Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ez így megy tovább, só sem lesz, amivel be lehetne hinteni az össznépi nyomorúságot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét kívánok! Ameddig le nem kapcsolják az internetet. Mert akkor a demokrácia és a jogállamiság, valamint a szellem világosságának nagyobb dicsőségére szakítani leszek kénytelen ezzel a hagyománnyal. Is. Egyelőre csak az SZFE hatalmi megszállásának tető alá hozását vezénylő gépesített lövész izmozik azzal, hogy ő akkora nagy és bátor ember, hogy még az internetet is képes lekapcsoltatni az SZFE kollégiumában, de azért jó tudni, hogy ez még nem a vége, ő bármeddig hajlandó lesz elmenni. És tényleg: a Vas utcai épületben már vissza se kapcsolták az internetet, a hálózati kábelt is leszerelték a portán (így vezetékes internet sem elérhető). A hallgatók személyes holmijait kipakolták a nagy fórumok fő helyszíneként használt Ódry Színpadról, a termet bezárták, a portától pedig elkobozták a kulcsot, így oda már nem tudnak belépni.

Majd ha a vizet, villanyt és gázt is kikapcsoltatja Szarka nertárs, az lesz az igazán hősies. Nem ötleteket akarok adni a hatalmi gőgnek, arroganciának és valóságot tagadó elvetemülésnek, inkább csak rezignáltan megállapítom, hogy ahol az intellektus és az erkölcs hiánycikk, ott törvényszerűen túlteng az erőszak. Vagyis ahol ésszel nem megy, ott gyáva erővel szokás lerendezni a mocskos ügyleteket. Hogy Varga Juditnak legyen még eggyel több oka azért hőzöngeni, hogy el van nyomva, meg van támadva, sőtpláne soha nem látott össztűz alá van véve  az orbánista jogállam. Pedig ha ez nem demokrácia, akkor semmi nem az. Sajátosan Duna-parti, az elnyomórendszerváltás utáni közvetlen állapotokat idéző, egész Európára veszélyt jelentő, de legalább szuverén, szabadságharcos és félreismerhetetlenül nemzetifideszes. Ennek a szabadságharcos, nemzetifideszes, semmi mással össze nem téveszthető, kétszínű kocsmapolitizálásnak két példáját hadd hurcoljam ide.

Az egyik az, hogy miközben – valóban nem minden alap nélkül – kommunikációs háborúznak az idegenszívű, profitéhes, a liberális véleménydiktatúra oldalán álló techóriások ellen (tüntetés is szerveztek, amikor az egyik pártállami kanális Youtube-csatornáját pedofil tartalom okán lelőtték), a NER cégei többet kaszálnak a reklámokból, mint a Google és a Facebook együtt. Vagyis nem egyszerűen az van, hogy a fideszes állam rengeteg közpénzért hirdet (2019-ben 55 milliárdnál több közpénzt tapsoltak el, ebből 20 milliárd került a Mediaworks-höz), a bevétel is Orbán udvartartásánál, azaz fideszes cégeknél jelenik meg. Nem csak az van, hogy a habosbabos ígéreteikkel szemben a bezzegelmúltnyócévhez képest nagyságrendekkel többet fordítanak pártpropagandára, tízmilliárdok és százmilliók kerülnek a holdudvar lakájaihoz, hanem a szóban forgók aztán cserébe, hálából teli pofával uszítanak azok ellen, akiknek a pénzéből élnek. Ha az érintettek esetleg nem értenék: a társadalom nem fideszes fele ellen.

Mint például Boros Bánk Levente, a legnagyobb élő Orbán-imitátor, aki a Hír TV- főállású trolljaként heti rendszerességgel pocskondiázza a Fideszen kívül eső világot, a cége százmilliós állami pénzekből működik, majd – mivel még mindig nem elég nagy az adófizetők vérét szívó pártállami propagandapiac – felvásárolja a Médiapiac nevű lapot. Aztán benyögi, hogy független, szakmai lapot szeretne csinálni a harácsolmányából, mert abban eddig csak a balliberális narratíva érvényesült. És nem röhögi el magát, hogy szervilis Orbán-hívő létére függetlenségről pofázik, de hogy mindenki értse, mit jelent a függetlenség és a szakmaiság: azonnal ki is söpri a picsába a teljes szerkesztőséget. Végül is érthető: az adófizetők pénzéből azt csinál, amit akar.

Ijesztő tény: a könyvkiadásba is most vásárolja be magát a NER, úgyhogy mire eszmélne az össznépi közöny, már só sem lesz, amivel be lehetne hinteni ezt a 93 ezer négyzetkilométernyi nyomorúságot. Nem baj, majd Dalcsináló Ákos úr filmet rendez a nemzeti büszkeség háborús díszletei, az égig érő, ideológiai puskaporos hordók között.

