Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A világszínvonalú egészségügy mellé világszínvonalú tömegközlekedés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A mai napot két igen fontos hír foglalta keretbe. Rögtön a reggeli órákban az MTI interjút közölt az újonnan házelnöknek megválasztott Kövér Lászlóval. A mondandója pedig pontosan az volt, amire számítani lehetett azután, hogy pártjával kétharmadot szereztek a parlamentben. Az a felsőbbrendű, mindenki alantas aki nem velünk van gondolkodás, mely Kövér sajátja, egyre jobban elhatalmasodni látszik. A képviselők, újságírók és úgy általában mindenki megregulázása, aki nem a Fidesz-KDNP soraiban ül, az csak előjáték volt ahhoz képest, ami hamarosan következni fog.

Lássunk hát pár gondolatot Kövértől:

Az elmúlt nyolc évben a válságkezelésen túljutottunk, a változás alapjait megteremtettük

A miniszterelnök kivételes képességű személyiség, aki nem tud mást adni, mint önmagát.

Kövér hazugságnak nevezte, hogy Magyarországról menekülniük kell a fiataloknak.

Az ellenzéki tábor intellektuálisan üres, morálisan értékelhetetlen, szervezetileg pedig egyszerűen nem létezik

Azt mondta, hogy a kormánypártok, illetve a kabinet akkor teszi a legtöbbet, ha nem hagyja magát provokálni, ha higgadtságát megőrzi és világosan próbál azokról az értékekről beszélni, amelyek jelenleg csak a kormányoldal sajátjai.

A nap másik fontos híre pedig a Jobbik tisztújító ülése volt, ahol szoros versenyben Sneider Tamás legyőzte Toroczkai Lászlót. Kettejük között mindössze 50 szavazat döntött előbbi javára, a Jobbik elnöki posztjáért folyó küzdelemben. Azt a Toroczkait győzte le, aki köztudottan szélsőséges politikus, elég csak az Ásotthalom polgármestereként tett nyilatkozataira gondolnunk. Az ország legerősebb ellenzéki pártjának helyzetét pontosan mutatja, hogy az elnöki pozícióért egy szélsőséges rasszista, valamint egy volt(?) skinhead szállt harcba.

Ugyan az elemzők szerint Sneider megválasztásával az irány a Vona Gábor által már megkezdett néppártosodás felé mutat, mégis kétséges, hogy ez valóban igaz-e. Toroczkai esetleges győzelme egyértelműen azt jelentette volna, hogy a Jobbik visszatért régi, szélsőséges, rasszista hagyományaihoz. Ahhoz, amit a korábbi pártvezetés megpróbált az évek folyamán háttérbe szorítani. Hogy ezt azért tették-e, mert egy választási győzelemben bíztak, vagy pedig azért, mert valóban ebben hittek, az számomra kérdéses.

Azonban az, hogy Toroczkai mindössze pár tucat szavazattal kapott ki, pontosan mutatja, hogy a pártban nem feltétlen biztosak az irányvonalban. A szélsőséges, rasszista oldal áll szemben, az elvileg, papíron néppártosodott irányvonallal. A mai napnak nem volt igazi győztese, abban pedig már csak reménykedni tudok, hogy Sneider Tamás valóban maga mögött hagyta korábbi rasszista múltját, nem csak a kameráknak játszik.

Voltak még a nap folyamán kis színes hírek is, így hát lássuk, mik is voltak ezek. A KSH adataiaból kiderült, hogy a kormány által oly büszkén emlegetett áfacsökkentés nem csökkentette egyes árucikkek árait. Sőt. A növekvő tendencia tovább folytatódott, így a vásárló semmit sem érzékelt az áfacsökkentésekből. Hogy ennek mi az oka? Még az elemzők is csak találgatni tudnak.

Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője ismét keményen bírálta Orbán Viktort. Weber szerint Orbán a tűzzel játszik, amikor a civil szervezeteket, valamint a CEU-t támadja és próbálja meg ellehetetleníteni.  Weber azt is hozzátette, ha Orbán nem tartja be a szabályokat, nem lehet az Európai Néppárt tagja. Ez kristálytiszta: ha betartod a szabályokat, maradhatsz, de ha nem, távozol. Az ismét kérdéses, hogy Weber és pártja valóban fog-e tenni bármit is, vagy továbbra is csak beszólogatásra telik az Európai Parlament legnagyobb frakciójától. Meddig tűrhető még vajon a Fidesz ámokfutása?

A világszínvonalú egészségügy mellé világszínvonalú tömegközlekedés is jár. Ezt bizonyította be a Máv a minap, amikor Érden egy gázolásos eset kapcsán ideiglenesen leállított vonatot képtelenek voltak pótolni. A baleset idejére leállt vonatszakaszra ugyan a Máv kért pótlóbuszokat, mégsem volt olyan társaság, amely be tudott volna segíteni az utasok fuvarozásába. 2030-ra talán sikerül utolérni Európát ebben is, sőt, talán még le is körözzük őket!

Lássuk mai cikkeinket:

Nincs az a pénz, amiért cserélnék ezekkel az erkölcsi toprongyokkal

Hidegrázással küzdp Orbán-fóbiások

Szeretnék itthon maradni és szeretném, ha a fiatalok is szeretnének itthon maradni

Most jó lennei ápolónak…

Totyogunk, mint a szarógalamb

Rendes, becsületes, főállású diktátor 

Hetedhétország

A nap kommentje pedig Virágé:

Tényleg csodás, csak azt nem értem, hogy az ápolók ezt miért nem értik? Talán nem érzik. Kevesebb ápoló megy el. Ez logikus, mert aki menni akart, már elment, új ápoló meg kevés van, persze, hogy kevesebb is akar elmenni. Minap olvastam, hogy az egyik kórházban 40 betegre jut két ápoló. Szerintem Rétvári Bence és legkedvesebb hozzátartozói ebben a kórházban keressenek gyógyulást, hogy ők is érezhessék az állam gondoskodását.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.