Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Sokadszorra is lehet oszlásnak indulni, tisztelt adófizető polgárok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Civilizált, békés, emberséges jóreggelt kívánok mindenkinek! Naptári értelemben egészen pontosan szeptember idusa van, minden egyéb értelemben az általános népnemzeti manipuláció és agymosás hímes mezején rójuk a monoton köröket. Attól, hogy a hatalomban maradásért küzdő, az életéért futó véd- és dacszövetség szerint a jobboldali morális fölény, a kereszténynemzeti minőség abban mérhető, hogy valaki másnak – aki nem ők – mennyire szar, és lehetőleg mindig egyre szarabb, illetve abban, hogy másoknak kevesebb joga van, mint nekik, ez még az Orbán második eljövetele óta elmúlt tizenkét év ellenére sincs rendben. Vagy pont azért. Ha belefásultunk, ha belefáradtunk, ha beleszarunk, akkor sincs rendben.

Attól, hogy beleszoktunk, és az tűnik normálisnak, hogy mindig valakiknek az emberi méltóságába bele kell taposni azért, hogy úgy tűnjön, van mondanivalónk a világról, vagy csak simán legyintünk arra, hogy a drága kereszténynemzeti kormány már megint valakiknek az emberi méltóságába taposott azért, hogy úgy tűnjön, van bármilyen elképzelésük a tisztességes kormányzásról, ez rohadtul nincs rendben. Ahogy az sincs rendben, hogy egy ideje a korrupció mellett kiemelt kormányprogramként reggeltől estig álrettegnek a meleg és transznemű emberektől, a nem létező LMBTQ-propagandától, sőtpláne a meleg és transznemű emberek esetleges jogegyenlőségétől, úgy az sincs rendben, hogy az évi 120 milliárd forint adófizetői pénzből működtetett, a köz szolgálata helyett az állampártot szolgáló közmédia fizetett hirdetésben hívja fel az embereket arra, hogy küldjenek fotókat a „lepusztuló Budapestről”.

Zárójel, amíg el nem felejtem: szóljon valaki Varga Juditnak, hogy ha már fúriaként hányja az epét Brüsszelre a tegnapi EP-állásfoglalás ügyében, és fel van háborodva, mint az állat, legalább annyira erőltesse meg magát, hogy abba kössön bele, amit leírtak. Varga Judit – aki még mindig nem mondott le a Pegasus-botrány miatt, de még egy épképzláb magyarázatra sem futotta arról, hogy az orbánizmus milyen alapon kémkedik a saját tisztességes polgárai után – hiába veri magát a földhöz, hogy a gyermekek nevelése kizárólag a szülők joga, az EP állásfoglalásában egy kurva szó nem esik a gyermekek neveléséről. Abban viszont igaza van a művésznőnek, el is hiszem neki, hogy ebből nem engednek, és soha nem adják fel: a jogtiprást azt soha. Az egész fideszkádéenpés létezés értelmét ez adja: kitalált ellenségekkel kitalált problémák mentén háborúzni.

Visszatérve: a pártközpontból az az utasítás érkezett a 120 milliárdos közmédiához, hogy azzal kell felfokozott idegállapotban tartani a populációt – nyilván a vidékieket is, akiknek kétharmadát célba vették a közpénzből finanszírozott hirdetésekkel -, hogy Karácsony Gergely főpolgármestersége óta egyre csak pusztul a főváros, szemét és kosz borít mindent, az utakon káosz uralkodik, a köztereket pedig ellepik a hajléktalanok. A felhívásnál csak a végeredmény szebb: az állítólag a hirado.hu olvasóitól beérkezett anyagból lehoztak egy összeállítást, amelyben szemetet, dugóban álló autókat látunk, és néhány szerencsétlen élethelyzetben levő polgártársunkat, akinek az emberi méltóságán páros lábbal ugrálnak az orbánizmus cselédei. Pedig rendpárti buzgalomból kriminalizálták, és törvénnyel betiltották a hajléktalanságot, nem? Azt mondták, az lesz a megoldás a hajléktalanság felszámolására, ha büntethetővé teszik és beszüntetik. Desikerült?

