Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nincs olyan, hogy kis csalás. Olyan van, hogy csalás, vagy nem csalás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Újabb nap telt el a vasárnapi választások óta, azonban továbbra sem könnyű megemészteni az akkor történteket. A korábbi választási csalásos ügyeket – úgy tűnik – egyre több helyen próbálják megmagyarázni, hol több, hol kevesebb sikerrel. A dühítő ebben leginkább az, hogy szerintem mindenki tisztában van azzal, hogy az idei választások nem voltak sem szabadok, sem egyenlőek, mégis egyre többen könyvelik azt el tisztának. A nagy, független hírportálok ma már eljutottak oda, hogy nem történt választási csalás. Nincs tehát itt semmi látnivaló, lehet tovább haladni.

Fogadjuk tehát el azt, hogy több milliárd forintnyi adóforintból hergeltek Balassagyarmattól egészen Ásotthalomig, hogy ajándékokkal bombázták a szegénységben tengődő, a világról alig valamit sejtő vidékiek többségét? Hogy a határon túliakat iskolafelújításokkal, templomok és kórházak felépítésével nyerték meg maguknak? A mi pénzünkön, teszem hozzá. Hogy buszokkal szállítottak szavazni vágyó külhöni magyarokat a határmenti településekre, olyanokat akik a valóságban nem is ott élnek, de oda vannak bejelentve? Akár több százan is, egyetlen romos épületbe. Fogadjuk el azt, hogy ezek mind egy szabad és fair választás részei és ez ellen nem lehet semmiféle kifogásunk, hisz ezt érdemeljük?

A szavazókörökben pedig több portál véleménye szerint sem történt csalás, hanem a szavazóbiztosok figyelmetlenek és fáradtak voltak. Véletlenül több ezer szavazat foszlott köddé, érdekes módon szinte minden esetben az ellenzék kárára. De hát nincs ezzel semmi gond, hisz mindenkinek lehet egy rossz napja, nemde? Az pedig hogy az NVI oldala leállt, csupán egy technikai probléma, amit hamarosan – talán már a hétvégén – meg fognak oldani a szakemberek. Ez is egy teljesen normális esemény, amibe ma Magyarországon úgy tűnik, bele kell törődni.

A sajtó nagyrésze tehát azt állítja, hogy mindenki, aki választási csalást, esetleg egy új választás kiírását tartaná szükségesnek, az csak feleslegesen vergődik, hisz nem történt semmi, csupán a Fidesz kétharmados győzelme, mely az ország sorsát pecsételte meg. Igen, lehet hogy csupán csak pár ezer szavazat tűnt el a rendszerből, azonban azt ne felejtsük el, hogy a Fidesz kétharmada is éppen csak hogy megvan. Pár ezer szavazat akár át is billentheti a mérleg nyelvét és rögtön megszűnik a Fidesz által olyannyira áhított kétharmad. Ez nem egy olyan eset, ami fölött szemet lehet hunyni, mert ez a nüansz azt jelentheti, hogy Rogán Antal, Kósa Lajos, Semjén Zsolt – és még sorolhatnám reggelig – megmenekül az igazságszolgáltatástól. Nem véletlen a választás estéjén látott határtalan öröm és megkönnyebbülés mindannyiuk arcán. Jut is eszembe:

Meg kell ismételni az államfőválasztás második fordulóját Ausztriában az alkotmánybíróság pénteken ismertetett döntése szerint. Csalás nem történt, de szabálytalanság igen.

A szabadságpárti panasz szerint előfordult, hogy a megengedettnél előbb kezdték meg a levélben leadott szavazatok számlálását, esetleg nem az előírt módon csoportosították a voksokat, s olykor mindezt nem arra jogosult személy végezte. Néhány választókörzetben továbbá nem a megfelelő színű borítékot küldték ki a levélben szavazó választópolgároknak, így az a voks érvénytelennek vagy semmisnek számított. (2016-os osztrák választások, az időközben megszűnt MNO-ról)

És igen, lehet azzal jönni, hogy hát de az Ausztria! De mégis kihez viszonyítsuk Magyarországot? Olyan hogy kis csalás, vagy kis szabálytalanság nincs. Olyan van, hogy csalás, vagy nem csalás, meg olyan, hogy történt szabálytalanság, vagy nem történt. Ez a fajta mentegetőzés – miszerint az a pár szabálytalanság, ami a vasárnapi választásokon történt még nem a világ vége – kb. akkora marhaság, mintha azt mondanánk, hogy Schmitt Pál plágiuma nem is volt olyan nagy, hiszen nem másolt át minden egyes bekezdést valaki más munkájából.

Ne bagatelizáljuk el azzal a vasárnapi választáson történteket, hogy azt kutatjuk, mekkorát hibáztak vagy épp csaltak a választásban részt vevők. A 2018-as választások nem voltak törvényesek. Az pedig, hogy ezt is elfogadjuk-e ugyanúgy, mint tettük azt Rogán, Tiborcz vagy épp Kósa ügyében, már csak rajtunk múlik. Ha viszont tenni szeretnénk az ellen, hogy a Fidesz kormány ismét felhatalmazva érezze magát arra, hogy a demokrácia minden még meglévő morzsáját is eltörölje, akkor találkozzunk szombaton 17:30-kor az Operánál.

Lássuk mai cikkeinket:

Ebbe kellene most beletörődni?

Baj van a birodalomban?

A kormányhoz köthető személyek adtak megbízást a magyar civilek elleni külföldi titkosszolgálati akcióra (1.rész)

És aztán mi lesz? Most mi a franc lesz?

Szünet

Ők az urak. De nekem nem kell letérdelnem, megtörnöm, meghajolnom

Mint patkányok a süllyedő hajóról

Ezüst élet

A nap kommentje Máriától:

Tudod, ezzel csak az a baj, hogy közel 30 éve azt mondtam, hogy majd a gyerekeimnek jó lesz. Később azt mondtam, majd az unokáimnak jó lesz. Most, hogy az én életem már lepergett, gyerekeim is megették kenyerük javát, most azt mondom, az unokáim menjenek egy szebb, egy jobb világ felé! Csak egy életük van, és ez a szolgalelkű, ostoba nép tán soha nem ébred fel!