Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Áldott nagy szerencse, hogy ők nem partnerek az emberek kifosztásában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét, jó szurkolást! Márminthogy én változatlanul a józan észnek szurkolok, ám időről-időre be kell látnom, hogy vastagon vesztésre állunk e tekintetben. A marha jóreggelhez képest egy rakás még jobb dolog történt megint körülöttünk, ami nagyjából kivétel nélkül a tisztességes keresztény politika vonzáskörébe tartozik.

Ami szerintem feltéltenül jó hír – csak még nem volt alkalmam elhelyezni az egyszemélyes államvezetés hatalommánia alakú sakktábláján -, hogy bár az Emmi cáfolatnak nem nevezhető mindent tagadása ellenére nincs kellő számú szakember (intenzíves orvos, nővér, ápoló), aki a Szijjártó által összeportyázott sokezer horkolásgátló lélegeztetőgépet működtesse, ami szükséges/szükséges lehet/szükséges lesz a több száz, vagy akár ezer intenzív ágy mellé, raktár biztosan lesz, ahol ezeket a gépeket majd tárolni lehet. Nem is akármilyen raktár: 2,5 milliárd forintból épülő csoda lesz. Szerintem egyenesen kacsalábakra is szerelhetnék, hogy szükség esetén forogni is tudjon. Még szerencse, hogy a rohadt, gonosz, sorosista, sátánista Brüsszel nem ad pénzt semmire, csak a vérünket szívja, és a hülye jogállamisággal cseszegeti minden idők legtisztességesebb kormányát. Oppardon. Nem, hanem az van, hogy Brüsszel ráerőltette a szuverén magyar kormányra, hogy az európai uniós forrásból beszerzett lélegeztetőgép-készletnek legyen raktárbázisa Magyarországon, úgyhogy ők feláldozták magukat, és belementek. Ez azért még belefér a belügyeinkbe való beavatkozásba.

Különben is hol van ez ahhoz képest, hogy Mészáros Lőrinc leszármazottai 4,5 milliárdért (4 500 000 000) építenek iskolát az ország szívcsakrájában, Felcsúton? Pedig ez lesz. A Homlok-Mészáros Ágnes, Mészáros Beatrix és ifj. Mészáros Lőrinc által tulajdonolt cég oktatási intézményekre specializálódott a NER-ben (ezek szerint nem mindenkinek kell mindenkihez érteni, de még a traktorvezetéshez is), és már korábban sem tudtak félreállni a közpénzek útjából. Nem lehet egy szavunk se, mert például Biatorbágyon ugyanezek a drága örökösök 6 milliárdért építettek iskolát, úgyhogy ez a felcsúti építkezés majdnem ingyen lesz.

Erről a hetedíziglen sikeres, keresztény tisztességben fogant NER-oligarchiáról és az ő milliárdjaikról nekem Kocsis Máté fideszes frakcióvezető és az ő okosságai ugrottak be, aki az ellenzék szapulása, nácizása és külön Karácsony Gergely gyalázása mellett a kormány által 19 500 forintban (hatósági ár) maximált koronavírus-tesztekkel kapcsolatban magyarázkodott a Simicskó Istvánnal együtt tartott mai hiánypótló sajtótájékoztatóján. Ha már ilyen tendenciózusan cikáznak a gondolataim, akkor idézem is:

Ez helyes. Szerintem nem a járványidőszak az, amikor a teszteken bárkinek nyerészkednie kellene. Más időszakot sem gondolok ilyennek, a mostanit végképp nem. (…) Magyarország a WHO sztenderdjei alapján tesztel. Természetesen joga van mindenkinek úgy dönteni, hogy más esetekben is csináltat tesztet, elvégezteti óvatósságból, elővigyázatosságból, saját megfontolásra, ennek a feltételeit ez esetben azonban nem lehet a piacra bízni, ezért hatósági árasítottuk. Az emberek szabad döntése lehet, hogy elvégeztetik-e a tesztet, de az azon való nyerészkedést, és azt, hogy kifosszák őket, abban nem vagyunk partnerek.  

Meg lehet nézni, nem röhögte el magát, igaz, hogy a fölényeskedő, gúnyos vigyorba rándult arcberendezésből mintha visszavett volna valamit a Fidesz e csúcskategóriás trollja. Őszintén szólva nem csodálkozom. 360 fölött hasít a forint az euróval szemben, augusztusban egyetlen EU-s tagországban nem volt akkora az infláció, sehol máshol nem szálltak el úgy az árak, mint Magyarországon, a mindenkit meggyógyító dakota főkipcsak járványügyi, megnyugtatásnak szánt propagandája pedig már most sincs köszönőviszonyban sem a valósággal. És akkor itt van ez a pofátlanság, hogy még szinte dicsekednek azzal, hogy mindössze 19 500 forintba kerül egy kurva teszt. Az a teszt, aminek az állami feladatok ellátásának alkotmányos szellemében ingyenesnek kellene lennie. De nem ingyenes, nem is 300 forintba kerül (valahol Őszöd határában felsír egy raklapnyi vizitdíj), hanem azzal hencegnek, hogy majdnem 20 ezernél több nem lehet. Mert ők nem partnerek az emberek kifosztásában. A pofám leszakad. Megint.

