November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még miben és mennyit hazudtak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Nem nagyon jött be az esőtánc, csak a szél ért ide, víz nincsen hozzá. Kár. De még ennél is sokkal nagyobb baj az, hogy kezd szétzuhanni a szépen felépített díszlet. A nagy varázsló a függöny mögül még igyekszik bevetni a mágiát, de egyre kevésbé sikerül. Ahogy a napok telnek, úgy fog kopni a csoda még azok szemében is, akik eddig elbűvölten tapsikoltak.

Egyetlen magyar sincs egyedül. Biztosan bennem van a hiba, amiért nem biztatást, hanem fenyegetést érzek ezek mögött a szavak mögött.

Egy fikarcnyi őszinteség sincs ebben az emberben. Feneketlen cinizmus, magamutogatás és igen, félelem. Én ezt látom, mást nem.

A rengeteg hazugság meg fogja bosszulni magát. A magyar kormánynak esze ágában sincs partnerként tekinteni az országban lakó emberekre. Soha nem is volt. Miközben Orbán propagandavideókat tölt fel a Facebookjára – természetesen nem ő, hanem a közpénzből fizetett cselédség – Varga Mihály interjút ad a Reutersnek. Nem arról van szó, hogy összehívja a magyar sajtót és az ő segítségükkel tájékoztatja az ország lakóit. Ez eszébe sem jut. Igaz is, mi a fene közünk lehetne ahhoz, ami előttünk van?

Varga Mihály azt mesélte a Reutersnek, hogy szerinte 3 százalék fölött lesz Magyarországon a recesszió. Sőt, arról is mesélt a közepes képességű könyvelő – megint csak a Reutersnek, és nem a magyar embereknek – hogy a Budapest-Belgrád vasútra sikerült felvennünk 1,855 milliárd dolláros ( 614 milliárd forint) hitelt 20 évre, évi 2,5 százalékos kamatra. Örülök, hogy így nekünk is módunk nyílt megtudni, mit fogunk még visszafizetni. Varga Mihálytól mi ennyit tudhattunk meg:

Szép hosszú, romantikus mese, némi aláfestő bazsevával. Semmi konkrétum, sem számok, nehogy megzavarja a drága, lenézett, kiskorúsított polgárok fejét. Elég annyi tudnunk, hogy húdejólesz nekünk. Ha a mostani helyzetre ültetem át Varga Mihály zenés esti meséjét, ott tartok, hogy Európában mi leszünk a fertőzési gócpont. Meg azok a barmok is mi leszünk, akik a válság közepén 614 milliárd forintnyi hitelt veszünk fel – szerintem marha magas kamattal – egy soha meg nem térülő beruházásra. Csak az vigasztal, hogy Lölö szomszédnak van vasútépítő cége, így ő aligha marad ki a buliból. Az építkezés bizonyára munkalehetőséget is jelent egy rövid időre. Éppen úgy, mint a stadionépítések. Értelme ugyan semmi, iszonyatosan ráfizetünk, de a statisztikákat remekül lehet vele sminkelni. De jó nekünk.

Tehát ahhoz képest, hogy Varga mit beszél egy külföldi lapnak, idehaza Matolcsy György arról hadovál a híveknek, hogy egyenesen pozitív gazdasági fejlődés várható, Orbán Viktor pedig azt tervezi, hogy újraindítja az országot. Eközben napról napra nő a munka és jövedelem nélkül maradt emberek száma, a nagy víruskamu is kezd meginogni. Egyre elkeserítőbb hírek szivárognak, bár Müller Cecília heroikusan védi a mundér becsületét, de főleg az állását. Félő, hogy el fog jönni az a pont, amikor már nem lehet titkolni a valóságot. Gondolok itt a 41 éves áldozatra, aki a pátmédia szerint szintén krónikus betegségben szenvedett. Én nem vagyok orvos, de kötve hiszem, hogy a bakteriális fertőzés krónikus betegségnek minősülne. Ha ráadásul igazak azok a lapinformációk, melyek szerint a férfi (aki beteghordó volt egy kórházban) éppen a kórházban, a koronavírus-fertőzés miatt kapott kezelés közben kapta el a bakteriális fertőzést (a koronavírus mellé), majd mindezt úgy kommunikálta Müller Cecília, mintha a férfi halála a koronavírus nélkül is bekövetkezett volna, akkor már csak egy kérdés marad: még miben és mennyit hazudtak?