A másik példa az, hogy miközben kommunikációs háborúznak az idegenszívű, profitéhes, a nemzetközi karvalytőkét megtestesítő multinacionális cégek ellen, egy korábbi kiváló elemzésből már tudjuk, hogy a Fidesz-kormány kétszer annyi pénzzel tömte ki a hangosan szidott multikat, mint a bukott baloldali kormányok. Amellett, hogy ezzel is a saját szavazóikból csinálnak tökhülyét, verik át őket és hazudnak nekik, ezzel biztosítják be magukat, hogy az idők végezetéig mártírkodhassanak a Brüsszel-Budapest tengelyen. Hogy soha a büdös életben ne kelljen vállalniuk a felelősséget az elmúlt tíz évért. Ez az a védelmi pénz, amit azért fizetnek a német autóiparnak a magyarok pénzéből, hogy egy örök szappanopera maradjon ez a jogállamisági hercehurca, hogy az idők végezetéig lehessen szabadságharcolni a soha nem látott brüsszeli össztűz ellen. Ami mindig éppen most hág soha nem látott szintre, mindig éppen most van az, ami még soha nem volt, de aztán soha semmilyen valódi szankció vagy retorzió nem éri a szabadságharcos hőzöngőket. Lehet minden áldott nap előlről kezdeni az agymosást.

Úgyhogy ameddig a liberálbuzigenderfasizmus gonosz érzékenyítése ellen ökölbe szoruló hívők most éppen Bagdy Emőke dohos, arcpirító, áltudományos tanait és foltokban valóban jobb sorsra érdemes életművének szégyenét védelmezik foggal és körömmel; miközben boldogan, kipirult arccal vallanak a Századvégnek arról, hogy elviselik, hogy a buzik otthon a négy fal között buziskodjanak, mert mégiscsak egy toleráns nép a magyar, de a gyerekeket hagyják békén, a színfalak mögött Pintér tárcája tovább hízik. Az áprilisi 30 milliárd (!!!!!) után (mert járvány van és válság van és mindenkinek hozzá kell járulnia a közöshöz, és fel kell kötnie a gatyát) újabb 6,6 milliárd forintot vágott a kormány a belügyminisztériumhoz a rendkívüli (!) migrációs (!) nyomás (!) kezelésére hivatkozva. Úgy, hogy a fideszes törvény fideszes definíciója szerint 2015 óta soha, de soha egyetlenegyszer nem volt migrációs válsághelyzet Magyarországon.

Ez csak egy példa arra, hogy mivel a járvány már rég kicsúszott a kezükből, a gazdasági következmények pedig sokkal súlyosabbak lesznek annál, mint amivel a Varga-Matolcsy zsenitengelyen itt szórakoztatták a közvéleményt (nem mellesleg a világ legrosszabbul teljesítő devizája volt a forint az elmúlt héten), az egyetlen eszközt vetik be, amit ismernek: terelik a figyelmet magukról, a korruptságukról, ezért hergelnek, uszítanak. A melegek ellen, a buzilobbi ellen, az SZFE diákjai ellen, a tudomány képviselői ellen, Brüsszel ellen, Donáth Anna ellen. És közben visznek, mindent, ami mozdítható. Ahogy eddig is vittek mindent, ami mozdítható volt. Költői túlzásnak tűnik, de nem az: ha minden így megy tovább, nemhogy internet, víz, villany, gáz, de de só sem lesz.

A mai menü:

Na és akkor mi a franc lesz?

Akkor lesz itt normális világ

Már nem a középkort írjuk, ezt azért illene felfogni

Akikkel csak a baj van 

Orbán újabb zseniális húzásának itt az eredménye

Megint mindenki szembejön az autópályán, csak Varga Judit a helikopter?

Tyúkketrec-harc

Csodák

Fogy a pénzetek, László?

Vállalhatatlan, de legalább nem is veszélytelen

Olvasói kommentek:

• Azt sajnos tudjuk, hogy 50+ évvel ezelőtt mit csinált Orbán apja és anyja… minden, amit azóta csináltak, könnyebben megbocsátható. (pireza)

• No, Dobrev még jól járt. De majd róla is kideríthetik, mint Biden-ről, hogy valamelyik évszázadokkal ezelőtti őse rabszolgatartó volt.
Nem az a baj, hogy a hatalom hülye (az is baj, persze), hanem az, hogy a hívei erre vevők. Kínában a nemesség soha nem öröklődött, hanem visszafele hatott. Ha valakit a császár nemessé tett, akkor nemessé tette a szülőket is, mert ilyen érdemdús gyereket neveltek. Ennyit kellene értenie a fidesznyikeknek, de aki még arra is büszke, hogy akik lopnak, legalább magyarok, annak ilyen csipkefinom megkülönböztetés tutira nem megy át. (Judit)

• Szóval, ennek a „védjük meg a csimotáinkat a melegpropagandától” kampánynak, még az alapvetését sem értem. Heteroéknál megjön a gyerek, és az első perctől fogva, időt, energiát nem kímélve, fizikai és lelki terror finoman kimunkált elegyével, előre megfontolt szándékkal meleggé nevelik, mert csak. Aha. A Dúró – Novák házaspár, gondolom már megalapította az eugenikát Ernst Heinrich Philipp August Haeckel és Goebbels tanaival ötvöző Richard Wagner filantróp és művészeti kisdedóvót, nehogy negatív befolyásnak legyenek kitéve fajtatiszta, erős nemi identitástudattal rendelkező gyermekeik. A 12 osztályos gimnázium bejegyzését csak a névválasztás körüli viták hátráltatják. (György)

A nap kiemelt hozzászólása:

Mindig gondolkoztam, hogy mik azok a migráns egérlyukak és most rájöttem: a koronavírus ássa őket ezért van az, hogy nálunk migránsok miatt mindenhol máshol meg a koronavírus miatt van készenlét. (Az Állampárt jobban tudja)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.