Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A törvények rájuk természetesen nem vonatkoznak, hiszen azokat ők maguk írták

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! Talán utoljára – bár nem merem biztosra mondani – de szót kell ejtenünk Koncz Zsófiáról és kampányáról. Már a győzelme előtt jól látható volt, hogy kegyetlen pénzeket tett bele a Fidesz, nem beszélve a mozgósításról, amiben miniszterek is részt vettek. Tényleg minden követ megmozgattak azért, hogy Koncz ne veszíthessen a választáson. Ha mondjuk az ellenzéknek lett volna egy hiteles, kedvelhető jelöltje, talán ez is kevés lett volna, de nem volt. Azonban ha azt nézzük, hogy még így is csak kicsit több, mint 1700 szavazattal tudott nyerni a Fidesz jelöltje, azért el lehet gondolkodni azon, hogy mi lesz itt 2022-ben. Már túl azon, hogy minden idők kampányára számíthatunk, ami mocskosabb és gusztustalanabb lesz talán minden eddiginél. Ez talán mindkét oldalra értendő, ugyanis az ellenzék már nem engedheti meg magának, hogy hagyja azt, hogy az állampárt lejárassa minden jelöltjüket  anélkül, hogy a Fidesz is elszenvedne károkat.

Ez nyilvánvalóan nem egy optimális helyzet, de nem tudom mit tehetne bárki is egy olyan párt ellen, ami tényleg mindennel rendelkezik, amivel csak lehet. Elég megnézni Trumpot és pártját, vele képtelenség leülni egy értelmes vitára, hiszen úgy beszél a valóságról, mintha az egy opcionális dolog lenne. A Fidesszel szemben az igazság pont ezért nem számít, hiszen olyan hazugságot találnak ki az ellenzéki jelöltekről, amilyet csak akarnak, hiszen lévén, hogy az igazságszolgáltatás az ő kezükben van, a határ a csillagos ég. Hogy ezt mégis miért mondom el most? Kiderült, hogy Koncz Zsófia Facebook kampányára többet költöttek, mint amennyit az egész kampányra összesen lehetett volna. Csak facebookos hirdetésekre több, mint 5 millió forintja volt az állampártnak. Gond viszont egy szál sem, hiszen megmagyarázták:

A Fidesz-KDNP minden vonatkozó törvényt betartott a választási kampányban.

Ez már csak azért is lehetséges, mert a költéseiket az az ÁSZ  fogja majd vizsgálni, melynek feje Orbán egyik katonája. Ezek után ki csodálkozik azon, hogy egészen biztosan nem volt törvénysértés az ügyben? A Fidesz az elmúlt évek választási kampányaiban egyértelműen és jól láthatóan csalt. Több különböző módszerrel is, amelyek közül csak az egyik az eszetlen költekezés. Fontos azonban a történet szempontjából, hiszen a Facebook kampány, a több száz plakát régió-szerte, a krumpli vásár mind-mind pénzbe kerül. Ezek a pénzek pedig – ameddig be nem bizonyítható, addig csak egy vélemény – vélhetően közpénzek. Koncznak azonban nem kell elszámolnia semmivel, lehet, hogy teszem azt 20 millió forintot költött a megengedett 5,4 millió forint helyett, de hát mi van akkor? Ha esetlegesen megállapítanák – nem fogják – hogy túllépték a költségeket, akkor annak az összegnek a kétszeresét kell visszafizetniük az államkasszába.

Még ha esetleg büntetés lenne a vége, akkor is megérte ez az akció, hiszen sokszorosát nyerték annak, amit a büntetés befizetésével vesztenének. Olyan ez, mint a propaganda által lejáratott ellenzéki és független politikusok, akikről egyértelmű hazugságokat terjesztenek, amit később a bíróság ki is mond, de az eltelt időben rájuk ragadnak ezek a hazugságok, a büntetés pedig pont ezért bőven belefér, sőt, meg is éri. Ugyanez a helyzet most is. Koncz nyert a borsodi körzetben, akár a megengedett kampányköltségek sokszorosával, akár nem. Ez már nem fontos a jövőt nézve, hiszen a Fidesz megtarthatta a kétharmadot, ezen kívül pedig más nem számít. A törvények Magyarországon idomulnak.

