Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A rendszer így működik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

M. Richárdot eltiltották a vezetéstől, jogosítvánnyal sem rendelkezik már, de mint ahogy sokan jósolták, továbbra is vezet Magyarország útjain. Vezet, mert úgy érzi, megteheti, úgy érzi, a törvények felett áll, és sajnos nem is téved. A rendőrség megállította ugyan és kiszállította autójából, amelyet követően gyalogszerrel volt kénytelen elhagyni a helyszínt, de ennyi történt. Nem vitték be az örsre, mert sokszorosan megszegte a szabályokat, nem vonták felelősségre. De mi történik, ha ismét balesetet okoz? Mi történik, ha ismét emberek halálát okozza a felelőtlenségével? Mi kell még ahhoz, hogy ne járhassa szabadon az ország útjait bedrogozva, a megengedett sebességet jóval túllépve? Mikor jön el az a pont, amikor valóban felelnie kell tetteiért?

Oka van annak, hogy az emberek többsége nem bízik a magyar rendőrségben. Az ilyen M. Richárd-félék érinthetetlenek, hiszen a két ember halálát okozó baleset nyomán is csak 4 év letöltendőt kap, amiből ki tudja, le kell-e töltnie akár egyetlen napot is a börtönben. Milyen igazságszolgáltatás az, ahol vannak egyenlők és még egyenlőbbek? Magyarázhat mindenki, amit csak akar, én akkor sem érzem úgy, hogy jogtalan lenne bírálni az ilyen döntések miatt a bíróságot és a rendőrséget. Egyszerűen nem kivételezhetnének, mégis megteszik. Megteszik, mert politikai érdekek mentén hozzák meg döntéseiket, a józan ész és a magyar törvények helyett. Lehet, hogy a törvény betűje szerint megtehették amit, ez azonban csupán azt jelenti, hogy a törvények hibásak.

M. Richárdnak évek óta a börtönben lett volna a helye, és akkor még az is lehet, hogy a két ember halálát követelő tragédia sem történt volna meg. Ha valóban felelősen viszonyulnának a törvényekhez, akkor olyan elő sem fordulhatna, hogy ismét autóvezetésen kapják a kecskeméti maffiaperben elítélt bűnözőt. Nem magyarázkodni kellene, hanem végre megbüntetni azokat, akik bűnöket követtek el ebben az országban, függetlenül politikai hovatartozásuktól és kapcsolataiktól. Nem véletlen, hogy a társadalom egy jó részét felháborította a Dózsa György úti tragédia és az azt követő bírósági tárgyalás. Ahogy a lúgos orvos esetében, itt is az áldozatokból csinál teljes hülyét a rendszer. De az élettársa által a felismerhetetlenségig összevert Orosz Bernadett esetét is felhozhatnánk egészen nyugodtan, akinek élete a mai napig veszélyben van.

A magyar igazságszolgáltatás színvonala egyszerűen borzasztó. A kisember fizet meg mindenért, miközben a valódi, súlyos bűnöket elkövetők nevetnek a markukba. A rendőrség csak akkor képes a munkavégzésre, ha dudálókat kell büntetni, vagy állami épületeket vízfestékkel lemázolókat, esetleg járdefestőket, vagy rendőrt meglökdösőket. Egyszerűen nevetséges az, ami ebben az országban folyik már évek óta. Hogy parancsba kapták, vagy sem (szerintem egyértelműen igen), az nem számít, hiszen aki nem ért egyet a rendszerrel, bármikor mondhatja azt, hogy nekem ebből elegem van, keresek magamnak egy másik munkahelyet. Mert egy rendőr nem igazán mondhatja azt, hogy olyan magas a fizetésem, hogy nem kockáztatom meg a váltást, hiszen máshol ilyen végzettséggel úgysem kapnék még csak hasonló bérezést sem.

Ezek az emberek még ha nem is boldogok a munkájukkal, mégis kitartanak amellett, hogy kiszolgálói legyenek ennek a rendszernek. A penészes szendvicsek, a megalázó határmenti állapotok és az alacsony fizetések ellenére is. Vajon mégis miért? Mi az a pozitívum, ami továbbra is meggyőzi őket arról, hogy a megfelelő munkahelyet választották? Átgondolják egyáltalán azt, hogy léteznek egyébként más lehetőségek is? Vagy a nem létező hatalom fitogtatása fontosabb mindennél? Bolti eladóként hiányozna nekik az az érzés, hogy ők a törvény, és azt tehetnek, amit csak akarnak? Mert ugyan így is szolgái ők a hatalomnak, de mégis azt érezhetik, hogy a hatalomból ők is részesülnek.

Nem részesülnek, nem többek ők közszolgánál, aki kérdés nélkül teljesíti a parancsokat. Én nem a rendőrség egészét szidom itt most, egyáltalán nem az a célom, hanem azokat, akik képtelenek nyitott szemmel létezni. Akik nem képesek megérteni, hogy nélkülük igen nehezen működne ez a rendszer. Akik elfogadják, hogy helyes az a viselkedés, ami ebben az országban folyik. M. Richárd jelenlegi érinthetetlensége sajnos nekik is köszönhető, hiszen parancsot végrehajtva ők is segédkeznek ennek a bűnözőnek a tevékenységeiben.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.