Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar gógyi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét mindenkinek! A mai napon sem lett jobb a vírushelyzet, sőt. Úgy tűnik azonban, hogy a kormány már elengedte ezt a dolgot, és nem kíván valódi intézkedéseket hozni annak érdekében, hogy csökkenjen a fertőzöttek száma. Majd csak vége lesz, nemde? Olyan nincs, hogy ne legyen valami. A kormány bízik abban, hogy az emberek betartják a szabályokat, hiszen ez nekik is érdekük. Na már most, az emberek nem tartják be még az igen laza szabályokat sem, hiszen megunták a dolgot. Zavarja őket a maszk, nem igazán érdekli őket, hogy mi lesz másokkal, hiszen ők nem lesznek betegek, mert fiatalok és egészségesek. Meg amúgy is, nekik ne mondja meg senki, hogy mit tehetnek és mit nem, majd ők eldöntik ezt.

Müller Cecília úgy fogalmazott, az új rendelkezésekkel nem a mindennapi élet korlátozása a cél, de az eddigi szabályokat szigorúbban véve kell élni. A részletekről elmondta, hétfőtől kötelező lesz a maszkviselés a bevásárlóközpontokban, a mozikban, színházakban, múzeumokban, könyvtárakban, a postai és egyéb ügyfélszolgálatokon is, továbbá a tömegközlekedési eszközökön túl azok megállóiban, váróhelyiségeiben is, valamint a sportlétesítményekben. Kiemelte, a rendelkezés értelmében az arc eltakarására a sál már nem lesz elegendő, szabályos maszkot kell viselni.

Igazából teljesen mindegy, hogy milyen szabályokat hoznak, hiszen eddig is kötelező volt a boltokban a maszkhasználat, de pont azok nem hordták – vagy ha igen, akkor szabálytalanul -, akik egyébként ott dolgoznak. A magyar ember orr alatt hordja a maszkot, mert csak. Én Spanyolországban szerintem egyetlen alkalommal sem láttam olyan embert, aki ha már feltette a maszkot, ne lett volna képes azt helyesen viselni. Erre itt vannak a furfangos magyarok, akik megmutatják, hogy lehet ezt is másként. Politikusok tucatjai jelentek meg maszk nélkül hónapokig, fogtak kezet másokkal, és repkedték körbe a fél világot, megmutatva az egyszerű állampolgároknak, hogy nincs mitől tartani.

A legutóbbi esetben egy fideszes képviselő maszk nélkül ment el meglátogatni egy 95 éves idős asszonyt. Emellett még azzal sem törődött, hogy ha már maszkot lusta volt felvenni az arcára, legalább tartsa a távolságot. Ha esetleg koronavírusos volt a jó ember, akkor a legjobb esetben is veszélybe sodorta az asszony életét, a legrosszabb esetben pedig még ennél is súlyosabb lehet a helyzet.

A járvány már elszabadult, az orvosok nem győzik ellátni a betegeket, és még ha van is elég lélegeztetőgép, szakemberek hiányában igen gyorsan összeroskadhat az egészségügyi rendszer. A kormány tényleg a tűzzel játszik, mint ahogy a lakosság is, amelynek nincs annyi józan esze, hogy akár kötelezik rá, akár nem, de hordja a maszkot. Nem csak a boltban és a buszon, hanem úgy általában is. Nem az eszetlen maszkhasználatról beszélek, hiszen valóban vannak olyan helyzetek, amikor nem kell a maszk – a természetben vagy olyan helyen, ahol látótávolságban sincs egyetlen lélek sem –, de az utcán, ott, ahol ezrek haladnak el egymás mellett, miért nem hordja senki sem a maszkot? A piacon? A vírus nem csak zárt térben terjed, mibe kerül felvenni azt a nyomorult maszkot?

Persze ameddig „csak” a fertőzöttek száma emelkedik, addig hiába óbégat itt az ember. A baj csak az, hogy amikor már esetlegesen a halottak száma is elkezd emelkedni, akkor már mindegy is, mit csinálunk. Komolyan nem tanultunk Lombardia és Madrid esetéből? Már elfelejtettük mi történt ott tavasszal? Vagy ameddig nem látjuk a saját szemünkkel is, addig nem számít? Tényleg nem értem.

Mai cikkeink:

Nemzeti mesegyűjtemény péntek reggel

Én ebből az Európából köszönöm, de nem kérek 

Remélhetőleg nem lesz kötelező ezzel az uszító giccsel mérni a magyarságunkat

A múlt megidézése

Mi egyre kevesebb helyen tudunk majd megszólalni, ő meg egyre erősebb lesz. Ez kell? Úgy látom, igen

Lassan nemzeti hős lesz belőle

Elkoptam

Ez is a Fidesz országlásának egyik lehányt tükre 

Ez már nem anomália, hanem mélynemzeti normalitás

Ez az ország totálisan és véglegesen menthetetlen

A mai kiemelt kommentjeink:

Képzelem, mennyire boldogok voltak a Korányi kórházban, hogy már megint ott lábatlankodik ez a bugris gyalogkakukk! Arról lövésem sincs, hogy egyébként honnan fogják pótolni a hiányzó egészségügyiseket… Azt már látjuk az oktatásban, hogy a hiányzó pedagógusokat lassan már bárkivel lehet pótolni – csak tudjon írni-olvasni. Mi lesz az egészségüggyel? Felkészülhetnek a kőfaragók és balettáncosok? Nem nevettem… (Zsuzsanna)

Ezeknek minden megnyilvánulásuk egy-egy öszödi beszéd.Mivel a futballhuligánok most nincsenek felheccelve, (várják a parancsot, hogy oda csapjanak)a plebs tátott szájjal, csukott szemmel és bedugott füllel bólogat. (István)

Szégyellem ezt az egész „katyvaszt” amit a magyar kormány itt teremtett.
Szégyellem, hogy Magyarországon büntetik a hajléktalanságot, -mintha az önmagában nem lenne elég büntetés egy embernek.
Szégyellem, hogy egy Iványi Gábort zaklatnak a hatóságok, azt, aki talán egyedül hajlandó tenni is valamit e nyomorultakért.
Ha csak a tizedét(!) költötték volna rájuk, amit futball címén elköltöttek/elloptak, ma nem lenne Magyarországon egyetlen hajléktalan ember. (balatonipingvin)

A mai nap kommentje pedig Transzportertől:

Az sem igaz, hogy nincs elég magyar szakember, orvos, nővér. Van bőven, csak Európa különböző országaiban dolgozik, ahol meg is fizetik. Nálunk itthon kitanulják a szakmát, de mivel szarba sem veszik őket, annyit keresnek, hogy az Aldi, a Lidli stb pénztárosai majdnem a dupláját viszik haza, így a megélhetésük és a sokkal jobb munka körülmények miatt inkább kint élnek és dolgoznak.Az államnak úgy látszik megéri sok pénzért tanítani és kevés pénzért dolgoztatni őket. Így aztán kiköltöznek.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.