Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nehéz nap volt ez Orbán Viktornak és a nemzetnek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,141,887 forint, még hiányzik 1,858,113 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Tegnap délután megtartották Schmidt Mária csodálatos, az Európa jövőjét megvitató konferenciájának első napját. Volt Steve Bannon meg sok egyéb, mentalitásában igencsak a középkorban ragadt beszélő is. A sok elmondott baromság mellett a nap egyik legfontosabb kérdése talán az volt, hogy mennyire is lesz tele az a helyszín, melyet a szervezők elmondása szerint sikerült olyannyira megtölteniük, hogy sajnos az ellenzéki ujságok egyik munkatársa sem fért már be. Nos a fotókból és videókból pontosan kiderült, hogy kurvára üres volt a konferencia helyszíne. Ez pedig pontott tett annak a kérdésnek is a végére, hogy a sajtószabadság ismételt, súlyos korlátozásáról volt-e szó akkor, amikor nem adtak közvetítési lehetőséget egyik ellenzéki média munkatársának sem. Természetesen erről volt szó. Rákosi idejét megidéző, gusztustalan cenzúra.

Ezt a hatalom persze máshogy látta, mint oly sokszor. Gulyás Gergely újdonsült kormányinformista szerint ugyanis, nem Schmidt Mária korlátozta a sajtószabadságot, hanem a YouTube. Értjük? A YouTube. Az ENSZ, az EU és még ki tudja hány szervezet után egy újabb ellenséggel gazdagodott a kormány. És hogy ennek mégis mi volt az apropója? Hát az, hogy a konferencia szervezői helyenként olyan zenékkel próbálták meg kitölteni az üresjáratokat, melyek jogvédettek voltak. Ezzel pedig megszegték a YouTube szabályzatát, így az élő közvetítést a cég beszüntette. Ez azonban felháborító, így Gulyás azonnali, ádáz harcot hirdetett meg:

Együtt lépjünk fel a sajtószabadság Youtube-on történő korlátozása ellen

Emellett a fontos harc mellett ugyanakkor ne felejtsük el azt sem, hogy tegnap este nemzeti tragédia történt. Az Újpest ugyanis tizenegyesekkel megverte a Puskás Akadémia csapatát, így történelme során tizedszerre is Magyar Kupa győztes lett. Nem számított az a temérdek adófizetői milliárd, amit a kormány két kézzel belelapátolt a csapatba, sem a mérkőzésen megjelent NER vitézek illusztris csoportja. A soraiban magyar játékosokat szinte csak elvétve tartalmazó, fiatalokat meg aztán pláne nem tartalmazó csapat, Orbán Viktor szeme fénye így kénytelen volt egészen Felcsútig hazakullogni, az akár még talán 200 főt is számláló szurkolói legnagyobb bánatára. Nehéz nap volt ez hát Orbán Viktornak és a nemzetnek.

Kiderült az is napközben, hogy a Stop-Soros törvény szinte azonnali hatállyal kerül a parlament elé, hogy még a nyári szünet előtt meg lehessen azt szavaztatni. Mivel korábban nem sikerült áttolni a parlamenten, most azonban kétharmados többséggel azt tesznek amit csak akarnak, így egy, még a korábbinál is brutálisabb törvényt fognak elfogadni a parlamentben, előreláthatólag legkésőbb június 20-ig. Azért addig, mert ez Orbán Viktor személyes kérése. Ha pedig ő kér valamit ugye.

Hír érkezett az LMP tájáról is, ahol kiderült, mi lesz Hadházy Ákos sorsa, ugyanis a párt fegyelmi bizottsága meghozta döntését. A döntés szerint pedig Hadházy két évig nem indulhat semmilyen tisztségért a pártban, ugyanis a választások előtt úgy egyeztetett az MSZP-vel, hogy párttársait erről nem tájékoztatta. Hogy vajon mégis miért nem tájékoztatta? Erre a kérdésre választ ad az, hogy az LMP közben fegyelmit indított azon képviselőjelöltek ellen is, akik áprilisban visszaléptek más ellenzéki párt jelöltje javára. Magyarul: megbüntetnek mindenkit, aki az összefogás gondolatát támogatta. Köszönjük LMP, valóban lehet más a politika.

A határozat kommunista szellemisége miatt kértem, hogy súlyosbítsák négy évre a büntetésemet – Hadházy Ákos a HVG-nek

Na de lássuk mai cikkeinket:

Így kell egybentartani ezt a kétharmados, vízfejű monstrumot

Nemzeti bárgyú

Csak hogy tudjuk, hol a helyünk

Dexter

Ez az ország nem keresztény állam, a kereszténység folytonos hangoztatása a hatályos magyar törvényekkel is szembe megy

Szaros ugródeszka

A gondolkodó szonettje

A nap kommentje pedig Marikáé:

Hát, engem nem győzött meg még egyetlen egy plakát, konzultációs levél/kérdés, 0,9% (na jó 1,6%) nyugdíj emelés, Erzsébet utalvány sem! Van egy meglátásom, meggyőződésem, kiállásom és attól nem tud senki eltántorítani. A gerincteleneket meg soha sem bírtam elviselni..

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!