És vajon desikerült már teljes mértékben kilopni az államot a mindenkori állam alól? Nem? A sokezermilliárdos állami vagyon fideszes talpnyalók által megszállt fideszes alapítványok nevére íratása még csak az eleje volt az ország végső megvédésének és felszabadításának? Van még tennivaló bőven a jövő tavaszi választásig, van még mit széthordani, megszállni, demokratikusan elfoglalni és a Fidesz nevére íratni? Szerintem van. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az a centire pontosan kiszámított, végtelenül szánalmas és kiszámítható húzásuk, hogy miközben a példás járványkezelés, a gazdasági és társadalmi élet újraindítás hősének és világbajnokának tartja magát az Orbán-kormány, miközben tombol a NER-barát őszi hacacáré nevű országos kultúrhakni, miközben iskolásokat köteleznek arra, hogy tömött sorokban részt vegyenek a rezsim némely udvari dalnokának koncertjén, miközben vadászati világkiállítást rendeznek, amire semmiféle védelmi intézkedés nem vonatkozik, kezdeményezik a veszélyhelyzet meghosszabbítását. 2022. január 1-ig. Rogán Bűnöző Antal sóhivatalának (Kormányzati Tájékoztatási Központ) közlése szerint a kormány keddi ülésén született erről döntés, a javaslat pedig hamarosan az Országgyűlés elé kerül, és az elsők között veszik napirendre a hamarosan keződő őszi ülésszakon. Az indoklás – miszerint a világjárvány továbbra is tart, a delta vírusmutáns terjedése miatt pedig egész Európában és Magyarországon is nő a fertőzöttek száma,  és ez továbbra is szükségessé teszi a járvány elleni védekezést és a gyors cselekvőképesség fenntartását – nem több, mint a korrupció fedősztorija. Fel kell készülni arra az esetre, hogy ha esetleg majd nem úgy állnak a számok, ahogy az örök hatalomban maradás azt megkívánná, ha esetleg az alkalmatlan, idióta, gyurcsányista ellenzékről mégis kiderül az utolsó száz méteren, hogy képes letaszajtani őfelségét a korrupcióból, zsarolásból, erőszakból, embertelenségből eszkábált trónjáról, akkor a veszélyhelyzet örve alatt meg lehessen akadályozni a fideszes katasztrófát.

Nem tudnak meglepni, de valahol mégis. Csak zárójelben jegyezzük meg, hogy miközben az identitáspolitikai vérgőzzel szédítik a híveket, miközben az ország brüsszeli megtámadtatásának, a fehér, keresztény, heteroszexuális identitás ostrom alatt állásának debilkretén történetével tartják harci készültségben a szavazóbázist és hosszabbítják, hosszabbítgatják Moszkváig a veszélyhelyzetet (jut eszembe: 2015 szeptembere óta permanens válság- és vészhelyzetben irányítják az országot, a tömeges bevándorlást a járvánnyal összekötő tengelyen) tegnap gigantikus adósságba verték az országot. Erről tudomásom szerint nem adott ki közleményt semmiféle tájékoztatási üzemegységük, sőt, ha jól emlékszem, nemzeti konzultációt sem tartottak róla. Naná. Ettől még tény: a regnáló fideszes állam minden idők legnagyobb egynapi új adósságkibocsátását hajtotta végre kedden. Mai árfolyamon 1258 milliárd forintnyi kötvényt bocsátottak ki (nem kell Brüsszel koszos, mocskos pénze, mi a saját lábunkon állunk), miközben ennek a tetemes összegnek csak egy része fogja pótolni az uniós helyreállítási forrásokat. Amelyeket azzal tett kockára a korrupció kormánya, hogy felcsúti trágyaszaros csizmával tiporja a jogállamot, az emberi jogokat és a Polt Péter fejétől bűzlő, állampárti érdekeket szolgáló igazságszolgáltatásban nem hajlandó reformokat végrehajtani. Teljesen érthető: a tőlük független igazságszolgáltatás rendeltetésszerű működése a hatalmukba kerülhet.

