Október 22,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A múlt megidézése

Szijjártó Péternek – nem tudni, ezúttal helikopterrel, esetleg repülővel érkezett-e – Debrecenben volt jelenése, ahol a V-Híd Építő Zrt. gépbemutatóval egybekötött születésnapi rendezvényt tartott. Csak megjegyezném, hogy egy ilyen rendezvény számomra a szocialista időket idézi, de ez nem fontos.

Az viszont már igen, hogy ez a cég természetesen Mészáros Lőrincé, akit a külügyminiszter nem győzött dícsérni. Ő testesíti meg ugyanis a nemzeti vállalkozásokat, amelyek nélkül szerinte nincs erős nemzetgazdaság. Ha az ország vagyonának elherdálása nemzetdazdasági sikernek minősül, akkor valóban jó úton haladunk.

Erős nemzeti vállalkozások nélkül nincs erős nemzetgazdaság – mondta a külgazdasági és külügyminiszter pénteken Debrecenben, a V-Híd Építő Zrt. gépbemutatóval egybekötött születésnapi rendezvényén.

Szijjártó Péter beszédében elmondta, hogy a kormány 2024-ig ötezer milliárd forintot fordít közúti és vasúti fejlesztésekre, az idén ez az összeg 300 milliárd forint. Mészáros Lőrinc, az alapításának 5. évfordulóját ünneplő V-Híd Zrt. tulajdonosa azt mondta, Magyarországnak büszkének kell lennie a magyar építőiparra, amely száz év hátrányt ledolgozva az utóbbi harminc év alatt utolérte a külföldieket.

A cég születésnapi ünnepségén működés közben mutatták be azt a korszerű vasútépítő gépsort, amelyből összesen három van Európában, és most először került belőle egy 100 százalékos magyar tulajdonba. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!