Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A kormányzati cinizmus kiütéses győzelme

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csodálatos jó reggelt kívánok! Szerda után csütörtök, hülyeségre marhaság, sötétségre még nagyobb sötétség! Egyáltalán nem állítom, hogy ez az élet rendje, de a tegnapi, kormányinfóval erőteljesen megvert nap után, azaz Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely közös produkciója után valahogy megint rohadt nehéz az alagút végi fény pislákolását szabad szemmel észrevenni. Arról nem szándékozom külön szólni, hogy más fronton is sűrű volt a szerda, hiszen a felcsúti lángoszlop hat alászolgájával hasonszőrű szlovén haverjával és annak kormányával borult össze, majd Esztergomban a szezonnyitó, kihelyezett frakcióülésen folytatódott a keresztény mázzal leöntött feudális kleptokráciájuk, pardon, mimagyarok megmentése.

Mielőtt rátérnénk a lényegre, csupán a következetesség jegyében rögzítsük, hogy Zalatnay művésznő – akiről tegnap reggel néhány futó gondolat erejéig szó esett -, akinek egy rakás olyan bűncselekmény van a rovásán, ami átlagembernek nem feltétlenül (igaz, áramot például nem lopott, mint Lagzi Lajcsi másik nagy művész, akinek ebbéli érdemeit 2 év 10 hónap letöltendő börtönnel, és három év közügyektől való eltiltással jutalmazta a bíróság), és aki a Gyurcsány és Karácsony megállításáért indított petíció látványos aláírásától teljesen függetlenül 10 millió forint ajándékot kapott Kásler Miklós doktor és emberi erőforrás személyes miniszteri alapjából, hogy Tárnokon méltó módon megvalósíthassa életmű koncertkörútját, a közvélemény egy részének méltatlan reakcióira válaszul közölte, hogy ezek őt nagyon elszomorítják. Továbbá: 

Mindig is hirdettem, hogy nem foglalkozom politikával. Ebben az esetben sem álltam politikai akció mögé, a tetszésemet és a nemtetszésemet fejeztem ki. Itt most az utóbbit, mert elegem van a gyűlölködésből. (…) Nem kaptam semmiféle előnyt azért, mert aláírtam a petíciót. Szép is lenne, ha 10 milliót érne az aláírásom!

Helyben vagyunk, szégyelljük is magunkat rendesen. Nem azért, mert valaki úgy dönt, hogy aláír egy olyan petíciót, amit egyébiránt semmi nem indokol, hát hiszen megkutatta, kikutatta és felkutatta az állampárt, hogy négy felnőtt, ivarérett, szavazókorú polgárból három szerint Gyurcsánytakarodj, hanem  azért, mert valaki felnőtt, ivarérett, tisztességtelenségben megvénült fejjel komolyan gondolja, hogy a gyűlölködésnek azzal vet véget, ha beáll a regnáló teljhatalom politikai ellenségei elleni gyűlöletkeltés mögé. Ez majdnem annyira groteszk, mintha valaki Németh Szilárd étkezési szokásaival próbálna harcolni a vegetáriánus táplálkozás előnyei mellett. Végül is…

Visszatekeredve a lényegre. Tehát csaknem egy hónap szünet után (nem mintha a sánta kutyának hiányzott volna a Szentkirályi és a Gulyás nevű beszélő fej), újra rivaldafénybe és mikrofon elé állt a kormányzati cinizmus, és határozottan kijelenthetjük: kiütéssel győzött. Alapvetően ennek az állításnak az alátámasztására fogom felhasználni a további rendelkezésemre álló helyet és időt, bár határozottan úgy vélem, jóval több ez, mint amit egyszerre fel lehet dolgozni. Vagyis aki áramot lop, annak nagyon helyesen börtönben a helye, ámazonban ha az embert kormányszóvivőnek vagy miniszterelnöki miniszternek hívják, akkor tizenkét év minden csilliárdos erkölcstelensége, pofátlansága és törvényesen korrupt ügye fölött, villámló szemekkel, önérzetesen, szinte sértve beleokádhat akár egy egész ország sápadt orcájába is. Már csak az hiányzott a tegnapi fellépésből, hogy közben a térdüket csapkodják a röhögéstől.

