Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbánt egyre inkább zavarja a krumplikirály titulus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Ma a parlamentben a fél Fidesz frakció felállt, hogy megvédje a mestert egy zsák krumplitól. Történt ugyanis, hogy Jakab Péter szemléltetésnek behozott egy zsák krumplit, amit át kívánt adni Orbánnak, mondván: a borsodiak ezt küldik neki azzal az üzenettel, hogy ne merészelje megalázni őket még egyszer, mert pórul fog járni. Erről nyilván szó sem lehet, hiszen ha annyira zavarta volna a helyi szavazókat, hogy egy zsák krumplival szúrják ki a szemüket, akkor nem a Fidesz jelöltjére voksolnak, még ha az ellenzék jelöltje szinte vállalhatatlan  is volt az időközi választáson. Jakab Péter krumplikirályozása és parlamenti akciója úgy tűnik, zavarja az állampártot, hiszen amint megindult Jakab a zsák krumplival, előbb Kocsis Máté, majd Balla György, Kövér László és Semjén Zsolt is rögtön ott termett, hogy megállítsa a Jobbik elnökét.

Ez a viselkedés nyilván nem illik egy parlamentbe, de a magyar parlament jelenlegi állapotában értelmezhetetlen, ezért azt  megsérteni sem lehet. Megtették ezt már oly sokszor Orbánék a beszédeikkel és azzal, hogy a kétharmados felhatalmazás miatt lényegében azt tehetnek és mondhatnak, amit csak akarnak. Reggeltől estig hazudnak beszédeikben, lejáratják az országot a szánalmas megszólalásaikkal, az épületet pedig egy színházzá változtatták, ahol minden szerep az övék, a bent lévő ellenzéki és független politikusok pedig csak statiszták, akiknek semmiféle beleszólásuk sincs abba, hogy mi folyik a darabban. Jakab most megpróbált színésszé előlépni, ami miatt a magukat vezetőnek kikiáltók fel is hördültek. A házmester felháborodott, karöltve a miniszterelnök-helyettessel.

Lehet, hogy sikeresen megnyerték a borsodi időközi választást, de nem lehetnek biztosak abban, hogy ez majd 2022-ben is elég lesz. Minden erejükkel azon voltak, hogy Koncz Zsófia megnyerje a választást, a pénz nem volt kérdés. Ezt nem tehetik majd meg minden egyes jelölttel 2022-ben, még akkor sem, ha annyi pénzt loptak össze az elmúlt 10 évben, amennyit talán egyetlen kormány sem herdált el korábban. Orbán ezúttal nem lehet magabiztos, mert lehet, hogy a gorillái megvédik a parlamentben, de az emberek előtt is bizonyítania kell 2022-ig. Ehhez az kell, hogy ne emelkedő járványadatokat lássunk és az, hogy a gazdaság is megkezdje a talpra állást. Az sem ártana, ha nem hagyná a kormány a fővárost teljesen csődbe menni, hiszen ott igen sok szavazó él, akik amúgy sem feltétlen a Fidesszel szimpatizálnak.

Lehet, hogy úgy hiszi Orbán, hogy sok idő van még hátra, majd javulnak a dolgok és nem is lehet kérdéses az, hogy az a választás is az övé lesz, csak hogy jelen állás szerint egészen máshogy néz ki a dolog. És még nem is beszéltem az SZFE-ügyről, ami hatalmas érvágás Orbánnak, hiszen egy villámháború gyors győzelme helyett azzal kellett szembesülnie, hogy az ellenség barikádot emelt, mire odaértek, és nem adja meg magát. De ha ez nem lenne elég, akkor még a közvélemény is az SZFE oldalára állt, szinte lehetetlenné téve a győzelmet ebben a történetben. Akármit is csinál innentől kezdve a hatalom, a fiatalok győztek. Ha viszont egy picike egyetem bedarálása sem megy már Orbánnak, akkor mégis mi lesz itt a jövőben? Talán le kell mondania az ország fölötti uralomról? Ami számára tragédia lenne, az az ország több millió lakója számára felérne a csodával.

