Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lengyelországgal együtt elég erősek vagyunk ahhoz, hogy megvédjük az érdekeinket. Mármint Orbán Viktor érdekeit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Borzasztó jó reggelt kívánok mindenkinek! Najó, de miért a lengyel sajtóból kellett első körben megtudniuk mimagyaroknak, hogy tegnap hirtelenváratlanul Varsóba repült minden idők legszuverénebb magyar miniszterelnöke? A nem fideszes sajtó már rég megírta, hogy a felcsúti vétóblöffölő kedden saját kérésére (mármint a találkozót ő kérte) ismét Varsóban tárgyal Mateusz Morawiecki lengyel kormányfővel, valamint a lengyel kormánypárt elnökével és minden lengyel nyomorúságok kútfejével, Jaroslaw Kaczynskivel, amikor Havasi Bertalan, miniszterelnöki mindenes késve megerősítette az állami álhírügynökségnek, hogy a hír igaz.

Ne akadjunk fenn apróságokon: ahhoz képest, hogy mi mindent nem tartott szükségesnek az elmúlt tíz évben a nyilvánosság orrára kötni, mi mindent titkolt és sunnyogott el, ez igazán bagatell. Utólag most is eldicsekedett a látogatásával, szóval ne kössek bele a brüsszeli ereszcsatornákról lelógó erkölcsiségbe. Hogy csak egy viszonylag friss példát említsek sunnyogás témakörben: amikor úgy döntött, hogy izmozásból, bezzeg és csakazértis eladósítja az országot a kínai vagy az orosz bolhapiacon, előtte bejelentette? Nem. Az is tény, hogy amennyiben kizárólag a Boldog Istvánokról, mindenféle táskás emberekről, gondosan lezsírozott közpénzüzletekről ismert maffiája jövője múlna ezen a dacos-hisztérikus mutatványon, és nem egy egész ország sora, akkor röhöghetnénk is, mert egyrészt vicces ahogy vergődik, mint malac a jégen, másrészt ahogy tíz éve lenni szokott, a végén majd úgyis belemegy valamibe, amire rá tudja fogni, hogy győzött.

Amúgy szó szerint ez van: már megint jó esélyei vannak, és közel áll a győzelemhez. Propagandavideó is készült róla, ő mondta a szájával. Hogy Lengyelországgal együtt elég erősek vagyunk Orbán Mimagyarok Viktor, hogy megvédjük az érdekeinket, azaz Orbán Viktor érdekeit. Hát hiszen az a pénz nem ajándék, JÁR NEKÜNK, és nem kapcsolható össze más szempontokkal. Mármint olyan szempontokkal, amelyek esetleg megakadályozzák, hogy el lehessen lopni ezeket a pénzeket. Mert ha mégis, akkor majd veszünk fel hitelt a piacról, mert annyira jó állapotban van a gazdaság, hogy ez nekünk nem okoz problémát.

Nagyon unom, de miután mindenféle félkegyelmű mindenféle kanálison hetek óta hangosan beszéli a hülyeséget (tegnap este a Migráns1-en éppen elcsíptem egy ilyen hazug magyarázkodást), még egyszer tisztázzuk: az uniós hitelt nem kötelező felvenni. Ugyanakkor bár az újjáépítési csomag – amelyből Magyarország részesedése közel 8 milliárd euró vissza nem térítendő támogatás + 10 milliárd euró kedvezményes hitel lenne – valóban nincs ingyen, de amennyiben a kormány felvenné, ez a hitel nagyságrendekkel olcsóbb, mintha az orbánista állam önállóan venné fel a pénzpiacon azért, hogy senki ne kérhesse számon az elköltését. Vagyis a holdudvar hamis, kappanhangon előadott óbégatásával szemben az Európai Unió az orbánista Magyarországnál jóval kedvezőbb feltételekkel kap hitelt, és az alacsony, most éppen negatív hitelkamatokból Magyarország is részesedhet. Ehhez képest Orbánék több milliárd eurót vettek fel a piacról évi 0,5 illetve 1,5 százalékos kamattal, miközben a gaz EU – amely nem ért meg minket, Mimagyarok Orbán Viktort – jobb adós lévén, a hitelhez nulla százalék vagy az alatti kamatozással is hozzá tud jutni. Ráadásul ez a hitel nem dobja meg az államadósságot sem. Ennek alapján pedig egyértelműen kijelenthető, hogy Orbán Viktor és Magyarország érdekei egyáltalán nem esnek egybe.

