Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


F*szt lesz mindig karácsony és narancssárga maffiauralom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miután tegnap akaratom ellenére, azaz szándékolatlanul (nemtom, van ilyen szó, és olyan, hogy nemtom, van-e) belegyalogoltam a néhai Orbán mangalicatrágyás cipellőjével megannyi széplelkű polgár lelkivilágába – nem ígérem, hogy többé nem fog előfordulni -, ma finom leszek és nőies. Nem, nőies biztosan nem leszek. Viszont mutatok megint egy videót:

Ez a néni, kérem napról-napra fogyatkozó tisztelettel, a következőt ábrázolja: ő Mészáros Lölö sajtósa/sajtófelelőse. Mármint az a személy, aki Lölö úr megbízásából nyilatkozik. Lölö úrnak pedig azért van sajtósa, hogy legyen kinek nyilatkoznia arról, hogy Lölö úr nem nyilatkozik.

Most konkrétan arra lett volna kíváncsi az RTL Klub – Magyarország piacvezető kereskedelmi csatornája -, hogy nem tartja esetleg túlzásnak Lölö úr, hogy a Puskás Akadémia, amelynek tök véletlenül ő a szájbatekert elnöke, 2,9 milliárd forintos TAO-támogatást kapott idén a közös kasszából, ami 120-szorosa (!) az átlagnak. (A sporttámogatások és a TAO-rendszer mangalicaságairól ITT írtunk.)

Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy miután múlt héten a felcsúti közmeghallgatáson Lölö úr a kamerák kereszttüzében igazán kitett magáért (arról meg ITT emlékeztünk meg) és bemutatta, milyen az, amikor egy síkműveletlen, ostoba senki megpróbál felülemelkedni azon, hogy mégiscsak szégyene ő mindenféle oktatási rendszereknek, a párt központi bizottsága a munkanélküli habonyizmusban a szívéhez kapott. Körülbelül így tudom én elképzelni ennek a néninek a felbukkanását.

Akiről azt kell tudni, hogy ő a falu nagyszájú tanítónőjéből lett 30 éve újságíró, Zsohár Melindának hívják és szerinte a szakma csúcsa a közéleti-politikai újságírás, feltéve ha azt komolyan veszik. Ez a néni egy évtizeden át tudósított a parlamentből, és saját bevallása szerint imádta azt az időszakot, amikor elsőként informálódhatott az országs sorsát formáló politikai eseményekről. Fogalmam nincs melyik évtizedre gondolhatott a költő, de biztosan nem tegnap kapaszkodott fel a szakmaisága Csomolungmájára, hiszen ma már szép lassan veszélyes, ráadásul nem sok sikerélménnyel kecsegtető szakma a parlamentből tudósítani bármiről is.

A lényeg viszont nem ez, hanem hogy Melinda őnagysága ezek szerint felért a szakma csúcsára, ezért nem is tudott válaszolni a riporter kérdésére. Ellenben közölte, hogy a méltóságos Lölö úr szívesen nyilatkozna amennyiben az RTL kereskedelmi csatorna lenne, ám mivel az RTL nem kereskedelmi csatorna, hanem köztudottan erős politikai tartalmakat közöl (!), ezért Lölö úrnak nincs közlendője.

Hiába kérdezett vissza másodszor is a riporter, hogy he? mi van? máshol is van politikai kontent, Zsohár Melinda hajthatatlan maradt: mindannyian tudjuk, hogy politikai jellegű műsorok vannak az RTL-en, egyebekben meg Lölö úr – egy matolcsysta fordulattal – boldog karácsonyt kíván mindenkinek. (Basszátok meg, mi ez a hülye, idióta elterelő hadművelet?)

Ha ez az egész elkúrt Showder Klub nem velem történne, harsányan nyerítettem volna, így viszont szívélyes meleg üdvözletemet küldöm Zsohár Melinda nevezetű hölgynek, a köztudottan erős propagandisztikus felhangú politikai tartalmakat nyomató Echo Tv igazgatósági tagjának, Tabajd község polihisztorának, nem utolsó sorban a nemzet mangalicaszerelője magyar hangjának előlépett hajlott hátú kisembernek.

