Május 25,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mit jelent be negyed tízkor Orbán Viktor?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,461,961 forint, még hiányzik 1,538,039 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Máris itt a hétvége megint, szusszanhatunk az egész heti hajtás után. Mármint szusszanhat aki szusszanhat. Nézzük szépen, mi hír a nagyvilágban.

Felső korlát nélküli hitelprogramot indít a német szövetségi kormány a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak ellensúlyozására – jelentették be pénteken Berlinben.

A szövetségi kormány minden eddigi válságkezelő programnál nagyobb szabású, “a legátfogóbb és a leghatékonyabb” segítségét és garanciavállalását kínálja fel. Az egyéni vállalkozóként dolgozó taxisofőröktől kezdve a kreatív gazdaság vállalkozásain át egészen a munkavállalók tízezreit foglalkoztató cégekig bármely rászoruló gazdasági szereplő kaphat támogatást – mondta Peter Altmaier gazdasági miniszter Olaf Scholz pénzügyminiszterrel tartott tájékoztatóján.
    Kiemelte, hogy az állami fejlesztési bank (KfW) akár 500 milliárd eurót (170 ezer milliárd forint) is képes megmozgatni.
    Olaf Scholz hangsúlyozta, hogy adózási könnyítések, köztük az adófizetés elhalasztásának lehetőségei is szerepelnek a kormány válságkezelő programjában. Ez ugyancsak eurómilliárdokban mérhető támogatást jelent.
    A pénzügyminiszter arról is szólt, hogy később, de még idén egy második programot, egy gazdaságösztönző csomagot is összeállíthatnak.
    “Minden fegyvert bevetünk, és megmutatjuk, hogy erősebbek vagyunk a gazdaságot fenyegető bajnál” – fogalmazott. (MTI) 

Tehát ez történik Németországban. Ehhez képest nálunk:

A kormány olyan gazdaságvédelmi akcióterveket dolgoz majd ki, ami egy-egy ágazat számára jelent segítséget, mert a gazdaság leállása nem ugyanolyan mértékben sújtja a különböző ágazatokat. (Orbán Viktor, Kossuth Rádió)

Tetszünk érzékelni a különbséget a két hír között? A német kormánynak elsődleges, hogy MINDEN gazdasági szereplő segítséget és esélyt kapjon a túléléshez. A magánvállalkozó is, a kétfős vállalkozás is. Mert a német kormány tisztában van azzal, hogy minden ágazat minden munkáltatójára szükség van ahhoz, hogy a gazdaság, a munkavállalók és ezzel az ország átvészelje a várható krízist.

Ehhez képest a magyar kormány (tehát Orbán Viktor) akciótervet dolgoz MAJD ki, EGY-EGY ágazat számára. A többiek éppen úgy le vannak szarva, ahogy eddig is. Sok ész nem kell hozzá, hogy mely ágazatokat érinti első körben a válság (ami ráadásul még nem a teljes gazdasági válság, hanem a koronavírussal összefüggő hirtelen fellépő probléma a gazdaságban), könnyű beazonosítani. Az idegenforgalom, a turizmus került padlóra. Kik ennek az ágazatnak a legfőbb szereplői? Hová fog menni a közpénz, hogy kihúzza a szarból az ágazat nagyhalait? Mindenki válaszoljon magában a kérdésekre. Aztán ugyanez a mindenki töprengjen el azon, hogy amennyiben a kisvállalkozások és egyéni vállalkozók most nem jutnak segítséghez, sőt, valószínűleg pénz sem marad a számukra, akkor kik lesznek végül a nyertesei a dolognak? Persze a mi bőrünkre, szokás szerint.

Haladjunk tovább.

Különösnek tartom, hogy az elmúlt csaknem tíz esztendőben, amíg Budapestet vezettem, egyszer sem érkezett semmiféle észrevétel Eszenyi Enikő munkásságával, vezetői stílusával összefüggésben. (hvg.hu)

Ezt Tarlós István, Budapest volt (fideszül: bukott) polgármestere mondta. Én pedig azt találom rendkívül különösnek, hogy Tarlós István úgy vezette éveken át a fővárost, hogy lövése sem volt arról, mi történik a városban. Ennél különösebbnek csak azt tartom, hogy Tarlós Istvánnak centire annyi esze van, hogy lépten-nyomon nyilvánosságra is hozza a tájékozatlanság.

A magyar kormány és az operatív törzs nevű egység arra kéri a magyar médiát, hogy intenzíven osszák megfele a kormány tájékoztató anyagait. Ez elhangzott a négy órára hirdetett, fél öt előtt pár perccel elkezdődött sajtótájékoztatón is. Ugyanitt egy újságíró (nem akarom elhallgatni a nevét, de sajnos nem volt túlzottan tökéletes a hangminőség, nem hallottam,ki ő és honnan) azt kérdezte operatívéktól, hogy miért nincsen szakember velük és minek a sajtótájékoztató, ha nem nagyon tudnak válaszolni a kérdésekre. Az is elhangzott, hogy az újságírók az olvasókat, nézőket szeretnék informálni, de maguk sem jutnak információhoz. Főoperettes úr valami olyasmit válaszolt, hogy előfordult már, hogy szakember is volt velük, de nagyon fájlalja, amiért nem tudja kielégíteni az újságírók kíváncsiságát. Vicces ember. Ja, azt is elmondta ő, hogy éberen figyelik az online portálokat és lecsapnak, mint a szél, ha valahol hamis hírt találnak.