Ami az apróságokat illeti. Az, hogy Szijjártó nevű diplomáciai mindenkivel felmosórongy 2018 óta, azaz 3 év alatt egy évet töltött a levegőben mindenféle honvédségi nem kormánygépeken (luxus Falconok és Airbusok), súlyos és kommentálhatatlan, főleg, hogy ennek az iszonyatos mennyiségű repkedésnek az érdemi hasznáról soha semmi nem fog kiderülni. Ennél valamival súlyosabb a Benkő névre hallgató honvédelmi miniszter gecinikus, arrogáns válasza Hadházy Ákos független parlamenti képviselő azt firtató kérdésére, hogy mi a helyzet a felcsúti nagyember római luxusrepülésével (via Horvátország jövet-menet). Hogy kik utaztak a luxusgépen, miért kapcsolták ki a jeladó rendszereket, az oda-vissza úton leszállt-e a gép Horvátországban, miegymás. Nos, lehet oszlásnak indulni, tisztelt adófizető polgárok. Akiknek annyit kell tudniuk, hogy az őket érdeklő (mondhatni közérdekű) információk nem hozzáférhetőek számukra. Idézem a lényeget: a honvédségi légi járművön tartózkodó személyekre vonatkozó úgynevezett utaslista nem lehet nyilvános. A repülésről szóló információk, amelyek meg hozzáférhető az ilyen-olyan portálokon, nem képeznek hivatalos adatot az egyes repülések nyomonkövetésére, mivel azok nem ellenőrzött légi helyzetképen alapulnak. Tehát van még kérdés, hogy a nertársak miért szeretik oly nagyon ezeket a járműveket? Nincs kérdés. Bele a pofánkba. A jogállam meg azért jogállam, mert jogállam.

De hogy ne csak a retekről és mocsokról legyen szó. Itt van egy aprócska jó hír a végére, ha már az 1258 milliárdokat, az elluxusrepülőzött százmilliókat nem érti a magyar ember, és főleg azt nem érti, hogy az övét égetik az összes enyves kezükkel. Mielőtt fideszes nertársak társaságában, propagandafotóval bizonyíthatóan aláírta volna a kétharmados állampárt ellenzéket (értsd: Gyurcsányt és Karácsonyt) megállítani hivatott petícióját, bizonyos Zalatnay Sarolta művésznő júniusban 10 millió forint támogatást kapott Kásler emberi erőforrás úgynevezett saját keretéből az életmű koncertkörútja megvalósítására. A megvalósítás helyszíne: Tárnok. Életmű koncert Tárnokon, az anyámúristenit, az igen. A sanyarú anyagi körülményeiről rendszeresen panaszkodó művésznő pár éve még nem foglalkozott politikával, dehát a pénz beszél, az elvek meg mennek a levesbe. Zalatnay nevéhez 36 rendbeli, nagy kárt okozó, üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett csalás, jogerősen három év börtönben letöltendő szabadságvesztés, valamint olyan jelentéktelen vádak fűződnek, mint magánokirat-hamisítás, jogosulatlan pénzintézeti tevékenység, hitelsértés. Nem akarok demagóg lenni, de valamikor június körül lehetett az is, hogy az istenverte járványra hivatkozva a talpig becsületes Iványi Gábor egyházát 95 millió forintos évi támogatástól fosztott meg ez a köpedelem rezsim. Iványi mintegy 2500 kiszolgáltatott, mélyszegény gyerekről és felnőttről gondoskodik országszerte. Ehhez képest talán még a leghülyébb szektás (pardon) is fel tudja fogni ennek az országvezetésnek a mindent elpusztító értékrendjét. Okádni kell. Sugárban.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.