Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Advent szent ünnepén, karácsony vadhajnalán is cseszegetik szegény dolgos Gyurikát, akinek már az óvodában is a lopás volt a jele

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tökönszúrom magam – ennyit volt képes reagálni a tőlem balra kolléga az alábbi 53 másodperces videóra, amely teljes valójában mutatja meg, hogy elkárhoztunk, akármennyire áhitatosan is adventelünk és várjuk a karácsonyt. Najó, előbb itt a leirat:

Újságíró: A Növekedési Hitelprogramról akarja kérdezni a kolléga. 

Matolcsy Gyuri: Áldott, békés karácsonyt és adventet szeretnék kívánni mindenkinek. Még annak is, aki esetleg kérdezni szeretne valamit, de én most erre megyek. Köszönöm, nagyon kedvesek. … Semmiképpen nem, mert dolgom van. 

Újságíró (egy másik): Lakott olyan lakásban, ahova életvitelszerűen nem volt bejelentkezve?

Matolcsy Gyuri: Békés ádventet kívánok önnek is.

Újságíró (egy harmadik): Lakcímkártyától függetlenül lakott Patai Mihály lakásában?

Matolcsy Gyuri: Magának boldog karácsonyt kívánok. 

Újságíró (a harmadik): Mi is önnek, de nem ezt kérdeztük.

Matolcsy Gyuri: De én ezt válaszolom.

Újságíró (egy negyedik): Csak ezért kérdeztük, elnök úr, mert odabent is beszélt arról… (érthetetlen szöveg, Rómeó Gyuri beleugat és kappanhangon túllicitál)

Matolcsy Gyuri: Ádvent jelentőségére szeretném a figyelmét felhívni és a karácsony ünnepére. Lesz bejgli otthon, lesz bejgli?

Újságíró (a negyedik, akit a díszfasz megint túlkiabált, miközben kérdezett volna): Lesz, persze.

Matolcsy Gyuri: Nagyon jó. 

53 másodperc egy mérhetetlen erkölcsi posványba süllyedt országról, ahol a hatalom birtokosai, a hajdanában köztiszteletnek és megbecsülésnek örvendő állami intézmények vezetői közönséges kocsmai stílusban, fölényesen, arrogánsan rázzák le a még mindig tisztelettel és irigylésre méltó nyugalommal kérdező újságírókat. Hihetetlen tartás van ezekben a médiamunkásokban, mert én a helyükben nem tudom hogy álltam volna meg (soha senkit nem bíztatnék erre), hogy egy amúgyis használatban lévő mikrofonnal ne hozzam közelebbi ismeretségbe ezt a teljesen elszabadult, pofátlan görényt.

Felőlem nyugodtan elszörnyülködhet és eltarthatja a kisujját a stílus maga az ember című eszmei áramlat összes képviselője, de tőlem senki ne várja el, hogy miután ez az erkölcsi szörnyszülött lenyomta ezt a műsort, még mindig higgadtan keressem a felmentéseket számára.

Alighogy múlt héten a Kövér nevű László házmester villámló szemekkel – megmondtam, hogy nem! felkiáltás kíséretében – torkollta le a tőle kérdezni merészelő újságírót, itt van a jegybank extravagánsan tébolyult elnöke, a műkincsgyűjtő ingatlanügynök, a nép vérét a famíliájával szívató szerelmes Rómeó, a nőjét közpénzen tartó, sunnyogó blöffkirály, aki ha nem a parlament üléstermében visítja fej- és orrhangon, hogy blöff, akkor a parlament sajtónyilvános pár négyzetméterén alázza porig az adófizetőket, a választókat, a nyilvánosságot tájékoztatni hivatott média képviselőit.

Ezt meddig lehet kifinomult úriember módjára elviselni? Ezt a mindenkit lekezelő, magasról lesajnáló, szottyadt, humornak álcázott geciséget meddig kell tolerálni? Ez az arrogáns pöcs, akiről – Mészáros Lölöhöz hasonlóan – minden héten kiderül valami ordas disznóság, aki hónapok óta azt vinnyogja, hogy őt lejáratják, személyeskednek vele, száz és ezermilliárdos közvagyon fölött diszponál, és egyszerűen természetesnek érzi, hogy neki nem kötelező újságírói kérdésekre válaszolni. Ezt szokta meg, soha még semmi következménye nem volt annak, hogy jajveszékelve blöffött kiáltott, beleszart az őt számonkérő ellenzék, vagy a média szájába és – mint ki jól végezte dolgát – elszaladt, eliszkolt.