Most nem arról beszélek, hogy Gulyás Gergely jóllakott óvodás fejjel hirdeti, hogy aki be van oltva, annak nem kell maszkot hordania (ki nem szarja le, hogy az Orvosi Kamara, a Magyar Tudományos Akadémia, virológusok és más hozzáértők mit mondanak a maszkviselésről nem politikai, hanem tisztán szakmai alapokon állva), mondott ez a szerencsétlen szolga már ennél nagyobb, közveszélyes faszságokat is a koronavírus ügyében.

Még csak arról sem beszélek, hogy a 35 éves kaszinókoncessziók haveroknak átjátszása ügyében már nem is Gyurcsányra, hanem egyenesen Horn Gyulára mutogatnak. Az ifjú sztárjogász a koncessziós törvényre hivatkozott, amelybe még Horn Gyula idejében került bele a maximális 35 éves időtartam, amihez a Fidesz-kormány nem nyúlt hozzá. Miért is nyúlt volna hozzá bármihez, ami hozzájárulhat ahhoz, hogy a NER hatalmát Lovasberényig és Moszkváig képes meghosszabbítsa? Akkor is, ha esetleg úgy alakul, hogy stopgyurcsányozással, pánikkeltéssel, hazudozással, lejáratással nem tudnak mégse választást nyerni jövőre. Arról nem esett szó, hogy Horn Gyula visszaélt-e a törvény betűjével olyan pofátlan, aljadék módon, ahogyan az erkölcsi züllés legfőbb politikájáról elhíresült Orbán-párt teszi.

Plán nem arról beszélek, hogy Szájer József elvtársa a jogászkodásban teliszájjal óbégatja, hogy azonos neműek házassága tényszerűen nem létezik (?!?), tehát legalizálni sem lehet, ellentétben a marihuánával, amit lehet; vagy hogy az Európai Parlamentben elfogadott határozatoknak, papíroknak nincs nagy jelentősége, hiszen az Európai Parlament működése a szórakoztatóipar kategóriájába tartozik (!!!), a fenntartása is felesleges kiadás, vissza kell térni ahhoz, hogy a nemzeti kormányok delegáljanak képviselőket. Hát már hogy a faszbe ne ez lenne az orbánista elnyomórendszer érdeke? (Ha netán fordul a kocka, és nem ők lesznek a nemzeti kormány, aki delegálhat, akkor kell majd nagyon figyelni, hogyan változtatja meg az üléspont az álláspontot.) Bezzeg a választási rendszer csúcsidős összeomlásától nem függetlenül, rohadt demokratikusan megválasztott, kétharmados fideszes többségű nemzetikeresztény parlament működése… na az nem felesleges kiadás. Az minden pénzt is megér.

Nem, nem a Pegasus-botrány égbekiáltóan szánalmas, már ezerszer elpufogtatott kimagyarázási kísérletére gondolok, miszerint Magyarországon nem történtek illegális lehallgatások, ellenzéki politikusokat és újságírókat ebbéli minőségükben nem figyelhetnek meg a szolgálatok, csak abban az esetben, ha fennáll a gyanúja, hogy bűncselekményeket követtek el. Aha, tehát például a Direkt36 újságírója bűncselekményt követett el, csak éppen ő sem tud róla, nem? Ezt a fapofával előadott kretén hazugságot még Deutsch Tamás is megirigyelhette volna, ő ugyanis ha jól értettem, nem kicsit borult meg tegnap a Gulyás szerint haszontalan Európai Parlamentben. Amelyet a NER pechére sajnos még nem sikerült feloszlatni Orbán parancsára, úgyhogy az EP-képviselők azt kérték az Európai Bizottságtól, vizsgálja ki, hogyan gyűjthettek adatokat a Pegasus-kémszoftver segítségével újságírókról, ellenzékiekről. Nos, Deutsch kollégának ebben a vitában annyira futotta, hogy Gyurcsány. Ott tartok, hogy néha, gyengébb pillanataimban már-már sajnálom ezeket az alakokat.

