Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Olyan nehéz lenne beismerni, hogy egyszerűen nem készültek fel?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Napok óta azon megy a huzavona, hogy van-e határa a tesztkapacitásnak Magyarországon. Müller Cecília állítja, hogy nincs, de ez annyira egyértelműen marhaság, hogy még csak vitatkozni sem nagyon kell ezzel a kijelentéssel. Már hogyne lenne határa a tesztelés mértékének? Nyilvánvalóan nem képesek tartani a lépést, amit már az OMSZ is elismert, amikor elmondták, hogy kapacitási gondjaik vannak. Egyszerűen nincs elég ember és autó ahhoz, hogy elvégezzenek minden tesztet, ezért vannak olyanok, akiknek akár 4-5 napot is várniuk kell arra, hogy sorra kerüljenek. Már csak ezért sem értem, hogy miért nem lehet bevallani, hogy igenis megvannak a határai annak, hogy naponta hány tesztet képesek elvégezni a szakemberek. Mi ebben olyan nehéz? Nyilván lehet növelni a kapacitásokat – mint ahogy ezt meg is kísérlik -, de erre gondolhattak volna korábban is, mondjuk az elmúlt 8 hónapban.

Egyre több a koronavírus miatti mintavételi megrendelés, ezért napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte – nyilatkozta az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője szerdán az M1-nek. Azóta kiderült, hogy az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja. Az Indexet megkereste végzős hallgató, aki arról számolt be,  hogy péntekre már jelentős számú hallgatót várnak betanításra, és bár a kérvényben, amit kaptak, lehet nemet mondani, de „az a hír járja”, hogyha nem jön össze a szüksége létszám, bárki behívható. 

Ha az elmúlt 8 hónapban felkészültek volna, és megszervezték volna a védekezést, akkor nem került volna sor erre. De hát mikor és mit sikerült időben megszervezni ebben az országban? Orbán tudta, hogy jön a második hullám, de azt hitte, hogy most is akkora szerencséje lesz az országnak, mint volt az első hullám idején. Tévedett. Egyúttal az is kiderült, hogy nem a kormány zseniális védekezésének volt köszönhető az átlagnál alacsonyabb halálozás, hanem vélhetően a puszta szerencsének. De mivel Orbán elhitte, hogy az ő zseniális döntéseinek volt a következménye, ezért bízott abban, hogy ezt képes lesz most is megismételni. Nem volt képes. Egyre jobban telnek meg a kórházak, és a járvány az ország egész területén jelen van.

Miniszterek, színészek és sportolók fertőződnek meg szinte napi szinten, ami jól mutatja, hogy ez a dolog már régen kicsúszott a kormány kezéből. Már csak ezért is fontos lenne, hogy legalább a tesztekkel fel tudják mérni, hogy nagyjából hol alakultak ki gócpontok, hiszen akkor ezeket a területeket le lehetne választani, és mérsékelni lehetne a fertőzés mértékét. De ilyenre nincs lehetőség, hiszen egyszerűen nem vagyunk képesek arra, hogy kellő számban teszteljük a lakosságot. Ez nem az OMSZ, vagy az orvosok esetleg a laborok hibája, hanem a kormányé, amely egyszerűen nem készült fel kellőképpen az elkerülhetetlenre.

Mai cikkeink:

Eladó lélegeztetőgépek, alkotmányos költségek és egyéb jó hírek

Nyüszítő félelem

Fontossági sorrend

A kritikus vita nem gyengíti, hanem erősíti a demokráciát

Már sajnálnia sem lehet ezt a szerencsétlent 

Útelágazás

Pajszerrel?

Ismét túl nagy fába vágta a fejszéjét a hatalom

Nem bánat az

Hazug papok

Mai kiemelt kommentjeink:

’80-ban volt szerencsém egy hónapot Lengyelországban tölteni, ők akkor is forradalmi időket éltek, ami a mi késői Kádár-korszakunkból nézve valami távoli varázslatként hatott. Noha röpke pillanatnak tűnik egy hónap, mégis azt hiszem, sikerült megtapasztalni a lengyel néplelket, az erős katolicizmust, a mögötte megbúvó álszent képmutatást és a mindig ugrásra kész forradalmi hevületet. Nekem úgy tűnt, és ma is így gondolom, hogy a lengyelekbe minden vallási fanatizmusok ellenére több spiritusz szorult, mint belénk, magyarokba. A hatalom sémái ugyanazok, már csak nekünk kell felébrednünk, lengyel barátaink példát mutathatnak. Tegnap este elmentem a nagykövetség elé, ahol meglepően sokan voltak, meggyőződésem, nem fogják feladni. A mi abortusztörvényünk az SZFE ügye.(Éva)

Ez nálunk is így megy V. Iktor beáll a tükör elé és ahelyett hogy lepökné megvitatja saját magával a járvány stratégiát, aztán megszavaztatja saját magával, majd kiadja az ukázt. Tájékoztatás az szinte egyenlő a nullával, 20 évre titkosíttatja, persze ezt is a tükörképével. egyeztetve határozza el. Vita? Azt ő és az övéi nem művelik, azt sem tudják mi az, illetve egyszer kipróbálta és rájött, hogy csak felmossák vele a padlót. Azóta még a szót is kitöröltette a magyar szótárból.(Transzporter)

Döbbenetes számomra, hogy miközben melldöngetve harsogják kereszténységüket, folyamatosan, szemrebbenés nélkül hazudnak, gyűlölködnek, a pénzt és a hatalmat hajhásszák mindenkit irgalmatlanul eltiporva.(Mária)

A mai nap kommentje Isabelláé:

Olyan nincs, hogy a jó fideszes ébredés után. Ezek már tíz éve alszanak. A baj ezzel csupán annyi, hogy valahogy beleálmodtak minket is az álmukba, ami normális embernek rémálom.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.