Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát nem szép ez a kis családi történet? Nem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét, drága emberek! Úgy tűnik, Lázár János egyedül maradt bécsi rettegésével, ugyanis a Mercer amerikai üzleti tanácsadó cég felmérése szerint, idén is az osztrák főváros a legélhetőbb nagyváros a külföldiek számára, számolt be róla az MTI. Ez nem az első alkalom, hogy Bécs a toplista élén végzett, egészen konkrétan immár kilencedik éve foglalja el ezt a pozíciót. Na, de hol van ezek után Budapest, a világ legbiztonságosabb és legélhetőbb városa? A 76. helyen. Mi történt, Jani? Ez is Soros György műve? Mikor jön az origós hír, miszerint a Mercer egyébként egy Soros György által finanszírozott, álcivil szervezet, amely a teljes ellenzékkel karöltve a déli határkerítés lebontásán dolgozik?

A Kósa Lajos című kabaré a mai nappal tovább folytatódott. A debreceni politikus épp Pécsen járt, hogy bejelentse a városi fejlesztéseket. Erre a bejelentésre viszont nem kapott meghívót a Szabad Pécs, így még a sajtótájékoztató előtt szerették volna mikrofonvégre kapni a politikust. Noha percekig üldözték, nem jártak sikerrel. Kósa Lajos ugyanis tanulva a tegnapi esetből, ma már ki sem szállt szolgálati autójából egészen megérkezésükig. Az újságírókat meglátva, Kósa sofőrje pánikszerűen szeretett volna beállni a városháza parkolójába, azonban a jóember ijedtében a bejárat falának hajtott. Majdhogynem szórakoztatóak az elmúlt hetek kormánypárti politikusokat értintő történései, amelyek arról tanúskodnak, hogy milyen szánalmas módon próbálnak menekülni az újságírói kérdések, meg úgy általában a nyilvánosság elől. Nem fér hozzá kétség: az állampárt országos szinten retteg. Pécstől egészen Budapestig.

Mindeközben – noha úgy tűnik, minden egyes ellenzéki párt összeugrik a másikkal, valami teljesen kretén indokkal – a háttérben folynak az egyeztetések. A totálisan eredménytelennek tűnő  MSZP-DK-LMP, valamint a tegnap esti LMP-Jobbik találkozók dacára megkezdődtek az esélyesebb jelöltek javára történő visszalépések/visszaléptetések. Így annak ellenére is lehet eredménye az egyeztetéseknek, hogy a külső szemlélő számára azok bohózatnak tűnnek. Előbb a Momemntum lépett vissza Hadházy Ákos, valamint Kunhalmi Ágnes javára, majd szintén Kunhalmi javára az LMP is visszaléptette egyik jelöltjét. Talán valami elkezdődött.

Az a helyzet, hogy húsz napunk van a választásokig, és nincs idő most már elhúzódó, eredménytelen és véget nem érő tárgyalássorozatokra és ilyen-olyan kommunikációs blöffökre. (Fekete-Győr András, a Momentum elnöke)

Úgy gondolom, a fenti két sorral nehéz nem egyetérteni. Napközben az is kiderült, hogy a Rózsadombon családegyesítésre került sor, ugyanis a teljes Matolcsy família odaköltözött. Mostmár Matolcsy idősebb fiának, Máténak sem kell szégyenkeznie, amikor testvére, Ádám rózsadombi villája előtt halad el. A Matolcsy György unokatestvére által tulajdonolt bank ugyanis meghitelezte a 150 millió forintos villát. Ez mondjuk jóval szerényebb mint testvére, Ádám 430 millió forintos villája, melyet édesapja, Matolcsy György használ. Hát nem szép ez a kis családi történet? Nem.

Miközben a Matolcsy família szépen terjeszkedik, addig Mészáros Lőrinc is ezt teszi, ugyanis az egyik cége által épített, a környéket teljes mértékben elcsúfító Szalajka-völgyi lovasaréna hamarosan elkészül. A 6500 fő befogadására alkalmas betönteknőnek – melynek felhúzásához erdőrészeket kellett letarolni – az 1600 fős Szilvásvárad fog otthont adni. Hogy ezt milyen épeszű indokkal lehetett engedélyeztetni, azt lehet hogy évek múltán az OLAF vizsgálataiból megtudjuk. A természetkárosítás azonban már vissza nem vonható. Köszönjük Lőrinc, sokadszorra is köszönjük.

A Tévelygőkért Alapítvány Facebook-bejegyzése alapján kiderült, kitiltották a világon egyedülálló mesekör programjukat, mely fogvatartottak tucatjain segített. A civil szervezet 2011 óta dolgozott heti egy alkalommal a többszörösen büntetett elítéltekkel, akik a saját életük élményeiből, gyermekeik számára mesejátékokat állítottak össze. Mint azt bejegyzésükben leírják, óriási jelentősége volt ennek a programnak a fogvatartottak beilleszkedését illetően. Arra különös tekintettel, hogy Magyarországon a börtönből szabadultak 50%-a fél éven belül visszakerül a rácsok mögé. A Mesekörben hét év alatt megfordult 65 ember közül azonban mindössze 5-en estek vissza. Politikai indokkal lettek vajon kitiltva? Nem igazán hiszem, hogy ebben sokan kételkednénk. Na, de lássuk a mai nap termését:

Sírjunk vagy nevessünk? Csak a vak nem látja

Az ország érdeke nem az, hogy Orbán Viktor megmutassa apukájának, mekkora nagy ember lett, hátha a papa büszke lesz rá

Ne Gábor döntsön helyetted április 8-án

A patkányok, a szemetek, a tetvek, a rohadékok csak a túloldalon vannak, ugye?

A segítségeteket kérjük

Ne legyen iagazam

Lányok

Erre varrjon gombot, aki átfér a tű fokán

Elmondanám ezt néked, ha nem unnád

A nap kommentje bircanyeerow nevű kommentelőnktől:

Én abszolút a betelepítések mellett vagyok, korlátozás nélkül. Korlátozás nélkül betelepíteném az összes korrupt és/vagy hatalmával visszaélő politikust, valamint ezeknek kedvezményezettjeit fegyházakba, börtönökbe, bányákba.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.