Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még jobban elmerülni a kormány hátsójában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Ma volt a napja annak, hogy Aradszki Rózsafüzér András KDNP-s politikus félreérthetetlen utalást tett arra – tekinthetjük nyugodtan beismerő vallomásnak -, hogy a kormány azért módosította az alaptörvény egyik pontját, mert a politikusokat zavarták a házaik elé szervezett tüntetések. Milyen jó is az, hogy amennyiben a drága politikusainkat zavarja valami, azt helyből-nekifutásból az ország elvileg legfontosabb okmányában rögzítik is. Ezek után mi lesz a következő?

Kövér László házmestert például kifejezetten zavarják a liberálfasista Soros-zsoldosok (újságírók!) kérdései, akkor alaptörvénybe foglaltatja, hogy márpedig Kövér Lászlót senki nem kérdezheti? Bár ezek után már azt sem tudom, hogy ez vicc, vagy pedig egy lehetséges forgatókönyv. Ilyen mélyre süllyedtünk, pedig a választási kampány még szinte csak most ért véget. És most kezdődött újra.

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) éléről még ebben a hónapban leváltják Pálinkás Józsefet, aki előbb Orbán oktatási minisztere, majd később az MTA elnöke volt. Hogy mégis mit tett Pálinkás? Véleményt mert formálni Orbán Viktorról, méghozzá nyilvánosan. Ez pedig egy olyan bűn, amelyre nincs bocsánat a NER rendszerében. Ez már akkor is világossá vált, amikor a Pesti Srácok – reagálva a renitens elem kormánnyal szembeni kritikájára – Pálinkás lemondatását követelte. Lehet örülni: ez a hónap végén meg fog történni, hogy lehetőleg egy olyan utódnak adjanak lehetőséget, aki képes még jobban elmerülni a kormány valagában. Jelentkező és potenciális káder biztosan van/lesz bőséggel.

És megint, még mindig Kövér László, aki megnyilatkozott az ATV munkatársának és kiderült, milyen jártas a hazai egyetemek rangsorában. Is. Vagyis, hogy mennyire fogalma nincs arról, mi folyik a hazai felsőoktatásban. Ezen mondjuk én magam nem lepődtem meg, hisz Kövér elvtárs minden mozzanatából süt az értelem. Kövért az ATV riportere megkérdezte, hogy szerinte mely magyar egyetemek jobbak a Soros György-féle CEU-nál. A válasz a valami ilyesmi volt:

Nem nagy kunszt jobb egyetemet csinálni, mint a CEU, sok jobb egyetem van Magyarországon a CEU-nál, „sőt, mindegyik az.”

Ehhez én csak annyit fűznék hozzá, hogy példának okáért a Quacquarelli Symonds (QS) rangsorában, a CEU a világ 100 legjobb egyeteme közé került, ami nem igazán mondható el másik hazai egyetemről.

Napközben az is kiderült, hogy a Valton jól járt azzal, hogy a kormánynak dolgozik. Na, ez mondjuk nem volt kérdés egy percig sem, de azért talán van akinek még meglepő, hogy micsoda nyereséget voltak képesek elérni a tavalyi adóévben. Nettó árbevételüket több mint megduplázták, nyereségük pedig egyenesen megtriplázódott. Ez számokban annyit tesz, hogy az Orbán Viktor minden mozdulatát biztosító cég 1 445 000 000 (közel másfél milliárd) forint tiszta nyereséget könyvelhetett el.

A Valton ott volt a vizes vébén, Orbán Viktor beszédein, valamint egy tucat – jobbára üresen kongó – stadion őrzésében is részt vesz. Emellett több állami épület őrzése is az ő feladatuk. Az pedig, hogy milyen módszereket használ a Valton a rájuk bízott területek megvédésében, arra a nemrégiben a Liget Budapest Project területén történt eset világított rá, ahol az egyik tüntető nőt konkrétan leütötték a rendőrség szeme láttára. De hát ez kell az Orbán-kormánynak a saját kopaszai mellé, akiket bűnözőkből összeverbuválva, bárhol bevethetnek. Ennyi legyen elég a mai napra, reggel egyebekről is szó lesz.

Ez volt a mai kínálat:

Itt egyvalaki feltűnően modortalan, de legalább évtizedek óta. Az pedig ön, drága jó Kövér úr

A kétharmados dicsőségben beleszédült, évtizedes víziókkal sújtott pörköltzabálók elitje

Korán halunk, de legalább addig is szarul élünk

Mindjárt jó lesz nekünk végre

Ahol valóban a földkeregség lakói előtt tombolhat a butaság, az ízléstelenség, a rosszindulat, az uszítás és a gyűlölet

Itt nem kell okosabbnak lenni, mint a főnök

Június

A nap kommentje Attilától:

De tényleg. Az unalomig ismételt, lejáratódott szavak megromlanak a szájukban és bűzös gennyként csapódnak bele az arcukba nap, mint nap, elrabolják tőlünk a szavaink szépségét, jelentésük fennköltségét csak azért, hogy ez a faluszéli elvetélt futballista, akit az apja állandóan vert és ezt azóta sem tudja a magyaroknak megbocsátani, szóval hogy ez a hortysta jelmezbe csavarodott, rákosi utánzat Nérónak képzelhesse magát. Egyszer ránk gyújtja még Rómát is, ha hagyjuk……