Viszont. Ez mind hagyján ahhoz képest, ami Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hites urának ügyében elhangzott, aki a 35 évre (2056-ig) kiadott NER-kaszinókoncessziók egyik toplistás kedvezményezettje. Amikor arról kérdezték a szóvivő asszonyságot, hogy nem érzi esetleg aggályosnak, nem tartja erkölcsileg vállalhatatlannak, hogy ő a kormányban visel pozíciót, az ura meg közben hatalmas bevétellel kecsegtető, évi sokmilliárdos hasznot hajtó (nem elsősorban a magyar államnak, hanem saját magának) üzletet köt a kormány jóvoltából, akkor első körben előszedte a semmitmondó blablát arról, hogy azt senki sem vitathatja, hogy a magyar államnak hasznosabb és megtérülőbb lesz az eljövendő rendszer, mint amilyen eddig volt. Majd második körben a kiütéses cinizmus jegyében kioktatta a kérdésekkel provokáló újságírót: a fogalmakat teljesen felesleges keverni. Tudniillik, kapaszkodjunk, én is tegnap óta kapaszkodom:

A jobboldali kormányzásban nincsen annak hagyománya, hogy üzletemberek kerülnek a kormányzat közelébe.

Blablaszöveg újratöltve: a kormányzati szereplők családjára éppen ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint más állampolgárokra, és ha ezeket valaki betartja, akkor ebben a kormánynak nincsenek tovább semmiféle keresnivalója. És ekkor vette át a szót a gyönge nők gyámolítója és védelmezője, Gulyás lovag, aki az erkölcsi szempontok figyelembe vételét lesöpörte az asztalról. Valami olyasmit hablatyolt, hogy az erkölcs csak akkor hozható összefüggésbe a törvényes pofátlanságokkal, ha az elkövető közben nem teszi a tönkre az országot (és  mint tudjuk: bezzeggyurcsányék). A slusszpoén pedig:

A kormányszóvivő asszony férje nem az elmúlt öt évben, vagy tízben, vagy a Fidesz kormányzása alatt lett üzletember, ő akkor is az volt, amikor a Fidesz ellenzékben volt.

Ha eltekintünk  attól, hogy normális helyeken politikusok pereputtyának keresnivalója nem lehet a közpénzes vályú körül, még a látszatát is kerülik annak, hogy közpénzekhez közük van, ha eltekintünk attól, hogy a Fidesz nem jobboldali, ráadásul inkább maffiára hasonlít, mint kormányra, akkor a szóvivő asszonynak rohadtul igaza van. Az üzletemberek pedig valóban nem kerülnek a kormányzat közelébe Orbán második eljövetele óta, a kormány gyártja az úgynevezett üzletembereket, nemzeti nagytőkéseket, oligarchákat. Amit Gulyás mondott, azt viszont jegyezzük meg jól, és gondoljunk a nemzet Forbes-listás milliárdossá avanzsált disznószerelőjére. Ezek után majd ugye senki nem jön azzal Mészáros Lőrinc fogalmatlan gázszerelő védelmében, hogy Orbán második eljövetele előtt is üzletember volt? Ugye nem? Hiszen ha a kormányszóvivő asszony férjét azzal mossák tisztára, hogy már akkor is üzletember volt, amikor még nem volt a nevén csilliárdos kaszinókoncesszió, akkor ugyanezzel nem lehet Mészárost védeni. Aki rohadtul nem volt üzletember, hanem egy közepesen sikertelen felcsúti konvektorpucoló volt. Aki Orbán-gazda akaratából lett az ország leggazdagabb embere. Ezt a gennyes cinizmust pedig tanítani fogják egyszer.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.