Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egy maffiarendszerben nincsenek törvényi akadályok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormánytagok szokása idehaza, hogy a honvédséggel vagy a rendőrséggel megvetetnek repülőket és helikoptereket, majd ezeket lényegében saját célokra használják fel. Amikor kiderül, hogy ők repkednek velük, előbb letagadják, majd később valamilyen mondvacsinált indokkal elismerik. A lényeg az, hogy nekik ez jár, hiszen a magyar nép érdekében használják ezeket a luxus gépeket, arról nem is beszélve, hogy ilyen módon még pénzt is spórolnak nekünk. Ők legalábbis ezt állítják, ha nem épp azzal próbálják védeni repkedésüket, hogy nem volt más lehetőségük. Rogán Antal, Szijjártó Péter, Orbán Viktor. Csak egy pár név az elmúlt évekből és ki tudja, mennyien vették még igénybe a NER luxus utazási módszereit.

Nyilvánvalóan vannak olyan esetek, amikor helikopter igénybevételére van szükség, esetleg magángépre van szükség, de hogy az esetek igen nagy százalékában megoldhatóak lennének ezek nélkül is, az egészen biztos. Idehaza azonban már egy-egy nyaralás sem elképzelhető anélkül, hogy ne valamelyik hazai oligarcha intézze el a politikusok útjait. Luxus yacht, milliárdos repülők és helikopterek állnak a politikusok rendelkezésére bármikor, ami minimum felveti a korrupció gyanúját. Ezek a milliárdosok ugyanis hatalmas uniós és állami támogatásokat kapnak, ezért igen visszásan néz ki, ha egy-egy ilyen kormánytag, – aki rálát a támogatások megítélésére is -, az ő hajójukat, vagy repülőjüket használja.

Egy normális országban – tudom, sokszor elmondtuk ezt már, de hiba lenne elfogadni, hogy Magyarország nem normális ország és soha nem is lesz az – Rogán, Szijjártó, de még Orbán is kötelezve lett volna, hogy feleljen a hatóság azon kérdéseire, hogy mégis miért utazott oligarchák luxus járművein. Idehaza azonban a hatóságok nem ezzel vannak elfoglalva, sőt, mint az nemrégiben kiderült Szijjártó Péter egy bőrfotelekkel felszerelt rendőrségi helikopterrel repked, ha egyszerre több helyen is dolga lenne az országban. A hatóságok tehát egy gépet folyamatosan a rendelkezésére bocsátanak, ha arra éppen szüksége lenne a külügyminiszternek.

A rendőrség szolgálati helikoptereinek igénybevétele az állandó vagy ideiglenes védelemben részesülő személyek szállítása évtizedes, bevett és bevált gyakorlat. Az igénybevétel rendjét nyílt, jelenlegi formájában 12 éve hatályos utasítás szabályozza.

Egy külügyminiszter kétségkívül fontos kormánytagnak minősül, azonban kérdéses, hogy minden olyan, nem túl fontos találkozóra is ezeket a gépeket kellene-e használni, mint mondjuk a romániai önkormányzati választáson induló RMDSZ-es jelöltekkel történő találkozás. Ha a pápa vagy az amerikai elnök érkezik, akkor érthető, hogy nem valami szakadt géppel érkeznek, hiszen ilyen esetekben fontos a látszat, azonban határátkelő átadásra vagy önkormányzati jelöltekkel való találkozásra akár egy Wartburggal is érkezhetne Szijjártó, a kutyát nem érdekelné.

De az sem igazán érthető, hogy miért luxus gépekkel repkedett Orbán Viktor futball mérkőzésekre, vagy ismeretlen utakra Európa-szerte. Ezeket soha nem magyarázta meg senki, hiszen a rendőrséget és egyéb nyomozó hatóságokat ezek nem érdekelték. A politikusok érinthetetlenek, mint ahogy a hozzájuk köthető oligarchák is, ezért lényegében azzal és oda repkednek ezek az emberek, ahova, és amivel csak akarnak. Pintér Sándor nyilvánvalóan nem fog vizsgálatot indítani, nem is beszélve Polt Péterről, aki örül, ha nem kell nyomoznia senki után sem éppen. Ezek az ügyek tehát sokszor kiderülnek – hála az oknyomozásnak és egyéb komoly munkával megírt cikknek – azonban azon kívül, hogy felháborodást okoznak a társadalom egy részében, sok foganatjuk nincs.

A mai Magyarországon egyszerűen elképzelhetetlen, hogy bárki is kivizsgálná, hogy törvénytelen volt-e amit Szijjártó az Adrián művelt, vagy Orbán indokolatlan repülései, esetleg Rogán Antal korábbi helikopterezése. Azt is vegyük figyelembe, hogy az esetek igen nagy százalékáról egészen biztosan fogalmunk sincs, ezért csak találgatni lehet, hogy kik azok, akik luxus körülmények között utazgatnak országon belül és azon kívül egyaránt. Az egész ország úgy működik, mintha annak lenne egy királya, aki a helytartói között felosztotta az országot, a parasztokat pedig csak arra használja, hogy finanszírozni tudja működését. Orbán rendszerében a lenézett parasztok az adófizetők, akik úgy tűnik, bármit képesek elviselni. Egy ideig legalábbis biztosan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.