Január 18,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A főni mondta a rádióban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 804,828 forint, még hiányzik 2,195,172 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám szép estét. Örömmel tapasztalom, hogy a példátlan magyar összefogásnak, szerető kormányunknak, és a pártmunkások fáradhatatlan munkálkodásának megtermett a maga nemzetiszínű gyümölcse, mert íme, Soros György és a nemzetáruló ellenzék minden sunyi ténykedése ellenére máris beköszöntött – sőt, mindjárt elköszön – a péntek.

Azt hiszem, ez a nyomorult ország mostanra felért a csúcsra. Éppen ideje lenne ide rittyenteni egy várat, esetleg templomot, de legalább sertéstelepet a nagy esemény emlékére.

A komplett kormánynak habzik a szája, annyira rohadtul meg vannak hatódva saját maguktól, mint a vírus ellen heroikusan küzdő, félelmet nem ismerő hős és példakép prototípusától. Sőt, még kormánytagnak sem kell lenni, elég a fidesz-szív. Az olyasmi, mint a fradiszív, csak más színű. Hende Csaba, aki emlékezetes alakításokat nyújtott annak idején hadügyminiszterként, most egyszerű országgyűlési képviselőként is hozza ugyanazt a színvonalat. A körzetében – Szombathelyen – 15 rászorulónak vittek ebédet négyen. Ismétlem: négyen vittek ki 15 adag ételt. Mert ők jó emberek, a Fidesznek meg kurvára kell a propaganda. Pláne az ingyenreklám, mert ezt a 15 adag ételt nem Hendéné nagysága főzi ám, két elégedett férjvakargatás között, hanem három helyi étteremtulajdonos biztosítja. Minden nap. A fideszesek meg kihordják, most éppen Hende Csaba is, merthogy ment a helyi sajtó fotózni. Tanulság: ezek szerint Szombathelyen még vannak rászoruló családok. Igaz, mindössze csak 15. De ők is csak a járvány miatt. Az hamarosan elmúlik, és még ez a kevés rászoruló sem lesz. Bizony.

A legjobban a kórházakban lehet látni a helyzet javulását. Főleg – bár hétszentség, hogy nem csak ott, de erről jelent meg egy jó kis cikk – a  Szent János Kórházban, ahol ugye a koronavírus elleni küzdelem középpontja volt. Építettek ugyan mobil járványkórházat is nagyhirtelen, de abban soha senki nem járt. Mármint Vírusharcos Viktoron kívül, mert ő járt és mondta is, ilyenből még épít párat, mert ez is milyen jól ment. Ahogy hallom, most éppen visszatér a stadionépítési monomániájához, de amint a vírus megint felüti a fejét, még előbuggyanhat belőle a mobilkórház-építő is. Naszóval a Szent János Kórházban dolgozó ápolók végre megtudták, milyen az, amikor a politikusok ígérnek valamit. A beígért emelt bér – 180 százalékos fizetésről meséltek nekik, mert a magyar kormány megbecsüli a vírusharc első vonalában küzdő haderőket – nem érkezett ugyan meg, de legalább már ezt is csökkentették 150 százalékra közben, miután egyre kevesebb honfitársunk óhajt koronavírusban megboldogulni. Olyan is történt, hogy a remek védőfelszerelések ellenére karanténba kellett zárni néhány ott dolgozót, ők azt az ígéretet kapták, hogy teljes bért kapnak erre az időre is. Így is lett, teljes bért kaptak. Csak a következő hónapban vonták le a fizetésük 40 százalékát, visszamenőleg. Na de majd azt állítólag visszakapják, plusz megkapják azt a 80 százalékos kiegészítést is, amit azóta 50 százalékra csökkentettek, de egyikből sem láttak még egy fillért sem. Gondolom, majd túlórapénzt is kapnak valamikor, esetleg az eddig ki nem fizetettet is kifizetik nekik, és akkor még nem is beszéltünk a nagyvonalú egyszeri bruttó félmilláról, ami nettóban is több, mint 300 ezer forintot jelentene, de még abból sem érkezett meg semennyi. Remélem, az megnyugtatja az egészségügyben dolgozókat, amit Kásler doktorminiszter úr mondott: amúgy sem a pénzért csinálják, hanem elhivatottságból. Azt mondjuk már akkor sem értettem, Kásler úr ez esetben miért veszi fel a töbmilliós miniszteri fizetését, miért nem elhivatottságból csinálja. Főleg, mert az ő alapbéréből helyből kijönne 15 egészségügyi dolgozó havi fizetése. Fura. Talán neki azért nem jutott eszébe pusziért dolgozni, mert a járvány leküzdésében elért sikerei történelmi jelentőségűek. A főni mondta a rádióban.

Azt hiszem, mára elég is ennyi. Jó éjt, szép álmokat mindenkinek! Holnap reggel ugyanitt találkozunk.

Mai cikkeink:

Nem önfeláldozásból. Pénzért. Rengeteg közpénzért

Egyszerűen hozzájuk ragad a közpénz

A NER kiváltsága a munkahelyteremtés

Példázat a hálátlanságról

Minden alkalmas politikai kampányra

Túlérett köztársaság

Szellemi alvilág

Tarkómon jobbkezeddel

Magyarország államformája óvoda

Nemzeti krumpli

Kommentek:

Valószínű Kásler miniszter jól imádkozott, azért kerülte el a járvány hazánkat, mert egyéb érdeme nem látszik. Vajon tudnak-e elég jól imádkozni azért is, hogy a gazdasági válság is ilyen kicsi legyen? (Virág)

Mától minden közalkalmazott és köztisztviselő vigyázhat az unokájára a munkahelyén, követve az OV példáját. (glorianna)

Szerintem nem nagyon lesz mar ujabb szerencses nyertes, aki OV kegyeibol fog meggazdagodni. A jarvany okozta valsag kovetkezteben a munkajukbol elbocsatott emberek kordaban tartasa nagyon fontos, ugyanis ha azok nekiallnak “elegedetlenkedni”, abbol siman kialakulhat akar egy forradalom is. Ne mondja senki, hogy 300-400 000, sulyos megelhetesi problemaval kuzdo embert csak ugy haza lehet kuldeni este 8-kor, vagy az Oktogonra partizni. Oket valahogy szinten kell tartani, amit meg fog erezni a koltsegvetes. Arrol nem is beszelve, hogy OV paranoiaja a jelek szerint kezd elhatalmasodni, ami szinten komoly osszegekbe fog kerulni (bunkerepites, katonasag, rendorseg, testorok, stb.) (Andrea)

A nap kommentje Bogomil_hu-tól:

Én mostanában egyre többször gondolkodom el azon, hogy vajon mi is a Fidesz. Ugyanabban a “pártban” hogy tekint magára Pokorny Zoltán, Németh Szilárd, Varga Mihály, Matolcsy György, Simonka György, Boldog István, és akkor a támogatók még heterogénebb köréről már nem is beszélek? Mi az, ami összetartja ezt a konglomerátumot? Azt tudjuk, hogy a polgári értékek melletti kiállás csak politikai(marketing)-termék volt, de akkor mi a tartalma ennek a se nem fiatal, se nem demokrata szövetségnek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!