Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Beszéljünk az undorról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 224,405 forint, még hiányzik 2,775,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Kivételesen nem fogom összefoglalni a nap eseményeit, mert fontosabb mondandóm akadt. Felraktunk ma egy sajtóközleményt arról, hogy Farkas Flórián Orbán Viktor mellett kampányol a cigányság körében. Ez önmagában azért vérlázító, mert éppen Farkas Flórián volt az, aki meglopta a romákat, amikor a Híd a munka világába elnevezésű program keretében egyetlen egy roma ember sem jutott munkához, a pénz azonban szőrén-szálán eltűnt. Aki másoktól lop, az bűnöző. Aki szegényektől, nincstelenektől lop, aki még a reményt is ellopja egy jobb életre, az nem egyszerűen csak bűnöző, hanem egy aljas, mocskos gazember is. Én ilyennek tartom Farkas Flóriánt. Már régen börtönben lenne a helye, de nincs ott, hanem kampányol. Egy olyan embernek, aki ugyanazokat a romákat, akiket Farkas meglopott, migránsnak nevezte. Nem is először. És most kéz a kézben kuncsorognak ezeknek a meglopott, megalázott embereknek a szavazataiért.

Amit eddig elmondtam, az önmagában is szörnyűség. Amit ehhez néhány olvasó hozzátett komment formájában, az pedig maga a megvalósult rémálom. Nem is értem, hogy egy önmagát bárminek, de biztosan nem rasszistának és nácinak valló ember hogy képes ebből a történetből azt kihozni, hogy minden cigány ember bűnöző, mindegyik hazug és megvásárolható. Mert több – egyébként könyörtelenül eltakarított – komment erre célozgatott. Ez borzalmas.

Most nem fogom elmondani, hogy mennyi esélye lehet egy nyomorban született gyermeknek arra, hogy megfelelően fejlődjön, hogy kitörjön a nyomorból és arról sem fogok beszélni, hogy a nyomorba, reménytelenségbe zárva a dolgok másmilyennek tűnnek ám, mint kintről nézve. Azt sem mondom el, hogy mindannyiunk közös felelőssége az, hogy változzon a helyzet. A romáké és nem romáké egyaránt. Mást szeretnék most elmondani. Vagy inkább kérdezni.

Mire számíthat egy bármennyire jószándékú, becsületes, dolgos, szorgalmas cigány ember egy olyan társadalomban, ahol még egy olyan portálon is, amelyik felvállaltan kiáll a demokráciáért, a szabadságért, az egyenlőségért és minden olyan eszméért, amely a kirekesztés elleni harcot tűzte zászlajára, ha még itt is olyan olvasók vannak, akiknek az jut eszébe egy ilyen hírről, hogy hát hiszen Orbán is cigány, mit lehet várni ezektől? Kiktől? Fogalmam sincs, hogy Orbán cigány, vagy nem cigány és nem is érdekel, soha nem is érdekelt. Farkassal sem az a baj, hogy cigány. Az nem lehet bűn, nem lehet ok semmire, ha valaki cigány.

Mégis ez köszönt vissza nem egy kommentből. Ha itt, a mi olvasóink között ez ennyire természetes, zsigeri megnyilvánulás, mit lehet várni máshol? Miféle ország az, ahol elég is az ember megítéléséhez a bőre színe, a származása? Mennyivel különb az az önmagát demokratának, liberálisnak, vagy mindegy, minek hirdető ember, aki észre sem veszi a rasszizmusát, mint az, aki felvállaltan, nyíltan rasszista? Komolyan ezen fogunk röhigcsélni a Szalonnán, hogy ez is cigány, az is cigány, ezek ilyenek?

Nem fogunk. Biztosan nem. Az ilyen kommenteket töröljük. Törölni is fogjuk. A hozzászólót pedig letiltjuk örökre. És teljesen mindegy, mennyi közülük a támogatónk, az sem érdekel, ha annyi előfizetéstől esünk el, hogy nem tudunk tovább működni. Akkor is letiltjuk.

Végtelenül szomorú vagyok, amiért ezt a cikket meg kellett írnom. Ebből is látszik, hogy távolról sem csak a cigány embereknek van tennivalója a rasszizmus ellen, hanem nekünk is. Mindannyiunknak. Még azoknak is, akik úgy hitték, tőlük távol áll ez a gondolkodás. Lehet, hogy sok esetben önbecsapás. Én mindenesetre a szerkesztőség nevében bocsánatot kérek minden olyan honfitársunktól, aki beleolvasott a kommentekbe és sértette, amit ott lát. Bocsánatot kérek azok helyett, akik oda piszkítottak. Sajnálom.

Miért fáj nekünk, irigy proliknak, hogy egy tisztességes magyar ember gazdag lett?

Orbán privát kis háborúja a szegények ellen

Az agyhalál felzabálja az országot

Lelkes állampolgárként segítő jobbot nyújtok Orbán Viktornak, mert első a kötelesség és a hazafiság

Farkas Flórián megvédi Orbán Viktort

A sportszerűségről

Győzött a jogállam: ismét elrendelték Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását

Hazugságokkal etetett, hazugságokkal hergelt, hazugságokkal bénított ország

A gyerek

A nap kommentje – megosztva a hihetetlen megtiszteltetést – Margó és István között:

 Azért van még remény, az ország már kiröhögi őket. Még kora délelőtt van és ez a termés:
Állítsuk meg a Dunát, külföldről jön! STOP DUNA
Magyarország államformája: Vejedelemség.
Apóstoli uralkodója van.
Orbán Viktornak vej van a fején.
Orbán ma vejfájással ébredt.

Tolvej.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!