Január 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs az a pénz, amiért cserélnék ezekkel az erkölcsi toprongyokkal

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 773,540 forint, még hiányzik 2,226,460 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóreggelt kívánok mindenkinek! Pláne hogy gyönyörű tavasznyári hétvégénk van, ragyog a nap, csiripelnek a madárkák, a bogarak is mondják a magukét, minden fasza.

Persze az ördög a részletekben lakozik, én meg sehogy nem bírom feldolgozni az egyik ilyen aprócska részletet, pedig sokadszorra látok ilyet. Minden Lajosok legokosabbjának (nem te, Simics!) Zalánt megszégyenítő spontán elloholása a semmiből felbukkanó, kamerás ember által kísért, újságírónak kinéző, fenyegető lény elől akkor is a hét legröhejesebb, legszánalmasabb pillanata, ha mangalicatelep-tulajdonos anyuka édes kicsi fiától nem először látunk ilyen kreatív menekülési megoldást. Az sem volt semmi, amikor még debreceni polgármester korában hosszú, kínos pillanatok erejéig bambán, szótlanul nézett kifele az ő végtelenül bölcs fejéből, az éppen aktuális újságírói kérdés hallattán, majd váratlanul kivonaglott a képből, és szemrehányóan visszaszólt, hogy nem lehetne neki valami olyan kérdést feltenni, amire pozitívan lehet válaszolni. Azóta Habonyárpi elrontotta Lajost, és hát lássuk be, akit egy háziasszony simán át tud verni egy nem létező mesés örökségből potenciálisan lenyúlható nyereséggel, annak bármely nyilvánosság előtti megszólalása konkrétan életveszélyes. Ebben a szánalmas és nevetséges pár mádospercben nem csak minden idők leggyávább politikus-gárdájának mentalitása és az egész NER működésének alapvetése húzódik meg, de azt a jogos kérdést is felveti, hogy milyen elcseszett négy év vár megint erre az országra, ha még el sem kezdődött az újonnan megalakult parlament munkája, még fel sem állt teljes szépségében az új kormány, és már iszkolnak, futnak, menekülnek az elvtársak? És legközelebb mi lesz, ha se egy függöny, se egy lift nem lesz elérhető közelségben? Remélem, azért a nyitott ablakon nem fognak kiugrálni, hát hiszen övék a hatalom, a mindennél izmosabb felhatalmazás és legitimitás, nem? De. Nincs az a pénz, amiért cserélni lenne érdemes ezekkel az erkölcsi toprongyokkal.

Aztán itt van a másik szépreményű szórakoztatóművész, aki most a propagandasajtóban haknizik és mesél az össznemzeti miheztartásról. Kásler professzorról, Balog Zoltán dilettáns humánerőforrás utódjáról van szó, aki a Magyar Idők után a Mandinernek ecsetelte az élet nagy dolgait és azt, hogy miért kurva jó ötlet nagyon sok ágazatot egybemosva irányítani. Akinek türelme van hozzá, rágja át magát az úgynevezett nagyinterjún, vannak benne értelmes kijelentések is, kár volna tagadni (pl. a sürgősségi ellátás nagyon gyors beavatkozást igényel), azonban a faszságok is szépen úszkálnak a felszínen. Egyrészt aggasztónak találom, hogy Kásler nem csak oktatásban gondolkodik, hanem nevelésben is, hogy az értékalapú oktatás és nevelés lesz a cél, amiben a magyar kultúrának a hihetetlen értékei is meg fognak jelenni. Az a baj, hogy pontosan láttuk Hoffmann Rózsától errefelé, hogy milyen eredményekkel jár az, hogy az oktatás helyett a nevelést nyomják-tolják-erőltetik. Másfelől ez az ember orvosként arról delirált, hogy a tízparancsolat betartásával a halálos betegségek 80%-a elkerülhető, majd miután okkal-joggal tette fel a kérdést a sajtó, hogy ezt így mégis hogy, akkor most ezzel állt elő az érintett:

Az józan ésszel is belátható, hogy célszerű a tízparancsolat szerint élni. Az ellenzéki sajtó heves támadásainak közepette én azt szeretném már végre valakitől hallani, hogy a parancsolatok közül melyik az, amelyik emberellenes? Melyik az, amelyik az ember hátrányát hangsúlyozza, bármiféle értelemben? Ezzel kapcsolatban írhat bármit az ellenzéki sajtó, minőségi jelzőket is ráaggathatnak, de ez ténykérdés. Egyébként úgy vagyok vele, hogy minél megalapozatlanabb módon támadják ezeket a kijelentéseimet, minél nagyobb felhajtást akarnak köré keríteni, annál több ember kezd el ezzel a témával foglalkozni, olyanok is, akiket eddig ez az egész nem érdekelt. Így végső soron ez a támadás rengeteg embert a tízparancsolat felé terelt, aminek én kimondottan örülök. Ilyen értelemben hálás vagyok nekik, hogy kiszúrták ezt a témát.

