December 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így kell egyben tartani ezt a kétharmados, vízfejű monstrumot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 450,813 forint, még hiányzik 2,549,187 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóreggelt! Mondjuk szépen együtt: csü-tör-tök. Ha jól emlékszem, már múlt héten is kifejtettem az én beteg kapcsolatomat ezzel a nappal, amikor is rámtörnek a régi reflexek, a legrosszabb értelemben vett nosztalgia és a felejthetetlen emlékek. Azokbról a régi, szép időkből, amikor ez a Lázár-Kovács duóról elhíresült szép napja volt a nemzet arrogáns, vigyorgó szemenköpésének.

Rögtön került is egy nagycsaládos, ambziciózus, túlképzett honleány, aki kéretlenül megvédte Hódmezővásárhely bukott urát az én tollamtól. Igaz, hogy senki nem bántotta szeretett Lázárját, csak annyit akartam feltétlenül világossá tenni – én, aki viszont hosszú időn át, minden csütörtökön elejétől végig követtem ezeket a produkciókat -, hogy megdöbbentő volt az a rengeteg csúsztatás, maszatolás, illetve nettó hazugság, amit a kancellária felkent minisztere megengedett magának arra a néhány kósza, valódi kérdésre, amit az elenyésző számban jelen lévő, valódi újságírók egyike-másika feltett a fényességes miniszter úrnak. A nagycsaládos, ambiciózus, túlképzett honleány nem vette a fáradságot, hogy megkeresse a kismillió cikket, amiben Lázár arcpirító disznóságaival foglalkozunk, és tételesen bizonyítjuk hazugság- és szemfényvesztés-jellegüket, ehelyett a balos sajtót ekézte büszkén, amelyik féligazságokkal kábítja az olvasóit.

Akkor most tegyük fel újra a kérdést – csak egyet a sok közül, ami nem függ össze semmivel, csak a csütörtökkel -, hogy a büdös picsában lehetséges az, hogy egy milliárdokkal elszámolni nem tudó köztörvényes bűnözőnek a haja szála nem görbült, miután felrobbantotta a romákat a munka világába visszavezetni hivatott hidat, ehelyett Lázár és elvtársai következetesen rasszistának nevezték azokat, akik Farkas Flórián viselt dolgainak következménynélküliségét feszegették. Ezt csak azért citáltam ide, mert nincs az a téma, amit a nem létező ellenzék következetesen ütni volna képes addig, ameddig a kétharmadnak nem marad más választása, mint szarelkenés helyett beleállni. Aki lop, az egy tolvaj geci, és tökmindegy, hogy mely párt színeiben teszi ezt.

Márpedig a lopás általában a hazudozással jár kéz a kézben – ez a példa viszont friss, meleg és mindennél aktuálisabb -, Schmidt Mária önkényasszony ámokfutása szépen bizonyítja ezt. Mármint azt, hogy az ordas hazugságok ragacsos máza tartja egyben a Fideszt. Miután helyhiányra hivatkozva tagadta meg, hogy a magyar és külföldi sajtó neki nem tetsző részét beeressze az általa szervezett, állítólag Európa jövőjét feszegető, rendkívüli súllyal bíró konferenciára, kiderült, hogy üresen tátongó sorok előtt tolták a bulikát. Nem hogy helyhiány nem volt, hanem kongott a Várkert Bazár. Hogy még szebb legyen a történet, a lopott pénzből működő Magyar Idők egy újságírója meg is magyarázta, miért van ez rendben, és miért kell ehhez hozzászokni: mert őt is mindig bojkottálta  a szoci-szadesz-kormány vagy a szoci-szadesz-ellenzék. És szerintem ebben minden benne van, amiért ekkora morális trágyadomb magasodik körülöttünk annak a minimális reménye nélkül, hogy valaha el lehetne lapátolni ahelyett, hogy belefulladnánk. Mert ez az érvelés gerince, ez a mentalitás. Mert bezzeg azok is ezt csinálták, de most mi vagyunk a teljhatalom ánuszába szorulva, ezért most mi csináljuk ugyanazt, amit azok csináltak, akiknek a köpködése által kerültünk hatalomra.