Mindeközben Deutsch Tamás már lassan egész Európával hadban áll. A beszólóművész küzd, mint Lölö sertése a befagyott Duna jegén, szorosan a koronázás előtt. Nem baj, nem árt neki némi testmozgás, mielőtt szétfolyna, mint a példaképe.

Azt hiszem, elég lesz ennyi estére, én mindenkinek egy egészséges, mély alvást javasolok. A hülyeség úgyis megtalál holnap is mindenkit. Békés pihenést, szép álmokat kívánok mindenkinek. Holnap innen – vagy máshonnan – folytatjuk.

Mai cikkeink:

Nem értik? Vagy értik, de szándékosan provokálnak?

A kórházrendszer átalakításának nem most jött el az ideje

Két támadás Magyarországon

A holnap világa

Eddig sem volt gond az alkotmányellenességgel, miért pont most lenne?

Orbán Viktor és a szépség

A “leg”-ek városa (1): a születés

A türelem bilincse

Világszínvonal

Donald Tusk nagyobb falat, mint amivel a Fidesz elbír

Kiemelt kommentek:

Szerintem a tíz év alatt kitapasztalták ennek a közömbös, megfélemlíthető népnek a tűrési határát, látták, hogy a végtelenségig elmehetnek. Ezen beindulva most már újabb és újabb hatalommegtartó lépéseket mernek megtenni. Jön megint 4o év egyeduralom a magyaroknak. De ha ez kell! (B. Istvánné)

Vatikánnak 800 (!) állampolgára van kapnak 50 ezer maszkot – a mi adónkból.
Budapestnek 1,8 millió lakosa van – 0 maszkot kaptunk a kormánytól.
De ugyanez van minden magyar városban, községben, faluban.
Ha a 800 lakosú faluig mindenki megértené, mennyire számíthat ő a kormányra, akkor Orbánnak nem maradna más, mint futni, de gyorsan. (Judit)

Egyszemélyi vezetésű bábszínház, demokratikus díszletben.
Egy ilyen semmi kis ország, és az egyik oligarchája a világ egyik
leggazdagabb embere. Még akkor is undorítóan hányingerkeltő,
ha tudjuk, hogy ő is csak egy báb.

És az egész bagázs az annyira jellemző kelet-európai újgazdagok összes
sztereotípiájának megfelel. Gyerekestől unokástól.

Egy a cél, teljesítmény nélkül végtelen gazdagságban élni, és mindezt
felemelt fejjel pökhendin hirdetni…

Nem fog összejönni erkölcsi nulla/hullák vagytok. (narancsbukta)

Mivel Orbán nyilvánvalóan megbukott válságkezelésből a valódi ellenséggel, a vírus ellen vívott harcban, elővették a régi jól bevált taktikát: harcot a virtuális ellenséggel.A felütést tegnap Orbán megadta. Most parancsszóra ismét fullba nyomják a kretént Orbán csahos kutyái és a médiacsicskái. (Kata)

No de a nép sem volt mindig ennyire bugyuta, más országok népei már ilyen helyzetben rég léptek, itt mindent megtehet, hiszen csak a “NÉPE” óhaját teljesíti. Mint olvastam az egyik kommentben, majd magyarázzák meg a gyerekeiknek, unokáinknak hová tűnt a szép Magyarország. Hajrá!!!!!!!! (Éva)

A nap kommentje Attilától:

Majd ha a személyes vagyonok , ingatlanok , autók lesznek a kiszemelt prédák, akkor is nyugodtan ül mindenki a seggén?
Mintha az ország népessége teljes apátiában , közösségtudat nélkül élne.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!