Most akkor vagy én vagyok a fogalmatlan barom, de sehol nem találtam olyasmit, hogy bárki emberellenesnek nevezte volna, köpködte volna a tízparancsolatot. Ki mikor és hol mondott olyat, hogy nem célszerű a tízparancsolat szerint élni? Senki, soha ilyet nem mondott, egyetlen elvetemült ellenzéki sajtóorgánum sem. Ellenben sokan feltették a kérdést, hogy vajon a nagytudású Kásler professzor miért nem kéri számon a tízparancsolat legalább tíz százalékának betartását a hőn szeretett kormányon, amivel konkrétan megakadályozható lehetne az ország komplett szétlopása? Kásler professzor ehelyett csúsztat, elken, maszatol, úgyhogy tisztázzuk a kedvéért: kurvára célszerű lenne, ha az emberiség a tízparancsolat szerint élne, de magyarázatra szorul, hogy mi a fasz köze van ennek a halálos betegségekhez? Ja, arról nem sikerült egy árva szót sem ejteni, de már megy az ellenzéki sajtó rugdosása. Gratulálok.

És mert az ördög a részletekben lakozik, itt egy látszólag apróbetűs, mínuszos kis hír: hogy és hogy nem, csinos kis állami megrendelés esett le Simicska Lajos egyik cégének a Szerencsejáték Zrt.-nél. Nagyon vicces, hogy bár egy korábban kötött megállapodásról van szó, ami január elsején lépett érvénybe, az állami cég csak április 23-án dicsekedett el ezzel és tette közzé a szerződéseket. Simicska cége, a Hung-Ister Zrt. esetében egyébként egy bagatellnek számító 2,3 milliárdos megállapodásról van. Szeretném tisztelettel megkérni mindazokat, akik eddig is mindig felháborodtak azon, hogy kétségbe vontuk Simicska Lajos honfiúi erényeit és ugyanolyan korrupt gecinek neveztük, mint azokat, akiknek kiesett a pixiséből, a jövőre nézve fogják vissza magukat. Gondolom, mindenki számára világos, hogy Simicska Lajos semmit nem fog visszaadni ennek az országnak abból, amitől elsősorban neki köszönhetően fosztották meg, ellenben sunyiban, a háttérben változatlanul szívja a kéményen drogozó, kizsigerelt kisember vérét. Ez a NER. És ha Simicska szerint Orbán egy geci, akkor szerintem Simicska egy legalább akkora geci. És most a Magyar Nemzet kinyírását nem is citálom ide.

A végére pedig egy vicces hírecske a mindenható csúcsminiszterből mezei képviselővé lefokozott Lázár Jánossal kapcsolatban. Aki akárhogy próbálja azt a látszatot kelteni, mintha saját, önkéntes elhatározásából választotta, hogy nagyhatalmú nagyemberből inkább visszamegy senkinek, ez nem igazán jön össze neki. Mondjuk én pont magasról teszek az ő lelki bajaira, de az egészen szórakoztató, hogy miután a főnöke benyögte, hogy ő 12 éves távlatban gondolkodik, és 2030-ig tervez, sőt elérhetőnek tartja, hogy addigra Magyarország Európa első öt olyan országa közé tartozzon, ahol a legjobb élni, lakni és dolgozni, Lázár nem hagyhatta ki a ziccert. Facebook-oldalán péntek délután tett közzé egy videót, amely a Hódmezővásárhely és Szeged között tervezett villamosvonal építéséről szól. Ez 2020-ra készülhet el, Lázár pedig véletlenül elejt benne egy megjegyzést arról, hogy a villamosvonallal a hódmezővásárhelyiek már két év múlva 2030-ban érezhetik magukat. Hehe, csak ésszel, Lázár úr! A kicsinyes, aljadék, pitiáner bosszúk pártjának tekinthető Fideszben az önálló gondolatokat, az odaszúrkálásokat nem nagyon tolerálják, ne nekem kelljen már elmagyarázni.

No, ennyi fért ma reggeli műsorunkba, és ez is több, mint amennyi bőven elegendő lenne, egy kis muzsika, aztán induljon a nap! Jó pihenést, jó hétvégét mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!