Mai cikkeink:

Taknyon és nyálon csúszva gyorsabban lehet haladni ebben az országban, mint felegyenesedve, emelt fővel

Sokkal népszerűbb is lehetne az egyház, de mindent elkövet azért, hogy ne legyen 

Ki kell állnunk és szolidárisnak kell lennünk. Nincs más alternatíva

A demokrácia emléke 

Közpénzcsöcsön lógva 

Talán erre gondol, amikor elkezdi megélezni a kést

Minden jól van 

Mindent bele

A puszta erő az ész ellen nem működik

Mai kiemelt kommentjeink:

Mindannyian tudjuk… Idióta diktatúrákban : Feltétel nélküli seggnyalással, az igazság elhallgatásával, a saját törvényeik be nem tartásával, idióta és hazug szemfényvesztő propaganda beteges kántálásával és a „neszólj szám, nem fáj fejem” gondolkodásmód teljes átvételével lehet csak boldogulni…(Ferenc)

Demeter Szilárdnak ajánlom, h olvasson utána, h a jelenlegi oktatók, mesterek eddig milyen értékeket tettek le a nemzet asztalára. Aztán gondolkozzon el azon, h miért is ragaszkodnak a diákok hozzájuk és nem az eddig ismeretlen noname v.bukott „színházcsinálókhoz”. Ha mindez megvan, akkor mutassák fel ki, hol,milyen, hogyan akar változtatásokat és erre milyen jogosítványokkal rendelkezik. Majd alkosson sommás véleményt. Egyébként meg legjobbat azzal tenné, ha szülőföldjére hazatérne és ott kamatoztatná polihisztori képességeit.(Márta)

Én meg, arra gondoltam itt reggel Pálinkás önjelöléséből ihletet merítve, hogy a nemzeti egység megteremtése érdekében nagy áldozatot hozok, ezzel megkönnyítve mind a fidesz számára az Áder utódlása, mind az ellenzék megfelelő jelölt állítása körüli gondját, elvállalom a köztársasági elnöki posztot.
Ígérem, sok vizet nem zavarok, elpecázgatok békésen, az aláírni valókat bárkinek ellátom kézjegyemmel, amennyiben utánam hozzák a partra.
Továbbá megígérem, hogy közszereplést nem vállalok, külföldre nem utazok, nem tartok igényt sem a palotára, sem az őrségre, külföldi államfőket csak a vízparti büfében fogadok rövidgatyában, bézbóz sapiban nyáron, telente kicsit rétegesebben öltözve, de akkor páleszt is hozzon magával, mert amit itt mérnek elég sz@r, már többször megfosatott.
Amennyiben tetszik a programom pártállástól függetlenül lobbizzatok az érdekemben.
Előre is köszönöm!(György)

Most mondjam azt, hogy az Orbán família a legjobb példa arra, amit mondtam? Ha egy párnak van egy stabil anyagi helyzete, sokkal fogékonyabb az utódnemzés gondolatára, mintha nem lenne semmije. Ezt a stabilitást nem válthatja ki egy babaváró hitel, ami megint csak bizonytalanságot rak egy pár nyakába. Orbán összelopkodta, összehazudta az utódainak a stabil jövőt, míg egy valóban dolgozó ember csak kínlódik, mert szívből szeretne egy gyermeket, de közben ott a kétség, hogy képes lesz e tisztességes körülmények közt felnevelni.
Nem mondom, hogy az Orbán lányok nem szívből vállalták a gyermekeiket, de biztos vagyok benne, hogy sokat segített a rablott vagyon is.(Singing Jungle)

A mai nap kommentje pedig Állampártté:

Ez jó… ha a pénzre nézünk, akkor mindig emlékezni fogunk, hogy volt egyszer egy demokrácia Magyarországon, mielőtt Orbánia lett belőle.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.