Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Egyéb


Na és akkor mi a franc lesz?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras, madárfüttyös, vírusmentes szép reggelt! Aki lakásfelújítást tervez, az gyorsan szüljön egy gyereket – már amennyiben nincs kiskorú a háztartásban -, és az állam (tehát mi, mindannyian) fizeti a felújítási költségek felét, 3 millió forint felső korlátig. Az idősebb korosztály ne újítson fel, vagy szánja rá magát a késői gyermekvállalásra. Akinek nincs pénze, az se kapkodjon, majd utólag térítik a költséget. Igaz, ez még így is talált pénz.

Elmarad Orbán Viktor. Mármint a központi ünnepség az ő szónoklatával október 23-án. Rövid sírdogálás után túl fogom tenni magam a dolgon, bár nem lesz könnyű. Ettől teljesen függetlenül Rákay Philip nevű kultúrlény olyan propagandaanyagot rittyentett Dobrev Kláráról, hogy az ember füle akkor is kettéáll tőle, ha történetesen nem kedveli a politikusnőt. És persze akkor is, ha kedveli. Rákay – ismeretlen okból valami réten állva -, karba font kézzel eldarálja egy kamerába, hogy Dobrev Klára rokonsága valami egészen borzasztó, még az is lehet, hogy az apja ügynök volt, ezért az a kérdés, Dobrev jelenleg kinek az érdekeit szolgálja. Mindenkitől elnézést kérek, aki hiányolja innen a linket. Minden esetben teszünk hivatkozást, de én kivételesen nem fogok, minden szart még ez a portál sem bír el. Akit érdekel, megtalálja a videó gyártójának közösségi oldalán és (gondolom) bármelyik propagandaoldalon.

Azért néhány futó gondolatot szeretnék megengedni magamnak – nem kifejezetten Rákay Philip okán, mert ő egy igazán nagyformátumú senki, szóra sem érdemes – arról, milyen rohadt mélyre sikerült leásnia a kormánypártnak akkor, amikor a választási kampány még csak el sem kezdődött. Azt értem, hogy valamiért Orbán Viktor Gyurcsány Ferenctől fél. Azt is megértem, hogy Gyurcsányt a feleségén keresztül is lehet támadni. Még csak azt sem mondom, hogy meglep ez a teljesen primitív, útszéli módszer, amivel a kormánypárt operál, mert nem. Eddig is ez volt a stílusuk, eddig is teli torokból vinnyogtak, hogy őket támadják és milyen aljas az ellenzék, miközben ilyen legalja mocskot mindig is tőlük lehetett látni. Az sem különösebben meglepő, hogy egyenként, személyeskedve próbálják levadászni az ellenséget. Mert nekik csak híveik vagy ellenségeik vannak, más opció nincs. A kérdés az, mi a bánatos túrót akarnak ebben a konkrét esetben elérni? Dobrev Klára EP politikus. Az EP működésébe a Fidesz sem tud beleugatni, az oda delegált képviselőket nem tudja leváltani. Dobrevet sem, de Donáth Annát sem, akire kimondottan Varga Judit minisztert állították rá. EP választás nem mostanában lesz. Tehát mi a fenét akarnak vajon?

Eddig egészen jól elücsörgött a magyar kormánynak az az egy pártja, ami van az Európai Unióban is, az Európai Parlamentben is. Az új EP képviselők több gondot okoznak, mint amihez szokva volt ártunk és ormányunk. Ez önmagában persze még nem hozná őket lázas izgalomba, hiszen ettől még itthon megvan a parlamenti kétharmad (lényegében egypártrendszer), azonban most éppen nem itthonról fenyegeti veszély Orbán birodalmát, hanem az Unió irányából. Pontosabban egyszerre több irányból. A járvány megfelelő kezelésével lehetnek gondok, a gazdasági válság súlyos helyzetet fog okozni, ráadásul az uniós országok képviselőinek is most telt be a pohár a korrupcióra épülő diktatúrák virágba borulása ügyében. Márpedig ha nem jön pénz, szarban leszünk. Ha nem a kormány oszthatja a pénzt, hanem az önkormányzatok, akkor a Fidesz lesz szarban. Ha jogállamisági feltételekhez kötik a folyósítást, akkor is a Fidesz lesz szarban, mert a szükséges változtatások akkora arcvesztéssel járnának, amit a legelszántabb rajongókon kívül még az eddig fideszes szavazók sem nyelnének be. Ráadásul – és ez a legsúlyosabb probléma – a rendszert csak rengeteg pénzzel lehetséges fenntartani. Ha nincs pénz, nem működik megfelelő módon a maffia sem, annak hatalomvesztés lehet a következménye.

Mindezt, és ami még várható bonyodalom, rá kell kenni valakire. A migránsokra nehéz lenne, a független médiára sem fog menni, melegek, romák nem jöhetnek szóba. Marad az, hogy az ellenzéki EP képviselők tehetnek mindenről. Valami ilyenforma farigcsálást vélek látni a rendkívül gusztusmentes munkálkodás mögött, bár a kifutását képtelen vagyok elképzelni. Mit gondol a fideszes agyközpont, mi lesz a következő lépés? A kormány forradalmat szervez Dobrev Klára és Donáth Anna ellen? Utcára viszi a békemenetet és monnyonle? Aztán mi van, ha lemond (nyilván nem fog, de ha)? Attól még a probléma nem fog megoldódni. Egyik sem. Az Unió valószínűleg végig viszi amit elkezdett, már csak azért is, mert mintha felfogták volna, hogy ha nem akarnak (politikai értelemben) az életükért futni, nem sok választásuk marad. Ha pedig ez bekövetkezik, az elég nagy gáz lesz. Kötve hiszem, hogy a választópolgárok annyira felbőszülnek Dobrev -egyébként eddig is ismert, tehát semmiféle leplet lerántó akciót nem igénylő – rokonságán, hogy megfeledkeznek a Fidesz felelősségéről. Annyira azért senki nem hülye, pláne, ha a saját bőréről van szó. Én legalábbis így gondolom.

Kellemes ébredezést, vidám napot kívánok mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.