Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Innen tényleg menekülni kell

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szigorúan szöveghűen, ahogy élő klasszikusokat szokás:

• „Amilyen az adjon isten , olyan a fogadj isten .Az hogy a néhai homár homonnay , blogjában face oldalán sokszor milyen hangnemben írt társadalmi csoportokról , vallásról,nemzeti jelképekről az némely embereknél nem érte el az ingerküszöböt .De az ha a megszólított csoport,a homár stílusában válaszol vagy véleményt mond , azon már felháborodnak .Ez van pubik .Ha valaki szarral dobálózik ,ne várja hogy tejszínhabbal válaszoljanak .És az a tény hogy elpatkolt a szentem , semmit nem változtat a helyzeten .Pezsgőt akart bontani Orbán halálakor , ez neki már elmarad ,most más bont pezsgőt , van ilyen.”

• „Meg mielott valami BAROMSAGOT irnatok, nezzetek meg ennek a sejthalmaznak az eloeletet meg hogy milyen szornyusegeket frocskolt ki a szajan. Remelem mar Luficernel van!!!!”

• „Az ilyent miért kéne siratni? Aki másokhoz így viszonyult, az nem „ember” volt, csak egy „homo erectus”.”

• „Nehogy mártírt csináljanak a narkos buzibol.”

Van még ott, ahonnan ezek jöttek. Fogalmam nincs, hogy a Homonnay Gergely halála kapcsán írt cikkem megjelenése után napokkal honnan a francból másznak elő még mindig a fentihez hasonló öblös véleményeket megfogalmazó Facebook-ketrecharcosok. Rázzák a kerítést, és mint az éhes hiénák, megjelennek a semmiből, hogy mások virtuális teteme felett csorgassák a bűzös nyálukat. Undorító, és még azt sem mondom, hogy nem elszomorító, mert de. Viszont amit ezek a Dunning-Kruger hatás alatt álló, édes anyanyelvükön kommunikáló lények előadnak, már régen túl van azon és ezerszer durvább annál, amit az elszomorító jelző képes lehet kifejezni. Nehezemre esik embernek nevezni ezeket a sokszor kamu profil mögé bújó IQ-bajnokokat, akik őrjöngve vicsorognak egy embertársuk alig kihűlt holtteste fölött. 

Nem akarom, meg sem próbálom már megfejteni, hogy miért, mikor és hogyan szabadult el a pokol, de ebben a pillanatban már annak is tudok örülni, hogy mindez csak a virtuális térben zajlik. Legalábbis egyelőre. Mert így az ember lecsukja a laptopot, vagy elhajítja a telefonját, és maximum mással foglalkozik, ha már képtelen a felhőben zajló undorító mocsokban befogott orral nézelődni. Ha már felfordult a gyomor, ha már elfogytak az érvek, ha látod, hogy kikkel vagy mikkel állsz szemben, akkor feladod. Akkor azt mondod, hogy köszönöm, de én ebből nem kérek. Innen tényleg menekülni kell, mert a lábon kihordott agyhalál és a csontig hatoló, velőt rázó gyűlölet ellen nem lehet mit tenni.

És akkor ez idáig rendben is van. A bajok majd akkor kezdődnek, amikor az avatarok és hamis profilok mögé bújt gyáva ökölrázók egyesülnek egy nagyobb csoportban, és nem csak a világhálón, hanem majd az utcákon is kifejezik a nemtetszésüket, az őszinte gyűlöletüket és megvetésüket azok iránt, akikre Orbán dicsőséges regnálása alatt sorban rámutatott. Akkor majd lehet ütni, köpni, rugdosni, mert a szellemet már nem nagyon lehet visszagyömöszölni a palackba, amit a vezér 12 éve dörzsölget. Nagyon az az érzésem, hogy a március 15-re tervezett békemeneten majd (megint) ezer decibellel meg leszünk fenyegetve, egyben a feladat is ki lesz osztva arra az estre, ha esetleg bukna a rendszer. Hogy mit kell tennie a nemzeti-keresztény oldalnak azért, hogy a haza ne legyen ellenzékben.

Mert itt kő kövön nem fog maradni, az biztos. És az is biztos, hogy ha az egyelőre jól tartott falka majd nem kapja meg azt, amihez a gazdi 12 év alatt hozzászoktatta, akkor az első dolga lesz veszett kutyaként a kezébe harapni. És az is biztos, hogy ha majd nem úgy állnak a számok, ahogy azt Orbán szeretné, akkor ezek lesznek azok, akik felteszik majd a kezüket, hogy ők ott sem voltak. Amikor majd eljön a színvallás és igazság órája. Amikor majd rájönnek, mennyire kihasználták, mennyire kifosztották, és mennyire átverték őket. Amikor az utca is piros lesz, nem csak a paradicsom. Na majd akkor ez a felbőszült, mindenáron elégtételt követelő tömeg úgy fog elkullogni az árpádsávos, nagy-magyarországos, rovásírásos, Horthy-imádó naplementébe, hogy öröm lesz nézni.

Addig is ez van. Hogy az, aki elvileg ugyanazt a nyelvet beszéli mint te, meg te, meg ő, meg én, ennek ellenére nem érti meg, amit mondasz neki, és egy kanál vízbe belefojtana csak azért, mert nem imádod a Fideszt, mert nem vagy eléggé keresztény, vagy mert nem akarsz gyereket csinálni ebbe a beteg országba. Mert émelyegsz, és forog veled a világ, és egyfolytában azt kérdezed magadtól, hogy mi a picsa folyik itt? És tudod a választ, csak képtelen vagy tenni ellene, mert tehetetlen vagy és fásult. Mert pontosan ez volt a cél. Hogy belefáradj. Mert az a bizonyos manipuláció tökéletesen működött, és minden flottul megy, ahogy annak idején ezek kitalálták. Most lesz még 3 nagyon durva hónap, és utána tökmindegy, hogy ki nyer, szinte semmi nem fog változni. Legalábbis ameddig ez a populista, viszkető tenyerű, szélsőjobboldali autokrata a porondon van, semmi nem fog változni. Ha nyer, akkor azért lesz még kegyetlenebb azokkal szemben, akik bírálták, ha veszít, akkor meg azért.

Arra pedig, hogy Homonnay Gergő bár olykor túltolta, de mindig kimondta, amit gondolt, és kvázi egyesével leállt a fent idézett lényekkel és a hozzájuk hasonlókkal vitatkozni, csak azt tudom mondani, hogy minden elismerésem. Már azon sem csodálkozom, hogy elmenekült innen jó messzire. De ezekért kár a szó. Ezekért kár leütni a billentyűt. Ezekért nem érdemes. Van akiért igen, de ezekért nem.

Címlapkép: Facebook/Homonnay Gergely, 2021. december 16. — Utazás: az úti cél Róma (az indulás helye: Budapest Airport)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.