Március 20,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez most trollkodás, vagy tényleg ennyire ostobák?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,302,882 forint, még hiányzik 1,697,118 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mi tagadás, hatalmas kedvencem a Nézőpont Intézet. Különösen mióta megkutatták, hogy az alkalmatlan Karácsony Gergely annyira alkalmatlan, hogy ezerszázalékos bizonyossággal Tarlós István agyonveri a 2019-es önkormányzati választáson, kiemelt figyelemmel kísérem a munkásságukat. Ma, egy a Fidesz kötcsei köldöknéző bulikáit is szervező Polgári Magyarországért Alapítvány támogatásával készült friss kutatásuk eredményével örvendeztették meg a nyilvánosságot, amelynem legfontosabb tanulsága, hogy

négyből három felnőtt magyar Gyurcsány Ferenc politikai visszavonulását kívánja; a kormánykritikus választópolgárok kétharmada is így gondolkodik. 

Mivel a fideszes Polgári Magyarországért Alapítványtól nem várható el, hogy valami érdemi, előremutató, a köz javát előmozdító témával kapcsolatos kutatást finanszírozzon közpénzből támogasson, nézzük a Nézőpont dörgeldelmes közleményét:

Az őszödi beszéd kiszivárgásának 15. évfordulójához közeledve készített kutatásban – amely szeptember 6. és 8. között 1000 fő telefonos megkérdezésével készült – az áll, 2006 szeptemberében robbant ki a magyar rendszerváltozás utáni demokrácia legnagyobb politikai válsága, Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének kiszivárgásakor.

„A választási hazugságokat a választás után beismerő titkos beszéd már egy hanyatló népszerűségű kormányfőt ért utol, aki a nyári megszorításai miatt számos szavazóját elvesztette. Ugyan még két és fél évet miniszterelnöki hivatalában tölthetett, de imázsa tartós károkat szenvedett”.

A „hazugságbeszéd” okozta politikai kárt bizonyítja, hogy másfél évtized után is a magyar választók háromnegyede (75 százalék) Gyurcsány Ferenc távozását helyesli a közéletből.

Kevésbé meglepő, hogy a kormánypártiak 83 százaléka gondolkodik így. Igaz, 9 százalékuk nem, talán a volt miniszterelnök aktivitásától a Fidesz előnyét remélve. „Ugyanakkor a kormánykritikusok és az ezzel nem teljesen azonos baloldali szavazótábor kétharmados egyetértése Gyurcsány távozásával elgondolkodtató az ellenzéki oldal számára”.

Ezek az adatok nem jeleznek trendfordulót, lényegében másfél évtizede ilyen magas a volt kormányfőt elutasító tábor mérete. Az azonban mindenképpen Gyurcsány „politikai talentumát bizonyítja”, hogy ennek ellenére sikerült az összes releváns ellenzéki pártot egy közös listára „összeboronálnia”.

„A 2018-ban csak alig 5 százalékos Demokratikus Koalíció ma a teljes baloldal vezető ereje és stratégiai forgatókönyvének szerkesztője. Ennek része, hogy minden szóba jöhető ellenzéki politikus is így vagy úgy, de kötődik a tartósan népszerűtlen őszödi beszélőhöz”. (via MTI)

Ezek után rohadtul nem értem, hogy ha az ivarérett magyar választópolgárok háromnegyede nem kér Gyurcsány Ferencből, mi a retekért indított a kétharmados önkény petíciót Gyurcsány ellen, hát hiszen még az Orbán-kritikus szavazók kétharmada is egyetért azzal, hogy Gyurcsány takarodj.

Azt meg főleg nem értem, hogy ha Nézőpont véletlenül nem hazugságokat terjeszt (ami ki van zárva, sose tennének ilyet), akkor Németh Szilárd mi a túróért gyűjti az aláírásokat határon túl ahhoz, hogy a kétharmados önkény megállítsa Gyurcsányt és Karácsonyt, hiszen az udvari kutatóintézet nem tapasztalt nemzeti egységet mért a Gyurcsány-ellenesség terén?

Az világos, hogy mióta Finkelstein meghalt, az örökösei szellemi értelemben is árvaságra és éhezésre ítéltettek, de ez most trollkodás, vagy tényleg ennyire hülyék? Ha négyből három mimagyar Gyurcsány visszavonulását óhajtja, akkor majd ennek az óhajának hangot ad a választáson. A  semmilyen jogkövetkezménnyel nem járó petíciózgatással szemben a választáson lesz lehetőség megállítani Gyurcsányt és Karácsonyt, nemdebár?

Jó, hogy hergelésre, uszításra, a szekta izgalomban tartására kiváló kampányeszköz ez a szürreális petíciózás (majdnem olyan politikai innovációs sci-fi, mint a miniszterelnöki szamizdat vagy a hatalom védelmében szervezett békemenet), de nem gáz ilyen önleleplező kutatásokkal beletolni a rajongók orcájába, hogy tök kreténnek nézik őket?

Ha meg nem arról van szó, hogy a Nézőpont Intézet leleplezte, hogy a kétharmados önkény hülyének nézi a választókat, még van az a lehetőség, hogy a Nézőpont Intézet megint az alternatív valóságban végezte el soros kutatását. Más nem jut eszembe.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!