De van itt még egy extra félreértés is. Az, hogy a WHO sztenderdjei alapján tesztelünk, az egyáltalán nem abból következik, hogy senkire nem lehet rákényszeríteni a tesztelést, hanem mindenki eldöntheti, hogy tünetmentesen is elvégzi-e a tesztet, vagy sem. Ellenben ha Magyarország a WHO sztenderdjei alapján tesztelne, akkor nem csúsznának el hat-hét nappal a tesztek. Az államilag finanszírozott tesztelést ráadásul a mentősök végzik, ám egy olyan rendszerre tolták rá ezt a pluszfeladatot, amely amúgy sem működik jól. Lásd bővebben Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő érvelését, aki ugyan nem propagandista és a Fidesz prominenseivel ellentétben nem is ért mindenhez, de ahhoz talán nem is kell különösebben érteni az egészségügyhöz, hogy ezen elgondolkodjunk:

Amikor elfogadjuk azt, hogy a vírus este 11 után kel föl és akkor kezd el fertőzni, akkor látjuk, hogy egy ostobaság az egész kormánykommunikáció.

Ehhez kapcsolódóan az is vicces – ha nem röhögnék, akkor sírnÁk -, hogy szintén Kocsis szerint nem indokolt a rendkívüli jogrend bevezetése. Tök jó, végre valamiben egyetértünk. Már csak azt kéne kideríteni, hogy tavasszal vajon mi indokolta a rendkívüli jogrendet, hiszen Orbán Gyógyító Viktor egy évtizede korlátlan királyi-császári hatalommal uralkodik? Ha jól értettem, akkor Kocsis Máté azzal kezdte a mai eszmefuttatását, hogy a hagyományos rendben ülésezik a parlament. Most, amikor napok óta 500 és 1000 között mozog a fertőzések száma, hagyományosan ülésezik a parlament. Tavasszal, amikor napi pár tucat fertőzött volt, akkor azért kellett rendkívüli felhatalmazás az amúgy is meglévő császári felhatalmazás mellé, mert mi van, ha nem tud ülésezni a parlament. Nem nehéz megjósolni, lesz itt még baj gazdagon. Mert vírus ide vagy oda, az országnak működnie kell.

Muszáj bevezetni a szankciókat, mert a magyar csak azokat a szabályokat tartja be, amelyeknek a betartását ellenőrzik és a megszegését büntetik. Vagy még azokat se. (Szlávik János infektológus főorvos)

Jól beszélt a doktor úr. Itt az élő példa. Bár tudjuk, hogy vannak, akik a szabályok, törvények, büntetések és mindenféle következmények fölött állnak, úgyhogy tökmindegy. Fizessenek a magyarok.

Szorosan egymás mellett, maszk nélkül. Tarcsa Mónika, a Sanofi market access igazgatója (b1), Hubay György, Miskolc fideszes országgyűlési képviselője (b2), Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (b3), Rónay Tamás, a Sanofi magyarországi vezérigazgatója (b4) és Mester Viktória, a Sanofi gyáregység igazgatója (b5) a Sanofi beruházást bejelentő tájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2020. szeptember 17-én. A Sanofi összesen több mint 7 milliárd forintból, 1,2 milliárd forintos állami hozzájárulással bővíti miskolci gyárát, csaknem 50 százalékkal növeli a termelési kapacitását. Az új gyártósoron óránként 9 ezer fecskendőt tudnak előállítani. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Ez volt a mai menü:

De akkor miért kell a hátsó bejáraton menekülni, tisztességes és keresztény politikus urak?

Ezen sem Müller Cecília esti meséi, sem Orbán Viktor nemzeti zászlós maszkja nem fog tudni változtatni

Az bátran forduljon

Ha a Lőrinc nevén van, akkor nem tudják ellopni, nem érted?

A Magyar Kórházszövetség figyelmeztetése

Egy többé-kevésbé méltósággal leélt élet nem elég

Mert akár még egy élhető ország is lehetne Magyarország, ha…

A nap vörös aranyban…

Egy maffiarendszerben nincsenek törvényi akadályok

B-kategóriás sikoltozás

Kedvenc kommentjeim:

• No, igen. Lassan ideje lenne a 16 ezer horkolásgátló lélegeztető mellé előhozni a raktárból az orvosokat, ápolókat. Oh, wait…🤔 (bibiana)

• Magyar embernek még a tüdeje is nagyobb, tehát amíg másoknak 1, addig a magyar embernek 1000 lélegeztető gép kell. Ez teljesen logikus, no, de ti libernyákok, csak sivalkodni tudtok, hogy miért fogy el a 12 ezres kapacitás egy tucat ember esetén! :DD (Az Állampárt jobban tudja)

• A „30 ezüstpénz”megtette hatását. Egyébként a református egyház sem különb. Ki van adva ukázba, hogy kötelesek megválasztani Balog exminisztert a Dunántúli Egyházkerület püspökének. Engem az is mélységesen felháborít, hogy ilyen mélységig beleavatkoznak államilag az egyház belügyeibe (és persze hagyják!!!). Mi adjuk a pénzt, mi mondjuk meg, mi hogy legyen. Így gondolkodik a főni. (pajdagógosz)

A nap kiemelt hozzászólása Singing Jungle tollából:

Miért van nekem olyan érzésem, hogy nekem (és még sokaknak) nem ugyanaz a keresztény Istenünk, mint a Fidesz-Kdnp kormánynak? Azt kell mondjam, hogy a kormány tettei sokkal jobban hízelegnek annak a lángok, és jajgató lelkek közt élő Sátán nevű fószernek. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.