Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Soros Györgyöt miniszterelnöknek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Ki az ágyból, már ha valaki még ott van, holott már a dolgozóban kellene vontatni az igát és talicskázni a gürcöt.

Családbarát gyönyörű kormányunk tegnap is megerősítette, hogy nem fogják ratifikálni az Isztambuli Egyezményt, ameddig azt át nem írják úgy, hogy a Fidesznek is megfeleljen. Mert most szó esik benne a menekültekről és a társadalmi nemről, márpedig a különutas magyar politika ezeket nem ismeri el és kész. Amúgy – bár szerintem mindenki tudja – az Isztambuli Egyezmény a nők elleni erőszakról szól. Hajrá, honleányok! Szüljetek bátran.

Pálinkás József, az MTA volt elnöke, az egykori Orbán-kormány egykori oktatási minisztere interjút adott a Szemlélek blognak. Ebben – sok egyéb mellett – beszél a társadalmi megosztottságról, arról, hogy mindenkinek joga és kötelessége is politizálni, hiszen az a mi életünkről szól. Beszél arról is, hogy nem egészséges dolog, hogy egyetlen ember akaratán múlik minden, egy ember dönt minden kérdésben és szerinte az értelmiségnek kötelessége hallatni a hangját. Akkor én most ide teszek egy részletet egy februári cikkünkből:

Nem tudom, lehet, hogy velem van a probléma, de ha van valami, amire nem találom a felmentéseket, amit sem megmagyarázni, sem megérteni nem vagyok hajlandó, az ez. A Fideszből kiábrándult csúcsértelmiségit, akinek ráléptek a tyúkszemére és hirtelen megvilágosodott. Aki korábban csöndben volt, a hangját nem lehetett hallani, mert ugye az ő pozíciójában nem dolga senkinek politizálni, nem mellesleg kicsit fideszes is volt, de csak annyira, amennyire kötelező annak lenni ahhoz, hogy bármilyen pozíciót betöltsön az ember, aztán amikor kiderült, hogy senki nem ússza meg, aki csak egyszer is kilép a sorból, akkor hirtelen rájött, hogy mire is használja valójában a Fidesz a kétharmadát. Könyörgöm, 2019-et írunk, amikor Pálinkás Józsefet kirúgták, 2018-at írtunk és már a harmadik kétharmad is megvolt. Mennyire hiteles ez a csalódottság 8 év után, amikor Pálinkás úr hangját sem lehetett hallani? Ugye nem a CEU-val és az MTA-val kezdődött, hogy az állampárt letért az útról? Akkor nem volt feladata az értelmiséginek kiállni és kertelés nélkül megmondani miről mit gondol, amikor – hogy csak egy példát mondjak – a Népszabadságot kinyírták egy éjszaka alatt? Ez annyira kiábrándító.

Itt egy tavaly augusztusi cikkünk. Ez idén februári. Ez az őscikk pedig több mint három éve íródott. Több hozzáfűznivalóm nincs.

Azzal, hogy valaki Fidesz-ellenes nem lehet választást nyerni – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában. (MTI)

Azzal tényleg nem lehet választást nyerni. Ahhoz meg kell mutatni a kiutat, de még ez is kevés önmagában. Biztosítani kell a választókat arról, hogy az elmúlt évek történései nem maradnak következmények nélkül, ahogy eddig mindig minden úgy maradt. A győzelemhez meg kell ígérni, hogy a az összelopott-csalt-hazudott vagyon visszakerül köztulajdonba, a külföldre menekített óriási forrásokat nemzetközi segítséggel felkutatja a következő kormány és ami nagyon fontos: tételesen mindenkit elszámoltat, aki részt vett a rezsim életben tartásában akkor is, amikor az már nem demokratikus választásokon, hanem lopással, csalással, hazugsággal volt megvalósítható. Aki kormányt akar buktatni, annak meg kell győznie a szavazókat arról, hogy egyetlen egy kiskirály sem maradhat a helyén és nem állhat bosszút rajta. Mert szerintem most sokan azért félnek a rezsim ellen fordulni, mert ha Orbánt sikerül is eltakarítani, ott maradnak a pártkatonák – hiszen minden létező poszton, a legapróbb pozícióban is ilyenek ülnek és gyakorlatilag a markukban tartják a települések lakóit, hiszen azok kiszolgáltatott helyzetben vannak – és bosszút állnak rajtuk. Ez persze csak az én véleményem, de azt gondolom, ez is kell a kormányváltáshoz.

Most tudtam meg – pontosabban eddig is tudtam, csak nem sejtettem – hogy Csehországban a Babiš ellen tüntető tömeget is Soros György szervezte. Természetesen a pártposvány-propagandaoldalaktól tudtam meg ezt is. Mondtam már máskor is, de megismétlem: ha Soros ennyi mindent meg tud oldani, ha minden és mindenki az ő parancsára működik, azonnal meg kell választani Magyarország miniszterelnökének.

Hamarosan jövünk az első beszólással. Addig is kellemes ébredezést. Mindenki most vegyen nagy levegőt. Egyrészt, mert még ingyen van, másrészt, mert a hőségben nehezebb lesz. Most még kellemes a hőmérséklet. Pápá.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!