Kedves Matolcsy-rajongó embertársaim, akiket nem zavar, hogy Matolcsy Gyuri soha nem volt közgazdász és unortodox szélhámos a pénzetekből vásárol palotákat, kastélyokat, festményeket, műkincseket! Akik úgy gondoljátok, hogy Matolcsy hősszerelmes nem a ti pénzetekből jógáztatja a nőjét, akik szerint nem a ti közvagyonokat kezeli családi kosztpénzként! Ezt a morális Mariana árkot ma közszereplő minőségében kérdezte a sajtó legalább négy darab képviselője egy közintézményben, az erre kijelölt helyen. Nem Vajda Zita szeretőjét, nem Patai Mihály ivócimboráját, nem Szemerey Tamás unokatestvérét, hanem egy állami vezetőt kérdeztek. Nem a kocsmában, nem a szombati kertipartin, nem a hitvesi ágyban. A magyar parlamentben.

Matolcsy Gyuri, akit valószínűleg (nem állítom, de sejtem) az iskolában agyba-főbe vertek, mert már akkor is ilyen savanyú, humortalan, magánakvaló seggfej volt, nem hajlandó közpénzeket érintő költésekre vonatkozó kérdéseket megválaszolni. Drága megvezetett polgártársaim, akik a kognitív disszonancia nevű betegségben szenvedtek, és sehogyan sem akaródzik kigyógyulnotok belőle! Az, amit ez az ember ma megengedett magának, ez a teljesen nyíltan dölyfös, pökhendi magatartás nektek is szól, a ti szátokba is belevizelt a jegybankelnök úr.

Ez az ember meglopta a devizahiteleseket és azzal döngeti a mellét, hogy még soha nem volt ilyen eredményes, tehetséges elnöke az MNB-nek, még soha nem volt ilyen nyereséges a jegybank és unortodoxia rulez, meg pekídzs, és feritél, jú nó.  Ez az ember, 260 milliárd forint közpénz jellegét rúgta ánuszrózsán, akit még mindig nem lehet közönséges, köztörvényes bűnözőnek nevezni, mert Polt Péter haverja és Polt Péter feleségének főnöke és ameddig ez így marad, addig Matolcsy Gyuri elcseszett, frusztrált szarkupac ezt fogja játszani. Kellemes ádventet, karácsonyt, aratás ünnepét, húsvétot, munka ünnepét, farsangot, pünkösdöt és anyánk picsáját fog kívánni nekünk, amire kurvára semmi szükségünk.

És most akkor lehet jönni azzal, hogy a szemtelen, gátlástalan, balliberális újságíróknak semmi nem szent és advent szent ünnepén, karácsony vadhajnalán is cseszegetik szegény dolgos Gyurikát, akinek már az óvodában is a lopás volt a jele. Nektek annyi önbecsülésetek nem maradt, hogy ne tűrjétek el, hogy ilyen gennyes maffiózók leckéztessenek, miközben kilopják a szemeteket? Erről is Sorosgyurcsánymerkel tehet? Hogy egy jegybankelnök úgy viselkedik folyton, mint egy földesúr, akit idegesítenek a rabszolgái, mert folyton útban vannak?

Ez a szemmel láthatóan két lábon járó klinikai eset éppen azt mutatta be, hogy már a nyilvánosság is elvesztette a jellegét, és beletörölte a lábát a még megmaradt nem kormánypárti médiába. Szerintetek nektek ez jár? Ti ezért dolgozzátok ki a beleteket, hogy egy megvénült, felborult hormonháztartású, magát fürdős kurvának képzelő emberi selejt ezt megengedje magának veletek szemben? Mikor egyenesedik ki a magyar gerinc annyira, hogy azt mondja az ilyen Matolcsy-féléknek, hogy közszolga vagy, nem te kérdezel vissza, hanem válaszolsz! Nem leckéztetsz, nem játszod az agyad, hanem tájékoztatsz. Mindenről. Nem sunnyogsz, nem oldalogsz el és nem engeded meg magadnak ezt a hangnemet. Addig nem, ameddig nekünk köszönhetően ülsz a kibaszott székedben, ameddig mi fizetünk, te tróger!

adomany

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.