Mert azért odáig is el kellett jutni – és nem egy madárfüttyös, május elsejei sétagalopp volt idáig eljutni -, hogy 2020 végén egy ellenzéki párt (jelen esetben a Párbeszéd) azért emel szót, hogy kerüljön be az alaptörvénybe, hogy csak népszavazás útján lehessen kilépni az EU-ból. Az azért valami, hogy ez egyáltalán felmerül, és az is felmerül, hogy a gránitszilárdságú, pártállami alkotmányozó többség az ereszen csodálkozó kisemberek feje fölött is simán képes lenne meghozni egy ilyen döntést. Márpedig itt tartunk, ahogy a kolléga tegnap elég szemléletesen kifejtette. Hogy a miniszterelnök hepciáskodó nyilatkozatai alapján már távolról sem egyértelmű, hogy a magyar polgárok demokratikusan kinyilvánított véleménye alapján Magyarország az Európai Unió teljes jogú tagja, és az is marad. Egyáltalán nem magától értetődő, hogy nem arra ébredünk egy reggel, hogy kurvára nem volt szükség érvényes és eredményes népszavazásra ahhoz, hogy legbátrabbék kiléptessék az országot az EU-ból. Nem állítom, hogy ez fog történni, de azt igen, hogy minden nyilatkozatuk, megmozdulásuk (az olyanokra gondolok, mint például Szijjártó tegnapi törökországi üzengetése), és különösen az, hogy a főkipcsak egyre gyakrabban áradozik az EU-n kívüli élet előnyeiről, ebbe az irányba mutat. Nem az a kérdés, hogy az EU-párti magyar társadalommal szemben lesz, vagy nem lesz bátorságuk erre vetemedni, ha kiderül, hogy az utcai harcos diktátorkezdemény sarokba szorulása érdemi következményekkel jár a hatalmára és a felelősségre vonhatóságára nézve, hanem hogy ez az egész balhé egyáltalán erre a szándékra utal. Arra, amit Mellár Tamás tegnap úgy fogalmazott meg, hogy Orbánék számára csak addig van vonzereje az EU-nak, amíg az uniós forrásokat ellenőrzés nélkül le lehet nyúlni és oda lehet adni a saját oligarcháknak.

Ehhez képest arra a felvetésre, hogy Orbán (miközben keleti, korrupt, diktatórikus rezsimeknek gazsulál) a vétójával keresztbe fekszik annak, hogy Magyarország és minden egyes polgára részesülhessen a járványkezelésre elkülönített vissza nem térítendő támogatásból, az az érdemi válasz, hogy a némber aki erről beszél, ocsmány módon hazudik, nyomorult, szerencsétlen, de sőtpláne amilyen ronda, olyan gonosz is. Szabó Tímea, akiről szó van – és akiről a Sajtóklub vénülő keresztény fiataljai és demokratái ilyen hangnemben nyilatkoztak – állítása az volt: amennyiben a járványkezelésre elkülönített vissza nem térítendő támogatást elosztják Magyarország lakosainak számával, akkor fejenként 250 ezer forint jön ki, ami egy négytagú család számára egymillió forintot jelent. Lehet, hogy a számítás nem egészen pontos, de a nagyságrendek tekintetében helytálló, a vétó pedig tényszerűen megfosztja ettől a nagyságrendű pénztől a magyarokat. Ha erre az a válasz, hogy Szabó Tímea ronda, és ezzel így le is van tudva a téma, haladjunk, oszoljunk, kussoljunk, ne ugassunk bele, akkor valószínűleg jól van így minden.

