Augusztus 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Miért fáj nekünk, irigy proliknak, hogy egy tisztességes magyar ember gazdag lett?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 890,629 forint, még hiányzik 2,109,371 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szépjóreggelt, barátaink a jogállamban! Ha jól számoltam, már csak négy vasárnapot kell aludni és itt a mindent eldöntő izé, egyébként meg állítólag vagy kettőt és itt a tavasz, hogy az illetékes kollégák végre megnyugodjanak, és ne halljam a szájukat. És ha elmaradt az újabb magyar Oscar-díj, akkor mi van? Semmi nincs. Enyedi Ildikó pontosan tisztában volt az esélyeivel, semmi oka a csalódottságra. Én például egyáltalán nem vagyok csalódott, amiért a papírforma érvényesült és a chilei alkotás nyert, a Testről és lélekről ettől függetlenül kivételes darab, úgyhogy csak gratulálni tudok, ha még nem tettem volna. A győztesek listáját például ITT lehet tanulmányozni, és ha valakit ez érdekel egyáltalán, akkor közölni szeretném: a Vajna házaspárt összehozta az Oscar-gála, nahálistennek. Ha nem baj, a bizonyító erejű fotográfiát most nem pakolom ide, nekem ezekből ennyi is bőven elég.

És ha már a parókakészítő kaszinócsászár úr szóba került, mindenképpen gratuláció jár neki is. Mészáros Lőrinc után őt tartják a második legkorruptabb magyarnak egy, a Závecz Research által készített közvélemény-kutatás szerint. A harmadik helyet Tiborcz István érdemelte ki, őt Rogán Antal és Simicska Lajos követi. Azt most hagyjuk, hogy kinek lenne még helye feltétlenül ezen a listán, a felmérésnek az a legtragikusabb tanulsága, hogy bár az emberek nagy része elítéli a korrupciót, nagyjából belefásultak a témába. Bár a megkérdezettek 79 százaléka szerint szükség volna FÜGGETLEN korrupcióellenes ügyészségre, bár sokak számára tiszta és nyilvánvaló, hogy a magyar kormányhoz közel álló vállalkozók, illetve maguk a kormány tagjai valamilyen módon érintettek a bűzös, rohadt korrupcióban, a Fidesz még mindig nem a parlamenti küszöböt fejeli alulról, hanem. Ez a helyzet, még akkor is, ha valami elkezdődött.

A közállapotok rothadását, a rezsim és önkéntes tányérnyalóik erkölcsi színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint egy tegnapi cikk, ami a hétvégét ki- és betöltő Czeglédy-ügy témakörben íródott, miután néhány száz ember tiltakozását fejezte ki a korábbi szocialista politikus törvénysértő őrizetbe vétele kapcsán. Ez pedig így szól: Tüntetésparódiával sem tudta kiszabadítani a börtönből az MSZP és a DK Czeglédy Csabát. Ez, konkrétan ez a zsibbadtra hülyült kretén hozzáállás tartja a vállain a Fidesz ordas korrupt rendszerét. Hogy ezek már tényleg elhitték, bármit megtehetnek, ha a cél az, hogy az MSZP és A DK megszopja. Miközben arról van szó, hogy minden normális országban az lenne a cél, hogy aki bűnös, azt tisztességes eljárás nyomán ítéljék el, aki pedig nem bűnös, azt tisztességes eljárás nyomán mentsék fel. Itt egyik sem történik. Itt az történik, hogy a választás előtt pár héttel látványos felhajtás mellett, az egyébként munkaköri leírását magasról leszaró Polt Péter elsikálóművész lecsukat ellenzéki politikusokat. És a faszfejek egész hada nem érti, de legalábbis úgy tesz, mintha nem értené, hogy itt senki nem azt vitatja, hogy aki bűncselekményt követett el, annak ne kellene felelnie a tetteiért (lassan egy éve basztatják az embert, de nekem fogalmam nincs, hogy bűnös-e vagy sem, és azt sem hiszem, hogy ez mostanában ki fog derülni), hanem ezt a gennyedék, politikai megrendeléstől messzire bűzlő eljárást vitatja mindenki, akinek még megmaradt a józan esze. Hogy ez nem igazságszolgáltatás, ez aljas politikai baszakodás a Fidesz érdekeinek megfelelően.

