Szeptember 19,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Most mondjam azt, hogy akkor már mindent értek?

Szép, de főleg békés, pihentető estét! Remélem, mindenhová jutott az esőből és a levegőbe keveredett oxigénből. Jól esett, és ez nagyon jólesett.

Érdekes, bár nem kifejezetten ritka jelenség, amikor valakinek mindenről saját maga jut eszébe. Egyfajta Móricka-effektusról van szó, csak itt nem a nemi aktus forog a középpontban, hanem valami más. Nevezzük bezzeggyurcsánynak.

Ebben a mórickizmusban szenved a propagandamédia egyik zászlóshajója és húzómotorja is, aki Pilhál néven gazdagítja a honi pártmédiát. Neki jutott eszébe a most is zajló fehérorosz tüntetésekről a saját nyomora. Fehéroroszországban kitört a politikai vihar. Tömegek mentek az utcára a választás után, mert annyira nyilvánvaló volt a választási csalás, és mert változást akarnak a saját országukban. A változáshoz változtatni kell a kormányon is, máshogy nem megy. Ezért tüntetnek az emberek, és ahogy az lenni szokott ilyen esetekben, elszabadultak az indulatok. A katonaság füstgránátokkal és gumilövedékekkel igyekszik feloszlatni a tüntetést, már amennyiben a kiszivárgó hírek igazak, és valóban csak erről van szó. A PestiSrácok folyamatosan felhergelt állapotban lévő szerzőjének erről azon nyomban eszébe is jutott, hogy bezzegagyurcsány, a szemkilövető és az ő pribékjei (nem én rögtönöztem ide ezt a szót, tényleg pribéknek nevezi a rendőröket, mégpedig Gyurcsány pribékjeinek) szabadon gyilkolhatták a hazaszerető magyarokat, nem érdekelte az Uniót, kussoltak. Aztán Macron, francia elnök pribékjei is vidáman irthatták a honfitársaikat, azért sem szólt semmit az Unió. Na de bezzeg most, hogy a jó Lukasenka rendet akar tenni végre a balliberális vandálok között (mert ameddig nálunk például hazafiak és hazaleányok szedték fel békésen az utcaköveket, kifejezetten környezetvédelmi okokból gyújtottak fel autókat, addig Fehéroroszországban nyilván a rohadék ballibsik vandálkodnak, ellenük jogos a fellépés), egyből rögtön nyeríteni kezdenek a brüsszeli bürokraták. Innentől kezdve aztán nem is esik több szó Lukasenkáról, csak Gyurcsányról. Meg Macronról, de mivel a legújabb tudományos kutatások szerint Orbán nem indulhat a francia választásokon, Macron sem a magyaron, inkább Gyurcsány. Hiába, ez már csak ilyen. Megmórickásodik az ember a sok nyalásban, aztán másról sem tud beszélni, csak a rögeszméjéről. Ideje lenne nyaralni. Természetesen a Balatonon, mert első a család. Az a néhány fontos család. 

Közben Fehéroroszországban Lukasenka gondolt egy merészet, és lekapcsoltatta az internetet. Érdekes elképzelés. 

Van jó hír is! Varga Judit igazságügyi miniszter és amazon meglátogatta a volt egyetemét. Miskolcon. Most mondjam azt, hogy akkor már mindent értek? Nem mondom.

Nem tudom, ki hogy van ezzel, de nekem elegem van a mai napból. Aludjunk, hátha holnap jobb lesz. Nekem biztosan, mert szabadnapom lesz, ami nagyon ritka természeti tünemény felénk, de ez meg a mi bajunk.

Jó éjt, szép álmokat mindenkinek!

Mai cikkeink:

Ennek az embertípusnak az az összes tudománya, hogy üvöltve ragaszkodik az elavulthoz, ócskához

A probléma akkor van, ha egy országba sem visszamenni, sem más nemzetből származónak odamenni nem érdemes

A hallgatás joga

Szükséges-e az önvizsgálat?

A fideszes sérelmek ellen létezik egy nagyon hatásos módszer

A Közbeszerzési Hatóság szerencsére résen volt

Én nem tudok más pártot, melyik ilyen hihetetlen gyűlöletet hozott volna ebbe az országba

Lázadás

Orbánék dörzsölhetik a tenyerüket

Ez nem egy háború

Kommentek:

A valódi konzervativizmus persze nem ilyen, csakhogy mivel Fritz annyi minden volt már életében (tanulságos kórtörténet az ő életrajza is!), hogy gőze nincs róla hol fogja meg a különbséget. A konzervatív politikusok bizony éppen úgy liberális demokráciákban élnek és szeretnének élni is, mint a baloldaliak, mert a liberalizmus nem ellentéte a konzervativizmusnak. Ezt csak a fidesz boszorkánykonyhájában valaki kitalálta, s azóta ezt szajkózzák, a nélkül, hogy bármelyik troll is belegondolna abba, hogy mit utasít el. De, ha bírálni kezdenek egy másképpen gondolkozót, azonnal a liberális demokrácia alapján teszik azt, “jogom van elmondani a véleményemet!”, “a választási eredmények, pl. a kétharmad minket igazolnak”, “arra szavazok, akinek hiszek”, stb.
Nem is gondolnak bele, hogy abban az utopisztikus világban, amit ők megpróbálnak konzervativizmusnak beállítani (persze nem az!), sem véleményük, sem joguk, sem választások nem lennének. (Attila)

Ha jól megnézzük a pártok ígéreteibôl mik azok a projektek amik megvalósultak, akkor azért elég foghíjas a lista. Ellenben a fidesz egyszavas ígéretével. “folyatjuk”és ezt az egyet be is tartotta. Sajnos. Sokaknak elég ennyi is a “szavahihetőséghez”, ugyanakkor azt nem nézik mit tesz. (Krisztina)

A nap kommentje Zsolttól:

Imádom ezeket a csipkerózsika-álomból felriadt, magukat függetlennek pozícionáló, de a szoba sötétjében erősen szervilis, kitartott, lefizetett, a józan észből kiilleszkedő(most tanultam 😀), arcuk felületén rinocéroszbőrt viselő,adóforintjainkon etetett vazallus népséget…..az ilyen otthon leszereltette már az összes tükröt ? Amúgy ezeknek van családja ? A vacsoránál, az gőzölgő pacal fölött nincs aki megkérdezze, hogy “Apu/Anyu, iszol Te rendesen , ne hívjunk orvost ?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!