Az már csak a slusszpoén ebben a NER-ideológus fejétől bűzlő sztoriban, hogy ráadásul azok, akiknek melegen ajánlották, hogy szarják le a helyhiányt, mert neten amúgy is követhetik az eseményeket, megszívták: az amerikai alt-right királycsinálóját, a Breitbart News bukott vezetőjét, Steve Bannon hazugsággyárost az interneten sem lehetett követni, a YouTube ugyanis letiltotta az élő közvetítést. Vélhetően azért, mert mert a szervezők jogtalanul használtak fel zenéket, amiket a világhírű konferencia műsorszünetében toltak. Erre már semmit nem kell mondani: a hazug önkény természeténél fogva jogtalanul tipor minden irányba. Ez nem hüppögés, nem vinnyogás, hiába is próbálják bagatellizálni, Schmidt Mária pedig csak azt nyújtja, amit az 56-os emléké kapcsán is nyújtott. A botrányoktól övezett szarrágást.

Nem baj, mert most lehet megint megvédeni a hont és nyomni a hisztipropagandát, miután az Európai Bizottság a világhírű magyar gazdaságpolitika miatt javasol eljárást a Fideszt vállain tartó Magyarország ellen. A nem megfelelően működő ügyészség és az alacsony színvonalú oktatás mellett már a magyar családpolitikát is bírálja a bizottság – ez derül ki a tegnap közzétett országspecifikus ajánlásokból. Érdekes kiemelni például, hogy miután több raklapnyi közpénzt égettek el a Magyarországon nem létező terrorizmus elleni védekezésre, most ezzel takaróznak: ezért gyengült a költségvetés stabilitása, és ezért nem tartják be a hiánycsökkentésre tett vállalást. Családbarátéknak felróják a nem megfelelő gyermekellátási rendszert, aminek következménye a nők alacsony foglalkoztatási aránya. A kurvára jól teljesítés közepette a szegénységi küszöb alatt élők aránya még mindig jóval meghaladja az uniós átlagot. Mit mondanak még? A legszegényebbeket aránytalanul súlyosan érintő magas fogyasztási adók, vagy az, hogy az országba áramló nagy mennyiségű tőke egy része valójában nem a reálgazdaságba áramlik, hanem a haverokhoz, hogy Polt Péter baszik rá a korrupció üldözésére, hogy az oktatási rendszer szegregált, hogy az iskolaelhagyás kurva gázos, hogy nincs jól képzett munkaerő, hogy az egészségügyi ellátás az ésszerűtlen pénzfelhasználás áldozata, satöbbi. Na, most akkor jön az, hogy a senki által meg nem választott brüsszeliták beavatkoznak a 2022-es választásba? Ja, nem. Most az a lemez van, hogy nem bírják elfogadni a választás eredményét. És ezzel nincs is mit kezdeni, ezért mérgezheti Orbán kedvére Európát. Mert ezekre a büdöstahóságokra egyszerűen józan, értelmes válasz nem adható.

Varga Mihály közepes képességű könyvelő egyébként, aki korábban még 2020-ra, most már csak a ciklus végére, 2022-re teszi a hiány nélküli költségvetés benyújtását, igen nagyvonalú volt a minisztériumi beosztottjaival. Az NGM dolgozói két részletben összesen 7,8 milliárd forintos pluszpénzt kapnak, és mivel hozzávetőleg 1700 alkalmazott részesült a jutalomból, ez átlagosan 4,5 millió forintot jelent fejenként. Átszámítva az éves bérezést: egyévnyi, 375 ezer forintos fizetésnek megfelelő összeggel egészítették ki a keményen dolgozók jövedelmét. Varga Mihály választás előtti nyakló nélküli pénzszórása a legjobb példa arra, hogyan kell egyben tartani ezt a kétharmados monstrumot. Meg kell vásárolni a lojalitást. És ők vannak a kormányrúdnál, meg is vásárolják. A mindenki hátán fát vágva tömik ki pénzzel a fegyverhordozókat, akikre aztán számítani lehet bármekkora ganéságról van szó. Csak azt nem tudom, hogy mi lesz, amikor tényleg kurvára elfogy a pénz?

Felcsúton mindeközben szintén van pénz dögivel, kár hogy a tehetség nulla. Miután Orbán szórakoztatására létrehoztak egy úgynevezett utánpótlástornát, amin hétfőn eltaknyolt az Akadémia, tegnap elbukták a Magyar Kupát is, ezért sajnos nem indulhatnak a nemzetközi kupában sem, hogy legyen hol és mikor szotyolát köpködni a főnöknek. Nem baj, majd jövőre. Addig is minden Felcsúton eltűnő fillér jó helyre megy. A lehető legjobb helyre.

De jó egy közérdekű jó hírrel zárjam: ezzel szemben a magyarok egyharmadának kisebb váratlan kiadásokra sincs pénze. Gondolom, Soros tehet erről, vagy a balliberális média hazudik megint, de ilyen biztosan nem fordulhat elő BráNERiában.

Zenéljünk, csókpuszi, később jövünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!