszországi megerősödése miatt. A cikk szerzője úgy véli, hogy Orbán Viktor az európai szélsőjobboldal vezető figurájává vált. Hogy ez Orbán Viktoron kívül kinek jelent dicsőséget, azt mondjuk nem tudom. Én például nem vagyok túlzottan büszke arra, hogy egy nacionalista miniszterelnök viszi hírünket a világban. Abból ugyanis még soha semmi jó nem származott.

Az LMP az otthonápolás törvényi elismerését fogja javasolni az Országgyűlésnek, a költésgvetési tárgyalás során. A párt szerint ez a tevékenység teljes értékű munkavégzésnek minősül, így azt javasolják, hogy az ápolási díj, egy hozzátartozó ápolása esetén egyezzen meg a minimálbérrel, több hozzátartozó ápolása esetén pedig a minimálbér kétszeresével. Ezzel az LMP támogatja a Lépjünk, hogy léphessenek! Közhasznú Egyesület és az aHANG platform erről szóló, „Az otthoni ápolás munka, amelyért munkabér jár!” címmel, a közelmúltban útjára bocsátott petícióját. Hamarosan kiderül, hogy vélekedik erről a fideszes kétharmad. A kezdeményezés kétségtelenül dicséretes.

Lássuk mai cikkeinket:

Hol van annak az istenvetrte gödörnek az alja?

Jó lenne, ha a világ megértené végre, hogy mi így szeretünk élni

A csornai csárlszbronzonról

Én önként jelentkezem a lakosságcserére

Rengeteg sok hókuszpókusz, a halottak feltámasztása, a vízből bor és egyéb marhaságok

Ahogy magyarnak születni nem érdem, úgy melegnek, liberálisnak, toleránsnak lenni sem szégyen

Ne feledjétek az igazság néha

A nap kommentje pedig Szinbádé:

És még egy párhuzam: felújításra/flancra költünk, de a hasznos munkát végző Iványi Gábor-féle Magyar Evangéliumi Testvérközösségnek egy vasat sem adunk. Ez olyan, mintha rendszeresen luxusutakon vennék részt, de direkt nem fizetném ki a villanyszámlámat. Kit érdekel, hogy a családom esténként sötétben ücsörög.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.