Október 24,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szijjártó Törökországból üzent Brüsszelnek, hátha megértik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,656,490 forint, még hiányzik 1,343,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nincs is ennél szebb, de rohadjak meg, ha értem. Orbán Viktor másodmagával és kivont szablyával áll szemben az Európai Unióval (váratlanul elrepült Varsóba, mert úgyse ő fizeti), lebegteti a vétóját, az egész európai kontinens uniós felét – beleértve a magyarokat – hajlandó megszívatni azért, mert azt semmiképpen nem hagyhatja, hogy a nagyipari nemzetikereszténykonzervatív korrupció levesébe bárki beleköpjön. Vissza nem térítendő támogatások milliárdjairól is hajlandó lemondani (miközben 10-30 évekre eladósítja az országot, pedig szíve szerint soha nem tenne ilyet) azért, hogy ne kelljen a baromira fárasztó, unalmas, ugyanakkor a pereputtyra, a hatalomra és a lopásra nézve egyaránt rohadtul kontraproduktív jogállamisági  feltételeket teljesítenie. Újabban egyre gyakrabban beszél arról is, hogy az EU-n kívül is van élet, de sőtpláne egyenesen előnyökkel jár az Európai Unióból való kilépés.

Mindeközben a külügyminiszterként jegyzett toporzékolási nagymesternek Ankarában van sürgős jelenése, és Erdogan szultán árnyékából üzenget Magyarország állítólagos szövetségesének (igen, az Európai Uniónak), hogy mit, hogyan kellene jól csinálni, hogy kellene viselkedni a véreskezű diktátorral, meg úgy általában is. Mintha Magyarország már most sem lenne része az Európai Uniónak, hanem Törökország cselédjeként a török érdekek képviseletére hatalmazták volna fel a kormányt az ország polgárai, az Európai Unióval és a gonosz Brüsszellel szemben.

És ez nem elég, de Szijjártó Péter, aki a magyar kormány tagjaként hosszú évek óta szabadságharcol az Európai Unió ellen, aki főállásban állítja a szőnyeg szélére és köpködi Magyarország nyugati szövetségeseit, Ankarában sűrű migránsozás közepette, a legnagyobb tisztelet és alázat hangján arról biztosítja a a török diktátort és sleppjét, hogy ők, a nemzeti magyar kormány majd segítenek az EU és Törökország közötti konfliktusokat tárgyalásos úton rendezni. Ők, akik a saját tudatosan, előre megfontoltan gerjesztett konfliktusaikat sem hajlandók rendezni az Európai Unióval? Majd ők fognak segédkezni? Ők, akiknek kifejezetten az az érdekük, hogy puskaporos legyen a hangulat a Karmelita kolostort a brüsszeli ereszcsatornákkal összekötő tengelyen? Ez a megalázkodás a hatalmas török szultán előtt már az Európai Unió utáni élet előkészítési fázisa? Eddig ezt a kilépési szándékot elméletben sem voltam hajlandó komolyan venni, de ez már kicsit sem vicces.

Az Európai Unió biztonsága jelentős részben továbbra is Törökország kezében van – mondta Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter kedden Ankarában azt követően, hogy török hivatali kollégájával, Mevlüt Cavusogluval tartott megbeszélést.

Szijjártó sürgette Brüsszelt, hogy hiánytalanul fizesse ki Törökországnak azt a 6 milliárd eurót, amelyet a 2016-os migrációs megállapodás keretében vállalt. Törökország szerint 3,8-3,9 milliárd eurót fizetett ki eddig az EU, Brüsszel szerint valamivel többet, mint 4 milliárd. Az Európai Uniónak teljesítenie kell a szerződésben vállalt kötelezettségeit, mert akkor várja el jogosan, hogy Törökország továbbra is féken tartsa a területén tartózkodó 4 millió migránst: „nem érdemes kockáztatni újabb migrációs hullámokat, tilos játszani Európa biztonságával”.

Ha Ankara nem tartóztatná fel a migránsokat, akkor nagyon gyorsan olyan tumultus alakulna ki a Nyugat-Balkánon, hogy több százezer illegális bevándorló jelenne meg Magyarország déli határán. Magyarország természetesen megvédi határát, de jobb lenne elkerülni egy ilyen jelenetsort. Magyarország világos migrációs politikát folytat, nem hajlandó illegális migránsokat fogadni, és fenntartja a jogot magának arra nézve, hogy maga döntse el, kit enged be, és kivel akar együtt élni vagy éppen kivel nem.

 

Magyarország készen áll arra, hogy segítse az Európai Unió és Törökország kapcsolatainak még eredményesebbé válását, valamint segítsen abban, hogy Törökország és egyes európai uniós országok közötti meglévő konfliktusokat tárgyalásos úton rendezni lehessen.

A világjárvány a migrációt az eddigieknél is súlyosabb problémává tette, hiszen a migrációs hullámok mostantól kezdve nemcsak biztonsági, hanem egészségügyi kockázatot is jelentenek. Az ellenőrizetlen migrációs hullámok a vírus gyors terjedésének veszélyével járnak. A világjárványnak rá kellene döbbentenie a világpolitika szereplőit arra, hogy a kioktatás, a leckéztetés és egymás támadása helyett a kölcsönös tiszteletnek és az együttműködés kultúrájának kellene eljönnie a nemzetközi politikai együttműködés terén. Magyarország szeretné, ha ez az időszak köszöntene be az Európai Unió és Törökország kapcsolataiban is. Brüsszelnek a kettős mércét és a képmutatást maga mögött kellene hagynia.

A nemzetközi együttműködésnek ahhoz kellene hozzájárulnia, hogy mindenki boldogulni tudjon a saját hazájában. Újabb migrációs hullámok inspirálása helyett arra lenne szükség, hogy nemzetközi összefogással olyan körülményeket alakítsanak ki, hogy mindenki haza tudjon menni, „a segítséget nem ahhoz kell adni, hogy valaki eljöjjön otthonról, hanem ahhoz, hogy haza tudjon menni”.

Szijjártót – akit a Cavusogluval folytatott megbeszélést követően az államfői palotában fogadta Recep Tayyip Erdogan török szultán – ugyanakkor sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Brüsszel tovább folytatja azt a „felelőtlen migrációs politikáját”, amellyel gyakorlatilag újabb és újabb „ösztönzést ad” migrációs hullámok elindulásának és az embercsempész hálózatok tevékenységének. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!