Én speciel roppantul örülök annak, hogy van idő, ember és energia a komplett online-megfigyelésre. Arról még nem hallottam, hogy lecsaptak volna a pártmédiára, amiért napokon át híresztelték azt a hazugságot, hogy az olaszországi járványt egy migráns (pakisztáni ételfutár) okozta. Biztosan majd ezután csapnak le.

Mindeközben ifj. Lomniczi Zoltán a nyolcaskán fenyegetőzik, egyem azt a szőrös pofikáját őneki. A tűzzel játszanak Soros jogi fontoskodói – mondja a mester, ha jól értettem a kissé zavaros cikket, akkor az nem tetszik valakiknek, hogy bárki párhuzamot vélhet felfedezni a veszélyhelyzet bevezetése és a diktatúra felé vezető út között. Szerintem meg nem most van itt az ideje üzengetni, most inkább a fertőtlenítőszer és a maszkok biztosítása legyen az első, másodsorban aki ebben az országban élt az elmúlt években és nem volt kómában, az tisztában lehet az aggodalom jogosságával. A Fidesz soha nem hagy ki egyetlen lehetőséget sem. Most sem fog.

Nézzük, mi történik most éppen. Délután sajtótájékoztatót tartott az operatív törzs nevű valami. Akkor azt mondták, nem zárják be a gyerekintézményeket, mert a gyerekekre nem veszélyes a vírus, ám ha úgy alakul, majd átgondolják.

Közben egyre többen követelik az iskolák bezárását, miután fertőző gócok alakulhatnak ki, hiszen a gyerekek elkapják a vírust, ők ugyan könnyen kiheverik, de meg tudnak fertőzni mindenki mást.

A sajtótájékoztató után nem sokkal Gulyás Gergely bejelentette, hogy a Fidesz és a KDNP azt javasolja a kormánynak (nem röhög), zárják be az iskolákat.

Este fél nyolc előtt kiadtak egy közleményt, hogy fénylő csillagunk este negyed tízkor a saját szájával szól a néphez. Mert fontos mondandója van.

Ide a rozsdás bökőt, hogy bejelenti (karikás szemekkel, fáradtan, nyúzottan, mert ő éjjel is érettünk dolgozik), hogy bezárják az iskolákat. Ha nem azt jelenti be, akkor valamit, amit délután ötkor is be lehetett volna jelenteni. A Fidesz és külön Orbán Viktor annyi bőrt húz le a koronavírusról, amennyit csak lehet. Taktikáznak és kurvára nem a mi, hanem a saját érdekükben. Egyszerűen ilyenek, ilyenek voltak és ilyenek maradnak. Csak észre kellene már venni.

Én azonban ünnepélyesen elbúcsúzom és békés, szép álmokat kívánok mindenkinek.

Mai cikkeink:

Tényleg ez a szabály?

A neheze még előttünk van

Kiverni a politikát és a politikusokat onnan, ahol semmi keresnivalójuk nem lett volna eddig sem

Az emberarcú

Kulturális pofáraesés

A normalitás helyére költöző mocsok és genny

Migránsozás koronavírus idején

Németh Szilárd a magyar légteret védi

A csengetyűsfiú

Kampó

Kedvenc kommentek:

A megnyugvást akkor felejtettem el, amikor Kásler Koszos Köröm miniszter kioktatta a háziorvosokat, hogy a védekezéshez szükséges eszközök (pl maszk) beszerzése az ő feladatuk.
Nem vagyok miniszter, de tudom, hogy ez csak a normál üzemmódra igaz. Járványveszély esetén ez a kormány dolga.
Ha gyalog állampolgárként jobban ismerem a jogot, mint a feladatot ellátó miniszter, no pláne az operatív törzs tagja, akkor mi a fenében bízhatunk? (Judit)

Én viszont fenn tudom tartani az érdeklődést. Breaking news: a koronavírus miatt leállt a felcsúti kisvasút. (ez nem kamuhír!! utána lehet nézni!). A nap vicce. Mindmeghalunk. (Zoltán)

Miközben a vírusgazda iráni egyetemistákról lassan már azt is tudjuk, melyikük hány kilós, egyéb konkrétum nem derül ki a napi kimerítő operatív tájékoztatókon. Az egészségügy felkészült, van elég mindenből, de például hogy miért spórolnak a nyomorult tesztekkel, az nem derült még ki, csak annyi, hogy legyünk nyugodtak. Egyáltalán hány tesztet vettek? A maszkokról is először azt mondták, hogy 120 ezer van tartalékban, erre kiderült, hogy csak rendeltek a németektől, de azok a helyzetre való tekintettel nem szállították le. Karantén is van bőven, aztán mégsincs. Káslernek ha lenne önbecsülése, fénysebességgel lemondana, az alkalmatlansága több száz százalékosan bebizonyosodott. (Melinda)

Politikus,ha teszi a dolgát,amire felhatalmazást kapott,tőlem lehet bármely oldali,mint ahogy lehet izmust megnevezni,a közt szolgálja és kicsit jobb lenne a világ. (Anna)

A nap kommentje Attilától:

Az egész nemzetieskedés csak a meghódítható szavazóknak szól, voksértéke van, semmi más. A nacionalizmusra alapból is hajlamos magyar könnyen utcára vihető, feltüzelhető. Nem kérdés, bukni fog az egész, de addig még nagyon sok mérget nyeletnek velünk…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!