Továbbá a közállapotok rothadását, a rezsim és önkéntes tányérnyalóik erkölcsi színvonalát mi sem bizonyítja jobban, mint az Echo TV Sajtóklubjának bármelyik tetszőleges alakítása. Most éppen a szolnoki performanszról van szó, amelynek keretében Huthnak a buzizás jutott eszébe a hódmezővásárhelyi taknyolásról, amiről ITT írtam. Bencsik kolléga sem bírt alulmaradni az okoskodásban, úgyhogy védelmébe vette a Mészáros-Tiborcz párost, de valami olyan hihetetlen tenyérbemászó gagyi dumával, hogy az ember hátán futkározó hideg borsóleves a fasorban nincs az érzéshez képest. Az teljesen világos, hogy ezeknek az elvtársaknak a békemenetelés mellett az a kutyakötelességük a választásig hátralévő időben, hogy mentegessék a miniszterelnök korrupt pereputtyát és úgy állítsák be, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne, hogy ezek hugyosra híztak a közpénzek és az ország hátán, és mindenki aljadék kommunista, aki nem hajlandó tudomásul venni, hogy egyesek tehetősebbek, mások szegényebbek, erről szól az élet.

Bencsik munkásőr elvtárs, aki természetesen tehetségének köszönhetően lefetyelte be magát a hatalom holdudvarába azt nem érti, hogy miért fáj nekünk, proliknak, hogy egy tisztességes magyar ember (remélem csuklasz, Lölö) gazdag lett, hát hiszen nem vett el tőlünk semmit (!'”+!+%!+%”+%”!!!!!!!!) Bencsik azt sem érti, miért fáj nekünk a tehetséges, fiatal, szőke srác gazdagodása, aki már azelőtt is volt valaki, mielőtt az Orbán családba beette volna a fene. Nem, faszt Orbán akaratából lett gazdag, dehogy. Egyszerűen attól, hogy kibaszott ügyes és sikeres üzletember. Hát olyan nagy baj, hogy lámpákat szerel országszerte? És ezek az emberi lények komoly pofával mondják bele a kamerába, hogy itt az ellenzéki médiának fáj valami, hogy itt irigy senkik pofáznak és próbálják elhitetni mindenkivel, hogy aki gazdag, az lo. Holott meg kellene szoknunk, hogy vannak sikeres, tehetséges emberek akkor is, ha mi pont nem tartozunk közéjük. Itt tartanak, miközben teli tüdőből maffiabaloldalaznak. Hogy a fideszes közpénztolvaj az tehetséges ember, és ne irigykedjünk már! El fog szakadni az a cérna, Bencsik, és fröccsenni fog rád is a szarból, ne aggódj.

Nem titkolhatom, hogy a kelleténél jobban kihozott a sodromból ez a bárgyú senki, és még így is finom voltam, szerintem. Közben Olaszországban Orbán kedvenc haverja, a politikai szerepvállalástól 2019-ig eltiltott, Berlusconi nevű ripacs nem nyerte túl magát, és egyáltalán nem világos, hogy van-e oka a kitörő örömre (erről ITT lehet olvasni). Ezzel párhuzamosan Szlovákiában a tényfeltáró újságíró meggyilkolása miatt a szlovák államfő kormányátalakítást sürget, ám ezt a miniszterelnök elutasítja. A megválasztása óta Robert Fico politikai ellenlábasának számító Andrej Kiska jelezte, tárgyalásokat akar kezdeni a politikai pártokkal arról, hogyan képzelik el az ország jövőjét.  Fico televíziós bejelentésében elutasította a kormány átalakítására vagy az előrehozott parlamenti választások kiírására tett javaslatot. A legviccesebb része Fico bejelentésének (via MTI): az államfő nyilatkozatát egyértelműen nem Szlovákiában írták, annak szövege olyan emberek kezeírása, akik más célokat követnek, mint amilyen az ország stabilitásának megőrzése. Hát nem tudom, de valahonnan olyan hátborzongatóan ismerős duma ez, hogy kiráz a hideg.

És az megvolt, hogy az Európai Unió Tanácsához fordulnak Iványi Gáborék, mert négy éve nem kapják vissza az egyházi státuszukat? Jogerős határozat van a kezükben, ám a Fidesz nagy harcai közepette nem fussa jelentéktelen dolgokkal foglalkozni. Értjük. Akkor veszem én a búcsúmat sürgősen, elviselhető hetet kívánok mindenkinek, és ne feledjük: a józan eszünk mindenek előtt!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!