Hát Melinda ténsasszony, ezért igazán érdemes volt felérni a csúcsra. Hogy ilyen szép szakmai úttal a háta mögött az udvari bohócságra adja a fejét, midőn a két mondatot értelmes egésszé összefűzni képtelen, ám ország szégyenére milliárdossá hízott sötét stróman hangosbemondójává lépett elő. Ahhoz mennyit kell inni, vagy mennyi pénzt kell zsebrerakni, hogy állítólag több könyv szerzőjeként, az újságírói szakmát oktató, magát újságírónak tartó egyedként valaki azt nyilatkozza, hogy az RTL Klub köztudottan nem kereskedelmi csatorna, mert ott erős politikai tartalmakat nyomnak.

Én nem tudom, ez az ország, hogy a redvás kurva életben jutott idáig, hogy már a trágyaszagú, felcsúti gázszerelőnek, az 1800 fős település polgármesterének is szóvivője van? Aki értelemszerűen (hol van itt értelem?) legalább olyan hülye, mint ő, és aki a fejében honoló sötétségtől megrészegülve, nyálasan mosolyogva közli, hogy a milliárdos polihisztor stróman Lölö úrnak kurvára nincs kedve arról nyilatkozni, hogy miképp került szégyentelenül sok pénz a rohadt Puskás Akadémiás bankszámlájára. Mi a veretes istennyila folyik itt? Mi az, hogy évi 225 milliárdot az ország ványadt testéről lehúzó és azt zsebre vagy mások zsebére rakó bárgyú szellemi mélyfúrás nem kíván újságírói kérdésekre válaszolni? Mikor lesz elég abból, hogy a szabadságharcos, büszke mi magyarok kikéri magának ezeket a húzásokat? Vagy akkor miért nincs egyenesen sajtóosztálya a hat év alatt Forbes-i magasságokba felkapaszkodott polgármesternek?

Meg azt is jó volna tudni, hogy hol tenyésztik ezeket a Zsohár Melindákat, akik a milliárdossá idomított Mészáros Lölök lábnyomát nyaldossák, és akik egyenként hozzáteszik a maguk kis szarkupacát ahhoz, hogy ez a rendszer ide felépüljön és szorongassa a torkunkat. Az összes ilyen kontraszelektált seggnyalónak kiül az arcára az a bamba, önelégült vigyor, hogy sikerült csillagos ötösre felmondani a leckét, amit a Lölö úr, a beszélni nem tudó tajparaszt (és kikérem magamnak, hogy bárki a származásra és ne a szellemi sötétségre és erkölcsi romlottságra értse, mert én ugyanis arra értem minden körülmények között!) belerágott a szájába. Nem, nem a Lölö úr, hanem a pártközpont, ahonnan a mangalicaszerelőt utasítani szokták, hogy aznap éppen mit kell/szabad gondolnia. Mert egyszer nem figyeltek oda és máris levakarhatatlanul kínosan keserves helyzetbe filozófálta magát.

Kedves Lölö szóvivő néni! A hányinger utolért, ameddig néztem és hallgattam magácskát, én az ön helyében nem nagyon reklámoznám ezek után sem azt, hogy újságíró vagyok, azt még kevésbé, hogy tanítom is. Legközelebb majd remélem valaki megkérdezi öntől – szigorúan szakmai alapon -, hogy a nem kereskedelmi RTL Klub akkor milyen csatorna, ha nem kereskedelmi? És politikai tartalmak helyett mit kellene csinálnia egy nem közpénzzel kitömött televíziónak? Mert azt látjuk, hogy a közpénztelevíziók mit művelnek, beleértve az Echo Lölö Tv-t is. Netán matyó mintás hímzett kínai papuccsal, esetleg mangalicatrágyával kellene kereskednie, Melinda asszony? Akkor jó.

Igazán nagy kár, hogy aranyszájú Lölöt eltiltották a nyilvános szerepléstől, pedig lehetett volna ő az örökzöld szilveszteri kabaré. Vagy csak simán a Sas-kabaré. Az is igaz, hogy ezzel a drágajó Melindával sem maradunk móka és kacagás nélkül, noha már legfeljebb kínunkban tudunk röhögni. Őszintén szurkolok neki, hogy legközelebb se hozzon szégyent a földbuta és indokolatlanul fölényeskedő szarcsimbókra. Végül is jó tudni, hogy egy szánalmas, undorító stróman ő, aki azt hiszi, hogy megússza. Hogy soha nem kell majd válaszolni azokra a kínzó kérdésekre. Mert mindig karácsony lesz. F*szt lesz mindig karácsony és narancssárga maffiauralom.

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.