Mai cikkeink:

Nem az a baj, hogy százezreknek nem telik hetente kaviárra és libamájra, hanem hogy egyes településeken lassan két évtizede nincs háziorvos

A rendszer így működik

Ezek a nagyon okos emberek a mi életünkkel szórakoznak 

Parádé után

A Volner Párt berobban 

Óriási szükség volt most erre a pártra

Értéktelen, sokadrangú, nem alkalmas

Pénz és karnevál

Nem kellett volna évekkel ezelőtt Sándor Mária mögött felsorakozni? 

Nem lehet a választóktól újra és újra azt kérni, hogy fogják be az orrukat

A mai nap kiemelt kommentjei:

Én azt gondolom, hogy arra hiába várunk, hogy az unió oldja meg az alapvető problémánkat. MI szavazunk, MI tűrjünk a tűrhetetlent, MI dugjuk a fejünket már nem a homokba, hanem egy sokkal ragacsosabb közegbe, MI beszélünk és írunk olyan stílusban, ami sehol máshol nem elfogadható Európában, MI nem teszünk semmit azért, hogy ez a rendszer eltűnjön a süllyesztőben 2022-ben.(Anna)

Kívülről figyelve az otthoni eseményeket, igencsak siralmas a képlet.
Tulajdonképpen a NÉP egy bizonyos tömege, azokra szavaz, akikről tudja, hogy náluk van az ellopott KÖZVAGYON, mert így azok tudnak valamit is adni választáskor.
Ha amazoknál lenne a kincseskamra kulcsa, akkor amazokra szavazna.
Lehet, hogy a sűrűjéből ez nem ennyire látszik, ezt nem tudom, de innen látva ennyire egyszerű a képlet.
Sajnos(Gábor)

Azért az elgondolkoztató, ha már Koncz apuka saját jogon is olyan nagyon jól feküdt a fényes portánál, akkor minden kívánságát még azelőtt teljesítették, hogy az egyáltalán megfogant volna elméje rejtett mélységeiben.
Na, mármost! Ha ez így van, mi szükség a krumplira és az értékét tekintve hasonlóan költséges, gyűjtött-adomány laptopokra, valamint az ígéret cunamira, ebben a minden bizonnyal még Tündérországot is megszégyenítő régióban?(György)

Bárcsak kaviárra meg libamájra ne telne, de nem telik gyógyszerre, élelmiszerre és rezsire sem sok embernek. Hol vannak azok a beigért munkahelyek? Pintér tud csinálni intenzíves és altatóorvosokat, asszisztenseket, nővéreket? Itt most a betegek nagyon megsinylik a 11 év semmit tevését az eü-ben. De a személyzet is. Mind halálra dolgozzák magukat és sokan meg is fertőzödtek közben. Most kapkodnának, mikor már rég késő. Ígérgetnek fizetés emeléseket, nyugdíj kiegészítést. Miből? Vissza kellene szerezni azt a sok milliárdot azoktól, akik lenyúlták az ország vagyonának nagy részét. De az már szent magántulajdon, azt nem lehet visszakövetelni, inkább rólunk húzzák le a tizedik bőrt is. Milyen ország az, amelyik hagyja éhezni, fázni, meghalni a polgárait, csak azért, hogy az ő pénztárcájuk vastagodjon? Az egy korrupt, diktatórikus ország(Transzporter)

A nap kommentje pedig Jánosé:

Egyszer erre még büszke lesz a magyarja , hogy volt olyan időszak a Fidesz uralma alatt, amikor csak 720 ezer magyar szavazónak nem volt háziorvosa… Lehet , hogy tíz év múlva Dömötörék ezt még erényként hozzák fel a saját 40 éves uralmuk meghosszabbítása érdekében…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.