Ha Orbán EU-ellenes bomlasztásának következményeit el lehet intézni annyival, hogy akinek nem tetszik, az ronda, nyomorult és szerencsétlen, akkor bármi belefér. Például az is belefért a minap, hogy a Szijjártó luxusjachtozása nyomán Szél Bernadett által benyújtott törvényjavaslatot (Lex Lady MRD) a jogállamiság és a korrupció elleni zéró tolerancia élharcosai leszavazták. Vagyis a magának több tiszteletet követelő állampárt szerint nem közérdek az, hogy az elvtársakat (értsd: a mindenkori állami vezetőket, kormánytagokat) luxusajándékokkal (például olyan luxusnyaralásokkal, amelyekre a törvényesen bevalott jövedelmükből nem futná) elhalmozó nagyvállalkozókat évekre kizárják a közbeszerzésekből. Ami pedig nem közérdek, az magánügy. Az egyik ilyen legféltettebb, legnagyobb becsben tartott magánügye az orbánizmusnak, a korrupció. Amibe máshol belebukni szokás, azért mifelénk megsértődni szoktak az érintettek, és nekiállnak gorombáskodni, mint az Orbán Viktor nevű ember Orbán Győző nevű apja. Aki a legendás disznószerelőhöz hasonlóan akkor kezdett megmilliárdosodni, amikor a sufnijogász fia berágta magát a teljhatalomba. Ők így küzdenek a jogállamért. Ahogy a nagy arcukon és a hátsójukon kifér.

Lesújtó párhuzam: miközben az erkölcs, a tisztesség és az emberség kelet-európai zászlóshajói, akik megvédték saját magukat, a magánügyeiket, valamint a közpénzből zsírosodó oligarcháikat a magyaroktól (utóbbiakat attól is, hogy nehogy a jóistenért állami megbízások nélkül maradjanak), leszavazták a kilakoltatások általános felfüggesztését. Mert ezt kívánta meg tőlük a mélykereszténység. Hogy akik bajba kerültek, akiknek az egzisztenciájuk veszélybe került, azok ne csak a bevételeiket, de lehetőleg a lakásaikat is veszítsék el. Mert a szolidaritás és a közjó mindenek felett áll a nemzeti együttharácsolás rendszerében. Ha nem süllyednék el szégyenemben, külön eszmét futtatnék arról, hogy a Forbes-listás milliárdos konvektorpucoló közben jótékonykodik: egyszülős (értsd: defektes) családoknak ajánlott fel a – tavasszal több mint 17 milliárd forint járványügyi ingyenpénzzel kitömött – Hunguest Hotels szállodalánca HASZNÁLT (szállodai) fürdőszobai kellékeket. Úgy, mint törölköző szárító, szemetes, kozmetikai tükör, WC-papír tartó.

Mit lehet erre mondani? Semmit. Körülbelül ugyanazt, amit a Koronavírus Sajtóközpont tegnapi, Müller Cecília világos és félreérthetetlen kijelentését álhírezve és vádaskodva magyarázó közleményére. Ha ezek egészségesek, akkor én vagyok elmebeteg. Más lehetőség nincs. A Nyunyókák királynője tegnap bizonyíthatóan, visszakereshetően azt mondta a szájával, hogy az oltásra jelentkezők nem választhatnak majd a koronavírus-vakcinák között. A sajtó megírja, hogy ez elég egyértelműen ellentmond a félisten korábbi közlésének, miszerint lehet majd választani az itthon elérhető vakcinák közül. Erre ahelyett, hogy kussolnának, kiadnak egy ócska hányást arról, hogy Müller nem azt mondta, amit mindenki hallott, hanem teljesen mást mondott, és a sajtó álhíreket terjeszt. Vannak a hülyének nézhető nép hülyének nézésének fokozatai, de ezt aligha lehet überelni.

Mondjuk a kormány által nagy erőkkel reklámozott orosz és kínai készítményekkel szemben eddig sem volt túlságosan nagy a társadalmi bizalom (hogy inni sem lehet a vakcináció előtt és után, az külön rontja az üzletet), úgyhogy mindegy. Nagyobb baj, hogy aki mindezek ellenére mégis igénybe szeretné venni majd a nem választható vakcinát, az Rogán Bűnöző Antalnak és haverjainak adja meg az adatait. Vagyis ugyanannak az adatkezelőnek, amelyik a választási rendszer szoftverét is üzemelteti. És ebben garantáltan nincs választási lehetőség, azt pedig hogy miért van ez így, talán nem kell részletesebben kifejtenem. Ha innen nézzük, valóban nagy esélyünk van a győzelemre. Hogy beledöglünk, az nem kérdés.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.